0
| Thumbs Up |
| Received: 145 Given: 1 |
A kanálgépet cseréld le egy light my fire mûanyag kanálvillára, súlyban a 10%a sincs...
A sör-konzervnyitó nincs a multitool-on?
(olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó)
Ilyesmikkel rengeteget lehet spórolni a súlyon...
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
Jóóóó!Sziasztok,
Osszeirtam es lefotoztam, hogy en hogyan kepzelem el az EDC kit-et.
Eloszor is en szetbontottam harom fo reszre, hasznalati gyakorisag szempontbol:
a) Testen viselt
b) Kezkozelben, konnyen hozzaferheto helyen (hatizsak kisebb zseb)
c) Csomag a hatizsak melyen (ezt jelenleg a ceges laptop hatizsak eros anyagu tolto-tartoja szolgalja ki)
De némi észrevétel(nem megharagudni,nem fikázás! )
Ami hiányzik belõle,azok a cuccok amik az alapvetõ élethez szükséges eszközök.
Kis szituációs gyakorlat!
Mikor van szükség egy EDC-re?
-ha lekéssük az utolsó vonatot és reggel megy a következõ
-ha elesik valaki és be kell kötni a térdét
-kiszakad a gumi a gatyájából(kellemetlen)
-ránk tör a hasmas
-megfájdul a fejünk
-megfogod a kilincset és ragadós,nyányós lesz a kezed
-elromlik a kocsid és séta 10 kilométerre vagy pár óra míg jön a haver a kötéllel
-elered az esõ
-Földrengés,áradás,ipari katasztrófa,polgárháború,rendkívüli állapot,kijárási tilalom ....miatti útzár,tömegközlekedés,vonat ,nincs séta haza (nem napokra értendõ,de egy éjszaka vagy akár kettõ is lehet belõle,fõleg ha kijárási tilalom van,meg kell húzódni valahol)
-segítség nyújtás másoknak
-összességében ez nem bob,tehát nagyon csökkentett felszerelés,tényleg csak életmentõ,így a sok technikai kütyü felesleges bele.Egy feltöltött mobil,aminek az akkuja nincs elhasználva ,három nap(gondolom a vészhíváson kívül,nem ilyenkor udvarol senki telefonon)
Egy ötlet Csatolmány 6925Csatolmány 6926Csatolmány 6927Csatolmány 6928Csatolmány 6929Csatolmány 6930
Alapvetõ dolgok víz,egészség,biztonság,élelem,idõjárástól védelem,pihenés.
Ha pedig ilyen békés az idõ elég ami a zsebbe van.Mert egy telefon,pénz,kártya elég mindenre,mert akár lehet hívni egy taxit(kerül amibe kerül).
A dolog az extrém történéseknél válik érdekessé!
A gond a testen viselt dolgokkal van.
Az alap az, ami nincs rajtad, az nincs nálad.
Sokra mész egy késsel, ha az hátsó szélvédõnél van táskádban, amikor neked az elsõ ülésben kéne övet vágnod.
Az ember csupasz nappali karom nélküli majom. Ezért mindig visel kést lámpát tûzgyújtót a testén. És mivel ezek szó szerint életfontosságúak érdemes duplázni õket. Azaz mind két kéz felõl egykezes kés, két öngyújtó két lámpa stb. Én pl. egyik oldalamon egykezes bicskát hordok, másik oldalon meg multifogót, így ott is van egykezes vágóeszköz.
Amúgy nem rossz összeállítás.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
aksurv
Miért nem rendes kést hordsz? Miért kell a bicska?
| Thumbs Up |
| Received: 254 Given: 300 |
Azért sokan nem terepen melózunk. Én egy kis fixet próbáltam gyári tokban hordani övre fûzve de vagy nem állt kézre vagy valahol korlátozott az "irodai-városi" mozgásban, vezetés közben. Ellenben szépen elfér a zsebemben egy svájci és ugyan eddig ezen nem gondolkoztam amit aksurv írt de pont egy kis egykezes kés beszerzésén törtem a fejem, hogy legyen nálam egy "csak" bicska is, az a gyorsan nyitható fajta, lehet át is gondolom ezt a kétoldali dolgot![]()
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
a paracord karkoto miert a csomagban van es miert nem az elso csoportban a testen viselt dolgok kozt?
en meg egy dolgot adnek a testen viselt dolgok koze. egy nyaklancot, tulajdonkeppen barmit hordhatsz a nyakadban, bizonyos meret es suly keretek kozott. es mindig veled van az is.
| Thumbs Up |
| Received: 145 Given: 1 |
Nem tudom, ki milyen területen dolgozik.
Ez a mindenbõl kettõt dolog egy napi ellenõrzésnél(fémdetektor kapu) eléggé macerás, néha még az alap cuccok kipakolása is fenntartja a forgalmat.
Ezt hogyan oldanátok meg?
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
| Thumbs Up |
| Received: 254 Given: 300 |
Repülõre nem viszem, a Tevében meg csak a lõfegyverre kérdeznek rá mivel ott mindenkire csipog a kapu. Szóval nagyjából a mindennapi életben a kérdés nem releváns, vagy alapból úgy készülök ha olyan helyre megyek. Nyilván a Kossuth téren ha dolgod van akkor a kocsiban hagysz mindent, kivéve lõfegyvert (ha van) mivel azt meg nem hagyhatod az autóban, esetleg leadod a kapuban megõrzésre. De ki járkál ilyen helyeken![]()