Oldala 4 of 8 ElsõElsõ ... 23456 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 76

Topic: Közös Bol,nyaraló,kikapcsolódás

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Doom írta: "Nincsenek tagok,nincsen alapító okirat! Haverok,barátok vannak/lesznek!
    Ne úgy képzeld,hogy jelentkezik valaki és már megyünk is az ügyvédhez adás-vételit kötni.Találkozók,közös kirándulások,nyaralás,piknik ahol személyesen megismerik egymást az emberek.Ezért jó a max öt család.Az fölött már valóban csak iratokkal menne.
    Nem hiszem,hogy meglopna a fórumtárs akivel májusban együtt töltöttünk egy hétvégét.Még csak egyszer találkoztunk,de ki merem jelenteni ,hogy inkább kétszer ad,mint bármimhez hozzá nyúlna!Jómagam is hasonló ember vagyok,a többieket még nem ismerem személyesen,de majd pótoljuk."

jól vetted az akadályt! Tetszik amit írtál! Ez az a világ ahol szeretnék élni.
    Last edited by venosz; 12-05-2015 at 10:15 AM. Indoklás: töröltem a kezdõ jelet.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Ez az a világ ahol szeretnék élni.
    Én ilyen világban élek,javaslom mindenki teremtse meg magának!
    Ehhez talán egy kis segítséget nyújthatok!
    Kezdõdjön talán egy TESZT-tel !
    Címe "MARADJ NYUGTON PIHENJ ÉS ÉREZD JÓL MAGAD'!
    Hát kollégák evakuáljunk mondjuk ide!
    http://www.robinsonszigetek.hu/
    Csatolmány 6717
    Az összeomlás várható idõpontja április-május, fõként az idõjárás várható alakulásától függ(globális felmelegedés). Az elrejtõzés idõtartalma 3-7 nap(még alakul). A túlélõcsoportban való részvételre jelentkezés 2016.01.31.(ekkor már lesz konkrét idõpont),szállásfoglalás egyéni (meg lehet beszélni,hogy egymás mellettiek legyenek aki akar sátor)
    A mai békés viszonyok között ez a hely kitûnõen modellezi egy esetleges evakuálás viszonyait,összekötve egy kis nyaralással ,beszélgetéssel.
    A hely nagyjából AZ amire a topic létre jött ,csak nagyban.
    Közös helység,a kis szállások a családoké.
    Nincs villany a faházakban,önellátó, így lehet próbálkozni ,milyen egy hétig magunkról gondoskodni+
    +megtudhatjuk mi kell a mindennapokban,mindenki igényéhez mérten.
    Hogyan tudja mindenki kezelni,hogy jó helyen van és MARADJON NYUGTON! Horgásszon,napozzon,túrázzon a környéken,beszélgessen,fõzõcskézzen maga vagy közösen!
    Kötelezõ feladatok:
    -Éjszakai õrség (mindenki köteles egy éjjel "vigyázni "a horgászbotra ,vagyis a többiekre)
    -A többiek táplálása (egy nap el kell látni a többieket,egy szelet zsíros,vajas,szalámis kenyér+tea,,,,valami ebéd akár bogrács,konzerv,bármi egy tányér étel....vacsora helyben fogott hal+egy szelet kenyér(ha nem fogsz morcosak lesznek a többiek,de segítek ha kéred!) )
    -egy nap kötelezõ túra a környéken(gyalog kocsival mindegy), ahol le kell fényképezned milyen ehetõ növényekhez,állatokhoz tudnál(ha többen mennek tudnátok) hozzájutni és a többieknek az esti tûznél el is kell mondani.
    -köteles vagy jól érezni magad és élményekkel távozni

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Az elrejtõzés idõtartalma 3-7 nap(még alakul). A túlélõcsoportban való részvételre jelentkezés 2016.01.31.(ekkor már lesz konkrét idõpont),szállásfoglalás egyéni (meg lehet beszélni,hogy egymás mellettiek legyenek aki akar sátor)
    Május 9-22 bármikor jó(megbeszéljük,már ha lesz jelentkezõ )
    Foglalásnál ezeket a helyeket javaslom,de inkább a félsziget,az nyugisabb.
    Csatolmány 6718Csatolmány 6719Csatolmány 6720

Ja de így is lehet túlélni
    Csatolmány 6721

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    KIRÁLY mi ott leszünk tuti . az ehetõ növény részt kihagyom mert ugye azt ismerem csak ami a boltban van

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Adjon Isten!

