Oldala 50 of 61 ElsõElsõ ... 40484950515260 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 491 to 500 of 610

Topic: Mennyi idõnk van?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Teli vannak a városok kényszer emberekkel, akik csak azért élnek ott hogy pénzt keressenek, annak ellenére hogy utálják a munkájukat, és teljesen más lenne a hivatásuk.
    Ez igaz!De errõl ki tehet?!A csúnya ,gonosz rendszer?Nem hinném!
    Ki tiltja meg nekik,hogy eladják a városi lakást 5 millárt.Vegyenek 2-ért tanyát és még marad is felújításra,állatokra,jószágokra,fákra,szer számokra....
    Senki nem tiltja,az Õ döntésük...
    Rinyálnak az emberek ,hogy ..HÚÚÚÚ,de xar!...hát tegyen ellene...Ja ,hogy nincs ingyen...ja,hogy meg kell dolgozni,spórolni a tanya árát?....azt a gonosz,rendszerét,nem ad ingyen!
    De a válság elõtt
    Mire gondolsz ezzel kapcsolatban?

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 45
    Given: 17

0 Not allowed!
    Hol adja el a termékeiket?
    A szupermarketek, talán megveszik, fillérekért, aztán kidobják...
    Az emberek bemennek a szupermarketekbe, mert mindent megvehet egy helyen, és megveszi a világ másik felén, "mûpisiben" termesztett salátát, mert csak azt lássa hogy szép, azt nem hogy miként termett.

Az olaj elõbb utóbb elfogy, nem kéne megvárni. Pláne a klíma haragját.
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Teli vannak a városok kényszer emberekkel, akik csak azért élnek ott hogy pénzt keressenek,
    Hol adja el a termékeiket?
    Tehát hagyja ott a várost,mert ott pénzt keres és költözzön vidékre,ahol dolgozik(csak nem gyárba,hanem a földön),adja el a termékeit,amivel pénzt keres?!
    A szupermarketek, talán megveszik, fillérekért, aztán kidobják...
    ....tõlük akartad,pár hozzászólással elõrébb elvenni a földet! De ez így túl általános és nem is igaz.A másik,hogy nem kötelezõ a multinak eladni!A multi meg azt csinál a tulajdonával amit a kar,ahogy Te ,én is ..ha úgy tetszik kidobja!
    Az emberek bemennek a szupermarketekbe, mert mindent megvehet egy helyen, és megveszi a világ másik felén, "mûpisiben" termesztett salátát, mert csak azt lássa hogy szép, azt nem hogy miként termett.
    Az emberek azért mennek a multiba,mert meleg ill.légkondis,mindent meg vehet egy helyen,nem kell egész szombat délelõtt loholni boltról-boltra(de bárki mehet a piacra,nincs megtiltva!!!) Az élelmiszer ellenõrzött és jó minõségû(pl répa mizéria)
    Spec én még senkitõl nem hallottam,hogy a multiba vett pálesztól rosszul lett,de a jó kis hazaitól azért hullanak rendesen!
    vagy a kisüzemekben a retek,mocsok...ilyet nem látsz egy multi pékségében!
    Értem mit akarsz és jókat gondolsz!
    Csak nem számolsz az emberi természettel!
    A kis közösségben,a helyi termelõk,kisboltosok ugyanúgy ábaccák a vásárlókat !

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...
    vagy a kisüzemekben a retek,mocsok...ilyet nem látsz egy multi pékségében!
    Értem mit akarsz és jókat gondolsz!
    Csak nem számolsz az emberi természettel!
    A kis közösségben,a helyi termelõk,kisboltosok ugyanúgy ábaccák a vásárlókat !
    Az átbakkarintás a multik többségében jelen van. Olvasd el a Tesco Titok címû könyvet. Egy budapesti Tescoban dolgozott a könyv írója.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    Hát nem tudom,de nem érzem,hogy bármiben korlátozva lennék.
    Jó ...nem vehetem el másét,bármennyire is tetszik.
    Nem bánthatok meg másokat faji,vallási,stb.
    Nem botránkoztathatok meg másokat!
    A munkahelyemen be kell tartanom a munkáltató szabályait!De ezt én választottam,nemkényszer,bármikor mondhatom,hogy "-kösz nem!"..ez azén döntésem!
    Bármikor költözhetek tanyára,tarthatok állatokat,kapálhatok,vethetek,ihatok kút vizet...senki nem tiltja meg,senki nemkorlátoz benne!..ja,hogy nem lophatok fát a szomszéd telkérõl.
    A szabadidõmben oda megyek ahová akarok,akár 5000 km-re is elmehetek,Amerikába is elmehetek,Moszkvába is elmehetek....
    Ha úri kedvem úgy tartja,mehetek külföldre melózni...bár hová a világban..olyan nyelvet tanulok amilyet akarok...és olyan szakmát.
    Ha kedvem tartja leteszem a jogsit,elhelyezkedek egy fuvaros cégnél és bejárom a világot...de ha úgy akarom akkor nem kell,lehetek portás is.
    lehet szõke,barna,vörös,molett ,vékony...bármilyen feleségem,barátnõm..bárhol élhetünk!
    Azt eszek amit akarok!Ha akarom megtermelem magamnak..de ha úgy tetszik,megyek a teszkóba vagy beülök egy étterembe...én döntöm el!
    Miért is nem vagyok szabad?
    Megteheted ha van pénzed.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Ha magunk indítjuk el a változást akkor lehetségesek tartom,
    de ha a kényszerítõ természeti erõk, akkor erõszakos lesz.

