Oldala 1 of 8 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 76

Topic: Közös Bol,nyaraló,kikapcsolódás

Doom
    Guest

0 Not allowed!

Közös Bol,nyaraló,kikapcsolódás

Gondold át és ha látsz fantáziát benne,dobj egy privit! nincs kötelezettség,csak lazán!
    http://www.paraszthazak.hu/index.php...tid=5&Itemid=0
    http://www.jofogas.hu/zala/Erdos_gyu...05.htm?first=1
    http://www.jofogas.hu/zala/Romantiku...y_37779796.htm
    http://www.jofogas.hu/baranya/Mecsek...o_27764974.htm
    Csak ötetek a linkek,hogy akár egy 100-assal is neki lehet futni.
    Na szóval!Kár lenne EZT a kezdeményezést abba hagyni!
    Gondolkodjunk kicsiben!A linkeken jól látszik,hogy elérhetõ egy jó kis menekülõ hely.
    Megvalósítható! Potom pénzbõl.
    Négy-öt családot tartok ,mint létszám,ideálisnak.
    A megvásárlás(közösen ,bejegyezve) rendben tartás(ezért nem érdekel egyedül) nem nagy dolog.Ha mindenki évente csak egyszer megy le,akkor nem veri a gaz.
    Tagdíj nem kell,nincs.Néha összejövünk,hogy csináljunk e valamit,ha nem- hát nem.
    Kijelölünk közös területet ahol a parkoló,kút,kert,gyümölcsös,wc,zuhanyzó,tûz rakóhel y stb lehetne.A többi részen minden tulajnak,felosztunk egy területet ami csak az övé,amin azt épít amit akar,amit jónak lát(lakókocsi konténer,stb),annyit költ amannyit akar.
    Négy öt család már megfelelõ védelmi potenciál és ennyi fõ még tud egyeztetni a közös munkára stb.
    Saját résznek 150-200 m2 szerintem bõven elég,akár még kiskert is belefér,
    Voltaképpen mindenkinek lehet saját nyaralója(ez saját pénz),de a telek,az ügyvéd,a kerítés,a bejegyzés,a kút a kapu,a közös szociális helyiségeknek csak az egy ötödét kell megfizetni.Ha már van rajta házikó,kerítés kút,elõrébb vagyunk,mert a közös dolgok már meg is vannak(a házat átalakítjuk ,közös zuhanyzóvá,konyhává,stb)
    Gondozni is könnyebb ha beüt a krakk van egy B?C?D terv.Közösen meg erõsebbek vagyunk.
    Ha érdekel valakit írjon privit és összejövünk személyesen megbeszélni. ,ha megleszünk min4-5 -en!
    Egyedül nem akarom csinálni,mert nincs értelme!Nem tudnék meló mellett ekkora területet gondozni,lejárni.Megvédeni sem tudnám és finanszírozni sem.
    A helyek teljesen nyitottak,ha valakinek van ötlete az kitûnõ.
    Nem az összefogás project konkurenciája,hanem egy másik ötlet.
    Nem akarom OFFOLNI azt a topicot.
    Last edited by Doom; 12-03-2015 at 07:55 AM.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Ja + annyit,hogy a kiléted (nicked + minden más is) ,ha jelentkezel ,érdeklõdsz titokban tartom/marad(hacsak másként nem kéred)!
    Annyit dobj még oda,honnan vagy!Nem kell pontos település,csak nagyjából!
    A többit személyesen,ha összejövünk páran!
    Köszönöm!

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    mint említettem drága barátom támogatom szöged és a Te kezdeményezésedet.
    jó lenne belevágni és 100-200 e áldoznék rá. távolság nem érdekel feszesen, mert akkor sosem lesz belõle semmi tehát ha nem 100 hanem 120-150-170 az sem gond. valamit valamiért.
    valamint a véleményem szerint engem az sem érdekel ha valaki nem tud bele pénzt tenni viszont beleteszi a lojalitását, tudását, barátságát, kitartását és õszinteségét.
    engem ne tarts titokban nincs paranoiám viszont cseles vagyok

