Oldala 6 of 8 ElsõElsõ ... 45678 UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 76

Topic: Közös Bol,nyaraló,kikapcsolódás

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,198
    Given: 1,179

0 Not allowed!
    Van bicikli, kövesút nem lesz viszont. Ez 'merika, itt nincs busz, fõleg nem tanyavilágban. Nagyvárosban esetleg. Kocsi nincs, nem is hiszem hogy valaha lesz.

Ha odajutok majd fényképezek, meg videót készítek meg mindenféle. Közel vagyok a végéhez. Tervezek majd valami bunker félét is a ház mögé, de az még odébb lesz.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Látom az "összefogás projectk" topicba már lehet kiskertrõl is beszélni lehurrogás nélkül vagyis van akinek lehet,van akinek nem szabad (ennyit a demokráciáról )
    Na de!
    Sok szó van itt telkekrõl,helyekrõl,módszerekrõl,élelemrõl,d e kevés szó esik az emberi tényezõkrõl,
    Ami ugye nem elhanyagolható,mert bármilyen klassz a hely,ha pokollá válik,a csesztetések,kirekesztések és az emberi elme gonosz produktumai miatt.
    Nem is nagyon értem,hogy több évnyi barátság hiányában,hogyan vetemedhet valaki arra,hogy közös ingatlant,bolt,stb tervezzen idegen emberekkel!? Ez sík bukta!
    Annak ellenére,hogy reálisan szkeptikus vagyok a témában(bár lelkes,de használom a szürke állományt is),sokat teszek az ügy érdekében.
    Amerre járok lefotózom az eladó telkeket és elmentem(nem csak a netes hirdetéseket),megnéztem az alföldi telkeket is karácsonykor,mindent lemértem,...még az földút anyagát is megnéztem,hogy olyan idõben is oda tudok e jutni,mint ami most van (világvégén nincs hóeltolás)
    Ja már kiárultam,a telek rám esõ részét is ,a fölösleges cuccokból ( vásároljatok ,link az aláírásom,mert már alig van valami,meglepõdtem milyen jól fogy a cucc! )
    Tehát szinte kész vagyok erre a projecktre!
    De ahogy látom máshol csak a toporgás megy,nem igazán halad a dolog.
    A helyzet az,hogy jó egy ilyen hely,de nem minden áron és nem mindenkivel.Pár ember már ki is esett,a viselkedése miatt.Ami lehet,hogy nem így van,de elgondolkodtató,hogy összezárva,nyomás alatt milyen ember lesz?
    no meg itt van a vita egyedül/csoport? egyértelmû csoport,de nem minden áron és nem mindenkivel!
    Lehet,hogy két-három jó barát hatékonyabb,nyugodtabb,mint tíz ember/család akik nem egy irányba húznak!
    Sõt ha végképp nem megy,akkor akár egyedül is hatékonyabb,mint a "döntésképtelen" társakra várni!
    Ha valaki megbántódik,az nem baj!Inkább most sértõdõsködjön és gondolkodjon el a dolgokon,mint amikor már a bõrére/társai bõrére megy a dolog!
    Remélem pár emberkének felnyílik a szeme!Ha igen,örülök,hogy segíthettem!Ha nem,hát nem!
    Elsõre úgyis felmegy a pumpa és dühbõl gondolkodik,ami tipikus emberi viselkedés.Majd pár nap múlva tisztul a köd!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Magyarországi vásárlásnál az is gond, hogy lehet hogy tudod hogy hol van egy telek, kikeresed Google térképpel, de hogy a környék milyen, azt nem tudod. Ez a gond, mert ahogy írtad, könnyen lehet hogy találsz egy szép helyet, de mit ér az, ha széthordják?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Aztán van itt még két fontos kérdés a távolság és az út!
    Amit maximálisan figyelembe kell venni,a körülmények!itt mindenki engedje el a fantáziáját és nézzen ki az ablakon.
    megtettem már többször,hogy üzemzavarkor nem lehetett kocsival megközelíteni a hibahelyet,bejárni a hibás szakaszt.
    Esõbe,viharba,hóba,melegbe!
    Urak,nagyon nem egyszerû!Aki azt hiszi 20-30 kilométert megtesz ilyen körülmények között,a batyujával,gyerekkel,a karjába,kutyával az ölébe,a feleségével...az téved,nagyot téved(ki kell próbálni! )
    Gondoljátok el! az utakon nincs sózás és senki nem takarítja el a havat,senki nem rakosgat homokzsákot,senki nem építi újra a lebombázott hidakat.Még a zsilipeket sem kezeli senki,nincs a belvíz elvezetve,szivattyúzva.
    A járható utakon tömeg,dugó,pánik,agresszió,katonai,hatósági jelenlét.
    Na pedzitek már?
    Akkor marad a földút,a szántás,a latyak,a hideg,az esõ.A gyereked bömböl,az asszony nem bírja,a kocsi a rengeteg cuccal tökig a sárba.
    Szóval ébresztõ,mert nem egyszerû!felhívnám a figyelmet,hogy ez nem bomlasztás vagy trollkodás ,hanem a tapasztalat és a valóság!
    Három évtizede csinálom,de biztos nem értek hozzá ,úgy mint aki a fotelból él túl!
    Szóval négy-öt óra amit ki lehet bírni ilyen körülmények között és max 3 kilométer...aztán usgyi a melegbe,a zuhany alá,ruha a mosásba,bakancs a radiátorra.
    Mondom,ki kell próbálni!...tudom-tudom Kinizsi 100

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ami még segítség lehet, az a Google streetview. Ha nagyon gettós a terület és van utcanézõ, akkor abból kiderülhet.

