Oldala 8 of 36 ElsõElsõ ... 67891018 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 354

Topic: A Természet nem mindenkinek való

Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Szerintetek egy jó függõággynak mind a négy évszakban van jogosultsága, vagy csak melegebb idõszakban? A hátizsákomban véges a hely, és csak a téli alvós felszerelés rengeteg helyet foglalna el (megfelelõ komfortfokozatú hálózsák, vastag derékalj, stb.) viszont egy jó függõággyal (ticket to the moon, vagy travel hammock) ki lehetne váltani mindezeket, és kényelmesebb is, mint a földön aludni. Mi a véleményetek?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    hát télen nem a legjobb ha alulról is csíp a dér...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Targitosz Hozzászólás megtekintése
    Egyébként tud valaki eljrást arra vonatkozólag, hogyan és milyen növényekbõl lehet szúnyogriasztót elõállítani?
    A legegyszerûbb a citromfû (Melissa offocinalis), fogod, összegyûröd a tenyeredben, aztán bedörzsölöd vele a szabadon lévõ testrészeidet. Nem csodaszer, de segít. Persze ha végzetes moszkítótámadás alatt van valaki, akkor bukta

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azért egy ilyesmi barlang jó menedék lenne

http://www.flickr.com/photos/doggettx/4515601169/

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 142
    Given: 1

0 Not allowed!
    Átolvastam a témát, a következõket szûrtem le:
    -menedékre szükség van mindenképpen
    -kisebb csoportban érdemes gondolkozni
    -ki kel ismerni magunkat, mi milyen felhasználásra alkalmas.

Ami kérdéses számomra:
    Az ember maga alkalmas-e a túlélõ szituációkra, hosszabb távon?
    -Mert a lelki teher, hogy mikor térhet haza, mi lesz másnap, eléggé nagy súly.
    -Az egyéni-családi elkülönülés megoldható-e, mert hosszú távon a megszokott egyéni "fészek" hiánya konfliktusforrás.
    -Esetlegesen a gyermekáldás hogyan kezelhetõ kint?(feltételezve, hogy a párnak hiányzik a nemi élet egy idõ után)
    -Érdemes-e két, akár több szállásra alapozni, néhány órányi járásra?(téli, nyári, vadász, pl.)
    -Az erdõ alkalmas a növénytermesztésekre is. Ezt, kissé "szétszórtan", nem ágyás szerûen érdemes-e elkezdeni(hosszú távon)?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem a természetben való túléléskor az ember legnagyobb ellensége saját önmaga.
    Lehet valaki akármilyen fitt, leleményes, ismerheti a természetet, ha mentálisan nincs ott teljes mértékben, kételkedik egy kicsit is
    a túlélésében, akkor veszett ügy, mert elõbb-utóbb ez az érzés felülkerekedik rajta.
    Tudomásul kell venni a szituációt, nem szabad agyalni.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Ami kérdéses számomra:

-Esetlegesen a gyermekáldás hogyan kezelhetõ kint?(feltételezve, hogy a párnak hiányzik a nemi élet egy idõ után)
    ?
    A nagy stressz miatt elmaradhat a menstruáció, leállhatnak a hormonok mert a szervezet védekezik. Ha ez nem rendezõdik akkor nincs gyermekáldás. Gondolj bele egy kicsit ebbe.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,064
    Given: 1,084

0 Not allowed!
    Megint vita az barátnõvel. Õ várospárti én meg nagyon nem. Nem tudom mit vitatkozik, se városi házra, se tanyára, se földre nincs pénzünk. Feleslegesen magyaráz hogy mit akar.

Nem jár a posta. De jár, mert már utánaolvastam. Jár a posta és járnak a csomagküldõ szolgálatok is. Legyen út mellett a ház és kiviszik a csomagot és a leveleket.
    Nem jön ki a tûzoltó. Szerintem jönne. Ha meg nem akkor mi van? Takarékoskodni kell és a leégett ház helyére újat kell felhúzni. Volt már ilyen a történelemben.
    Nem jön ki a rendõr. Kell a tökömnek rendõr, mikor van itthon sörétes.
    Nincsenek utak. Miért ne lennének? Mindig olyan helyen nézem a hirdetéseket, ahol vannak utak.
    Éljünk északon ott jó hûvös van. Télen meg fagyjak meg? Meg könnyen beszél, ha most is mindig én hányom telente a havat.

A sok kifogás mindig, mindenkitõl. Van úgy hogy az embernek döntenie kell és nem mindig a legkönnyebbnek hangzó döntés a legjobb döntés. Hosszú távon sokszor a nehezebb út a helyes.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez a barátnõ menni fog, ne is erõlködj vele.
    Aki megszokta a komfortot, nem adja fel semmi pénzért, legfõképpen azért, mert mindenki hülyének fogja nézni.
    "There are two dangers in not owning a farm: the belief that heat comes from the furnace and food comes from the supermarket."