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    mint említettem drága barátom támogatom szöged és a Te kezdeményezésedet.
    jó lenne belevágni és 100-200 e áldoznék rá. távolság nem érdekel feszesen, mert akkor sosem lesz belõle semmi tehát ha nem 100 hanem 120-150-170 az sem gond. valamit valamiért.
    valamint a véleményem szerint engem az sem érdekel ha valaki nem tud bele pénzt tenni viszont beleteszi a lojalitását, tudását, barátságát, kitartását és õszinteségét.
    engem ne tarts titokban nincs paranoiám viszont cseles vagyok
    Akkor már ketten megvagyunk a középsõ régióban!
    Kb én is ennyit szánnék rá.Gondnok nem kell,majd úgy csináljuk,hogy ne legyen mit elvinni vagy legalábbis nem találják meg.
    Még két,három megbízható,remek ember/család kell és el is indulhat a középsõ régió!
    Akár több helyen is összeállhatnak kisebb csoportok.Dél .észak kelet kettõ is,nyugat.A csoportok egymást segíthetik,megoszthatják a tapasztalatokat.Akár gebasz esetén "vendégül is láthatják egymást.
    Elõkerülhetnek a rádiók és az olyan sokat tárgyalt módszerek.
    Ideje felállni a fotelból és a gyakorlatban megnézni,hogyan mûködik az a sok tudás ami összegyûlt.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    van valami konkret elkepzeles, hogy merre fele szeretnetek ezt a tervet megvalositani?

lehet, hogy engem is erdekelne a dolog ha valahol a dunantulon, balaton felvidek kornyeken terveznetek ezt a telek vasarlast.

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Két link nem mûxik!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    van valami konkret elkepzeles, hogy merre fele szeretnetek ezt a tervet megvalositani?

lehet, hogy engem is erdekelne a dolog ha valahol a dunantulon, balaton felvidek kornyeken terveznetek ezt a telek vasarlast.
    Egyenlõre nincsen konkrét helyszín.nagyjából jó lenne,ha mindenkihez közel lenne,az a terület,amit írtál Ferinek és nekem is jó.Pest,fejér,Bács.kiskun,Tolna és ez a környék ill.velencei tó,Balaton környéke.
    Nézegettem ma a hirdetéseket.Van ami már teljesen kész is van,alig kell valamit csinálni.Hegyvidék,vízpart vegyesen,kúttal,házacskával,kerítéssel stb.
    http://www.jofogas.hu/pest/Erdei_haz...56.htm?first=1
    Pl ilyet is lehet kapni (5*200000, ért),ez csak egy példa,össze kell jönni és megbeszélni,mik az igények.Erdõ,vízpart,tanya,gazdálkodás vagy inkább vadászat,állat tenyésztés.van olcsóbb ahol melózni kell van drágább ahol semmit sem kell csinálni,megbeszélés kérdése minden.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,192
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    Úgy látom hogy úgy lettek átmásolva a másik topicból, hogy nem a html kóddal együtt, hanem csak úgy. Akkor meg a teljes link helyett a közepén lesz egy "...", ami miatt a linkek nem mûködnek.

Maszek, szólj ha kell segítség a javításhoz.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Úgy látom hogy úgy lettek átmásolva a másik topicból, hogy nem a html kóddal együtt, hanem csak úgy. Akkor meg a teljes link helyett a közepén lesz egy "...", ami miatt a linkek nem mûködnek.

Maszek, szólj ha kell segítség a javításhoz.
    Köszi egyenlõre csak szeretném a Tisztelt Fórumtársak figyelmét felhívni.Nem fontos pont az a hirdetés.
    Szeretném ha elgondolkodnának és elhinnék az emberek,hogy meg lehet csinálni.
    ha kész nyaraló lenne vásárolva,akkor akár kulcsos háza is lehetne a tagoknak.Szépen beosztva ki -mikor akar ott nyaralni.vagy körbe telózik az ember "hogy megyek le,viszek húst ,krumplit,hozzál sört"
    néha összejövünk,megcsináljuk amit kell,a pénzt összedobjuk rá,ha nincs rá keret,akkor késõbb.Szóval olyan lazán,kötelezettségek nélkül.
    Csupán annyi,hogy mindenki úgy tekintse mint a sajátját(mert AZ is) vigyázzon ,rá és hagyjon rendet maga után.A fûnyírást,egy szöget beverni meg belefér mindenkinek.Ezért nem kell talán hatalmas birtokban gondolkodni,hogy kényelmesen renbe lehessen tartani.A készleteket el lehet ásni,ha gebasz van akkor megy lemegy a csapat és mint a sündisznó,védik egymás hátát.Lehet tárolni magokat,ott vannak a gyümölcsfák,megbeszélés kérdése pl ha valakinek nem kell az alma ,valaki elviszi,minthogy lerohadjon.Ha meg valakinek vannak állatkái és azzal menekül ide,csak elõny.A nagy melókra meg összeröffen a csapat,fõzés,meló,pálesz,beszélgetés.
    Majd alakul,remélem.
    Last edited by Doom; 12-03-2015 at 08:17 PM.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    http://www.jofogas.hu/pest/Tanya_Nag...06.htm?first=1

Van + egy lehetõség!alaptõke sem kell,lehet bérelni is!