Megnézném mit csinálnának a több 100-1000 hektáros tulajok gyomirtó és mûtrágya nélkül!

A többihez meg megnézheted a módszereimet: Társadalomtervezés topik

Minden lehetséges amit el lehet képzelni, még a csõlátás is!
    Ne haragudj meg de nagyon gyermeteg módon látod a világot.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Az átbakkarintás a multik többségében jelen van. Olvasd el a Tesco Titok címû könyvet. Egy budapesti Tescoban dolgozott a könyv írója.
    Ó,igen! a "mindet tudók,a jól értesültek,a hivatásos konspirátorok,a vészmadarak ,a huhogók,a rendszarváltók"
    jó is ,hogy szóba került,mert Ez igen fontos adalék,hogy megértsük, "hogy mennyi idõnk van?"

Vannak itt(máshol is ) adu Ászok az összeomlásra!
    Elfogy az olaj,bedõl a dollár,klíma változás,járvány,gazdasági csõd,napkitörés,szuper vulkán,kisbolygó,atom háború!
    Ül emberünk a monitor elõtt ,tömi magába a multiban(mert olcsó ) vett csipszet és gagyi kólát,közben a semmittevéstõl elborult agya szüli az elméleteket.A csilliárdnyi infó közül ,kilinkeli a legextrémebb és legmellbevágóbb cikket és mint általános tendencia,az olvasók,nézõk elé tárja!
    Megdöbbentõ,hatásvadász kijelentésekkel operál!
    Az emberi félelmet és bizonytalanságot felszító,tudományoskodó félre magyarázásokkal!
    Persze mind ezt teli hassal,a meleg szobában,ha nincs kaja rendel pizzát,anyuci meg kimossa a gatyáját.
    Az emberek pedig kajálják,elhiszik,rettegnek,konspirálnak tovább,hozzáteszik a maguk negyedkézbõl származó információikat.
    Aztán meg is van,a Nagy elmélet!
    A sok sikertelen,nyughatatlan,lusta,buta ember meg rákattan,hogy -"nem én vagyok hibás a szerencsétlen,üres életemért,hanem a rendszer!Nem azért nem megy ,mert lusta vagyok nyelvet tanulni,hanem mert a háttérhatalom nem engedi!"
    Kényelmes!
    Kényelmes felfogás másokat,leginkább egy túlmisztifikált,meghatározhatatlan,megfoghatatl an körülményt hibáztatni,a saját balfaxságunk helyett!
    Mennyi idõnk van?
    Amikor Ez AZ (nem a vizionált tömegmédia!..ja nem kötelezõ nézni!) agymosás eléri a kritikus tömeget és a sok "elégedetlen zombi" neki nem áll törni-zúzni,egy hatástanulmányok nélküli, ismeretlen és nem körül írt "szebb jövõ " ígéretével,önjelölt "átszervezõk" iránymutatásával.
    Ennyi idõnk van!
    A többi ,fentebb említett nehézséggel megbirkózik az emberiség,de a saját hülyeségével aligha!

multik!
    Kérdem én,KÖTELEZÕ BEMENNI VÁSÁROLNI? Van itt,vagy hallott valaki olyan esetrõl,hogy a szerv elõállított valakit a bevásárló központba kötelezõ vásárlásra???!
    Ha valakinek nem tetszik,amit ott kapni és az ár sem megfelelõ AZ MENJEN MÁSHOVÁ vásárolni!
    Ha valaki magának akarja megtermelni az élelmét (mert látom mit eszek),hát TEGYE MEG!
    Több tízezer eladó ingatlan,tanya,föld,erdõ,zárkert van eladó!VEGYEN egyet és TERMELJEN!
    KI TILTJA MEG,ki nem engedi???

