0
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Így érthetõ.Nem gondoltam, hogy valakinek ez probléma lehet. Viszont így gond lehet a SZAKSZERÛ feldolgozása az állatnak!
Nem teljesen értem
Melyik "állapota" az országnak mikor hurkolni lehet, nyílpuskával vadászni nem?
(Amúgy máig nem értem hogy miért tesznek különbséget íj és számszeríj között.)
Íjas vadászat azért nem reménytelen, itt felénk (nyugati részen) nincs külön vadászterület vadászíjászatra, ugyanott vadásznak ahol a puskások.
Gondolom nem olyan gazdagok a VT-ok hogy a pár íjász miatt korlátozzák a puskásokat (és a bevételt).
--
Fegyver az, amit annak használsz.
| Thumbs Up |
Ahol puskával vadásznak ott éjszaka mozog a vad és óvatosabb (nagyobb távolságot tart az embertõl)úgy meg elég nehéz íjjal vadásznak.
Hurokkal tilos vadászni de mégis csinálják. Egyébként nagyon hatékony módszer!
Biztos nehezebb, csak azért írtam hogy nem lehetetlen.
Van a családban hivatásos vadász is, náluk sincs külön terület az íjászoknak, ugyanott vadásztatja azt a néhányat mint a puskásokat, nem eredménytelenül.
--
Fegyver az, amit annak használsz.
Már megen jöttök ezzel a "tehetetlen városi" dumával!A hatodikon a csávó a sparba hentes,minden hétvégén megy vidékre vágni,van amikor szabi alatt is megy.A vidéki meg buszozik ide a városba,széket csinálni a gyárba.
Én is nyúztam már nyulat,pucoltam csirkét és magunkra fõzök.Ne általánosítsatok,rossz az elképzelés!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nem Róluk van szó, hanem a maradék ~60 % emberrõl, hanem akik takarítók, közszférások, informatikusok, könyvelõk, pénzügyesek, irodisták és még kitudja mit dolgoznak ami nem lesz nagy hasznukra ha élelmet kell keresni.
Viszont vannak a hentesek, vadászok, természetjárók, gombászok és még sokan mások akik hasznosítani tudnak majd tudásukból valamennyit a szakmájukból eredõen.
Illetve azok (pl:Mi) akik célirányosan informálódnak a témában és kimennek terepre is.
A halakról és pecázásról nem is beszélve.
| Thumbs Up |
Dehogyis! Ha netán benne maradt a nyílvesszõ, áttolod a másik oldalán keresztül és kihúzod. Utána addig ugrálsz a vadon, amíg a nyílvesszõ ütötte lyukakon keresztül ki nem fröcsög belõle az utolsó csepp trutymó is. Ha nagyon nettike vagy, akkor az alsó lyukat bedugod a szikravetõvel, a felsõn keresztül meg feltöltöd az egészet vízzel, majd ismét kiugrálod belõle az öblítést. Végül az egészet megtöltöd sóval, vagy hamuval, oszt máris kész a konzerv.
Igenis elõre kell inni a medve bõrére! Késõbb már nem biztos, hogy lesz rá lehetõség.
Doom!
A vita ideológiai. Engem az izgat amit megehetek. Az ellopható haszonnövények egy év alatt elfogynak. Vetni sem fognak... Akkor mit egyek?
Sajnos a listához senki sem tudott hozzáírni ehetõ mennyiséget is adó növényt...
| Thumbs Up |
A haszonnövények kb. 5 évig teremnek még, utána végük, nem bírják a versenyt a gyomokkal.
A listához: tarlórépa, marharépa, cukorrépa,
nádgyökér
dió, mogyoró, szelidgesztenye
vadalma, vadkörte
kökény, csipkebogyó
makk.
| Thumbs Up |
Továbbá: Ínség eledelek (Magyar Néprajzi Lexikon, Wikipédia):
fák puhább belsõ (szárított) kérge kenyérhez: tölgy, bükk, fenyõ, szil
káka, gyékény gyökere, sulyom (lisztnek)
papsajt (mályva), mogyorós lednek, bükköny, különféle rügyek (pl. mogyoró)
fenyõmag
berkenye, galagonya
kenyérbe: tarackgyökér, moha, páfrány, kukoricacsutka, szalma, tölgy, makk, fûrészpor, ocsú. (A tölgymakkot ki kell áztatni, a bükkmakkot lehet egybõl pörkölni)
csicsóka - kiirthatatlan
Mint fentebb írtam, a (nemesített) kultúrnövények csak pár évig bírják.
nyírfa viricselése (megcsapolása V alakban)
Last edited by Treff király; 01-12-2016 at 02:06 PM.