Elõször is gratulálok a kezdeményezésnek!!!
    Örülök, hogy eljutottatok ide.

Sajnos nem állom meg, hogy be ne szóljak: engem, Batkáékat, Lekvárt és a többieket is kikezdtétek annak idején Doommal az élen. Pedig lehet, hogy velünk, velük is lehetett volna társulni, illetve tõlük tanulni. Batkáék Felvidéken (Pesttõl egy órára) vannak. Nincs félnivalója, így szívesen adott volna útmutatást, mintahogy más is.

Félretéve az eddigi vitákat, a magam részérõl messzemenõleg támogatom a kezdeményezést. Társ nem leszek, mert mi már megvagyunk. Pár kéretlen tanácsot így is adnék.

1. Kulcsoház jelleg nagyon jó.
    2. Kell a papír. Nem ismeritek egymást, egy sörözés még semmi. Nálam közel száz ember fordult meg, mígöösszeállt a csapat. Lehet alapítványt csinálni, még pályázhattok is kazánra, napelemre. Alapíthattok Társasházat is! Ez komoly! A Társasház nagyon jó forma mert van SZMSZ és alapító okirat. Abban mindent szabályoztok, szavazást, tulajdonlást, stb.
    3. Hét évig kerestem a tanyám. Több tanya árát költöttem rá.
    Az alföld nyitott. Nekem nem jött be. Ha háború lesz, a helikopter, harckocsi ütközetek színtere lesz.
    Vannak hegységeink, ahonnan a bányászat miatt eltûnt a víz. Sok tanyás ismerõsöm van Bakonyban, Mecsekben és szopnak.
    4. Közel-távol: Somogyba és Borsodba is mentem volna, de végül ezt választottam. Pest 40-50 km es körzete gáz.
    A hatvan kilométer is csak úgy jön be, ha eldugott. De 60-70 km re vannak nagyon eldugott, védett helyek. És csak egy óra Pest. Ez most még nem mellékes!

5. Csináljatok többet és kössetek szövetséget. Segítsétek munkával, eszközökkel, akár pénzzel is egymást. Én két tanyával állok ilyen szövetségben 30-60 kilométerre vannak. Mindenünk megvan, nekik is. De ha valamiért menni kell, mehetünk és jöhetnek. Valószínûleg nem kerül rá sor.

Köszönöm.
    További sok sikert. Nem szólok hozzá, csak ha kérdeztek. "Ti hogy oldottátok ezt vagy azt meg?"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    köszi Morpheus biztos fogunk kérdezni és tanácsot kérni.
    mindig nehezek az elsõ lépések ezért is fogadjuk szívesen az ötleteket pláne ha már mûködõ minta van.
    köszi még egyszer.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    az ehetõ növény azt ismerem csak ami a boltban van
    A krumplit felismered , ha el van ültetve ?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    A krumplit felismered , ha el van ültetve ?
    én csak a zacskós por alakú krumplit ismerem. van másmilyen is ?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,192
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    Szerintem nagyvároshoz közel nem jó, ráadásul drága is. Ha mindentõl távol van, az se jó, mert nincs lehetõség közmûre, de ha nem is arról van szó, akkor viszont egy falu, vagy település nem árt 2-3 kilométeren belül. Hogy gyalog is el lehessen menni boltba vagy végszükség esetén. Természetesen a saját kút, ér, patak, folyó mind pozitívum. Egy normál méretû kert se árthat. Drukkolok hogy összejöjjön nektek.