Nem sokan veszik észre,hogy mekkora szabadságban élnek,mennyi lehetõség áll elõtte!
    Megy a nyávogás,rinyálás,vágyakozás,a másikra mutogatás!
    -"Neki miért van több,mint nekem?,biztos lop!" Hát vegyük el tõle!Erõszakkal!Romboljuk le a rendszert(ami életben tart),törjünk-zúzzunk,mert minden xar!
    Mi lesz utána Tesó? -"nem tudom,de csak jobb lehet!De elõbb zúzzunk,aztán majd lesz valami"!
    Én leginkább ettõl tartok! Az olaj hiányt megoldom!

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom
    Tényleg ennyire tartasz a "tomboló tömegektõl"?
    A jövedelem nélkül maradó rendvédelmi dolgozóktól nem tartasz?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Doom
    Tényleg ennyire tartasz a "tomboló tömegektõl"?
    A jövedelem nélkül maradó rendvédelmi dolgozóktól nem tartasz?
    Gondolom,a kirakat betörõ,autó gyújtogató,fosztogató "tiltakozókra " gondolsz?!
    Az a végkifejlet!
    Van ennél egy kegyetlenebb,alattomosabb,félelmetesebb dolog is.
    A lassú elbutulás,szellemi,fizikai restség,az irigység,a törvénytelenség,besúgás.
    A társadalom morális elpusztulása!
    feljebb kifejtettem,hogy mekkora szabadság,mennyi lehetõség áll az emberek elõtt.Soha nem volt ekkora jólét,soha nem volt ennyire kicsi a világ,soha nem lehetett ilyen hamar elintézni valamit.
    A technikai fejlõdés,távközlés,közlekedés,szállítás és utazás mindent megnyitott az emberek elõtt!Gyakorlatilag azt lehet mondani a világ mindenkié lett.Senki nincs korlátozva,senki nincs földhöz ragasztva.
    És mégis,valamiért,ahelyett,hogy az emberek kiegyenesítenék a derekukat,kivennék a fejüket a pocsolyából és megcsodálnák,élveznék a világot,valamiért egyre mélyebbre süppednek az elméjük mocskába.
    Elégedetlenkedés,irigység,lehúzás,a normális viselkedés teljes hiánya....sorolhatnám.
    Ahogy öregszem és múlnak az évtizedek,látom ,hogy egyre rosszabb a helyzet,pedig mindent tálcán kapnak az emberek az önmegvalósításra.
    Erre még rátesznek az elmebeteg konteók,a rémhírek,a pletykák,a butaság.
    Ez az amitõl tartok!
    Amikor nincsen semmi morális gát,hogy ne raboljam ki a másik nyaralóját.Amikor a neten vagy élõszóba xarrá alázzák az emberek egymást ...és még élvezik is.
    Mikor simán szétrúgja egy jobb sorsra érdemes,egészséges,okos fiatal ember a buszmegállót,pedig akár tengerbiológus is lehetne egy csodás helyen.
    Mikor az ANYA méregnarkót szív és ki akarja nyírni magát és a magzatát.
    Számomra nem a bozótvágóval üvöltözõ zombi a félelmetes,azt megoldom!Az élelmiszer hiány sem,mert megoldom,a benzin hiány sem,megyek gyalog,a lerombolt,füstölgõ városok sem ,sivár föld sem...ezt mind megoldom+van benne némi szürreális szépség is.
    De ez a lassú rothadás,amit tapasztalok az emberben,az nagyon félelmetes!

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 45
    Given: 17

0 Not allowed!
    A régi, elavult, helytelen dolgok pusztulása, hozzátartozik a változáshoz.
    Ha egy falat arrébb akarsz rakni, akkor a régit ki kell venni!

Teljesen igazad van a riogatásban, és a külsõ ellenségképekben is!

Mûködõ ideológiát csak úgy lehet (ha lehet) csinálni ha nem 1-2 ember találja ki, mert magas diverzitás kell hozzá, azzal pedig rögtön kész is a kritikus tömeg!

De abszolút tétlennek se kellene lennünk, különben nem marad semmi...
    Vagy tévedek? A tavasz jön s a fû kizöldül?
    Mmilan szerinted?
    Elég ha az ember csak a belsõn dolgozik? Csak a saját háza táján sepreget?
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?