Van olyan terület Magyarországon ami 30 kilométerre van mindentõl? Általában 5-6 km-re van valamilyen település. A térképet nézve nem is találtam olyat ami 30km-re lenne mindentõl. Persze 6 kilométer is lehet kegyetlen, ha -20 fokról van szó és viharos jeges szélrõl. Az biztos. Fõleg ha oda-vissza meg kell tenni az utat.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    kicsit segítek kiválasztani a megfelõ helyet.
    Mit nézzünk/nézek amikor meglátok egy eladó!táblát!?
    Az út ami minimum kavicsos,murvás nagyon kevés föld út,pláne mezõgazdasági út.
    A víz közelsége ami tó bõ vizû patak,folyó,öntözõ csatorna. legyen.ez pár száz méternél ne legyen messzebb.
    A kútban a víz mélysége,ha nyáron ok,akkor nincs baj,csapadékos idõben ha sok van rendben,ha nincs akkor a szomszédoktól érdeklõdni.Fúrt kút jó,de nem célszerû,békében jó.
    Kerítés...legyen és kapu is , be lehessen állni teherautóval,az építõ anyag,beton,stb miatt,fontos hogy milyen a kocsibeálló is. Sok pénz a kerítés,úgyhogy legyen.
    Erdõ,fasor legyen olyan távolságba,hogy talicskával el lehessen hozni a gallyakat,ha kell.
    Lehetõleg zsákutca,nincs nagy forgalom,nem szeret a pótoslada bejönni.
    Szomszédok és a telkeik . A vásárlás elõtt érdemes kimenni hétvégén ,amikor kint vannak és pár szóban barátkozni egy gyors jellemrajzot felállítani...vannak embertípusok amiket nagy ívben kerülni kell.
    Érdemes kimenni éjszaka,hogy milyen.
    Az oda vezetõ út ne legyen egy napi járóföldnél messzebb.10-15 km.Ne legyen nagy folyó az úton.Ne legyen útközben olyan ipari üzem,ami meghibásodás,szennyezés esetén beteríti a területet.
    Villany mindenképpen legyen,mert az építéshez napi karbantartáshoz,szivattyúhoz muszáj.Attól függetlenül lehet alternatív,de amíg nincs világvége hülyeség kínlódni vele.
    Valami bódé féleség indulásnak.
    Termõ gyümölcsfák,minél több.rengeteg idõ és gondoskodás mire terem egy facsemete.Árnyék is kell,mert nyáron perzsel az idõ.
    Lehetõleg sík,enyhén lejtõs terület.Fûnyírásnál,napi tevékenységnél nagyon fontos szempont.
    Jó legyen a hely karmája.Magyarul egy kicsit eltöltesz arra felé ,elszívsz egy cigit és elgondolod,hogy jól érzed e magad ott.
    Pár kép telkekrõl, amik majdnem tökéletes lehetnek.
    Csatolmány 6800Csatolmány 6801Csatolmány 6802Csatolmány 6803Csatolmány 6804Csatolmány 6805Csatolmány 6806

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Csatolmány 6809Csatolmány 6810Csatolmány 6811Csatolmány 6812Csatolmány 6813Csatolmány 6814Csatolmány 6815Csatolmány 6816Csatolmány 6817
    Na Urak!
    Kb.ez az a színvonal ,amire ideiglenes lakhatás ill. bol esetén rá lehetne mondani,hogy a minimális szint,így már ki lehet húzni.
    Közös telek esetén a realitások,a valóság!
    Egy lakhely(pl egy lakókonténer,konyhával,fürdõvel,bútorral)min . 1 milla/fõ,család
    A telek helytõl függetlenül,kerítéssel,kapuval,infrastruktúr val 300000-1,5 millió(nyilván ahányan van a közösség ezt annyival el kell osztani)
    Közös vandálbiztos tároló(ide be lehet az értékeket pakolni)600000,- elosztva a tagokkal
    Szerszámok 200000,. elosztva a tagokkal
    Facsemeték növények 200000. elosztva
    Ez a minimum szint,úgyhogy mindenki kösse fel a gatyáját és ha komolyan gondolja ,nagyon tessék spórolni.
    Ennél kevesebb pénzbõl csak bukta lesz és rossz szájíz,kedvetlenség és végül kudarc!

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Terepjáró lehet megoldás?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Terepjáró lehet megoldás?
    Lehet!
    Csatolmány 6818
    Sõt had gratuláljak elsõként az óriási ötletedhez!
    A topic témájába ez is belefér! "Közös Bol,nyaraló,kikapcsolódás"
    nagy az ötlet,mert a közös bol,nem feltétlenül kell,hogy föld,ház ingatlan legyen.
    A csoport ,védelem,együttmûködés úgy is létrejöhet,ha gebasz esetén összegyûlünk és egy terepjárós,buszos..vagy kinek milyen jármûve van...konvojt alkotunk!
    Csatolmány 6819
    A kocsik tudják egymást kirángatni a sárból,éjszakára szekér tábort lehet alakítani.Hihetetlen mennyiségû cucc,felszerelés,élelem ruházat elfér egy kocsiba,ufóval.
    Amíg béke van lehet közös túrákat szervezni,ismerkedni,kikapcsolódni nyaralni,felfedezni új,tuti jó helyeket.
    Akár elõre közös készleteket is el lehet helyezni a klassz helyeken.
    Ugyan nem olyan luxi,mint egy szép nyaraló,de a mobilitás életet jelenthet!
    lehet akár bojlis sátor,vagy nagyobb családoknál,fûthetõ rendezvény sátor,vagy sátras utánfutó,lakókocsi is.
    Még egy szer...hatalmas ötlet,gratula!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 1

0 Not allowed!
    Nem rossz ötlet,a csóró verzióján már régóta gondolkodom ezt 150 pénzért árulják.
    9689605_1.jpg9689605_4t.jpg9689605_5t.jpg