0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Kipróbáltam az olcsó sátrat és elsõ esõnél beázott. Mondjuk 2 BW sátorlappal sikerült orvosolni a problémát de önmagában az olcsó megoldás nem megbízható.
Thumbs Up |
Doom
Ez a megoldás felkeltette az érdeklõdésem. Viszont ha így be kell öltözni a hálózsákban akkor mi értelme? Nem jobb egy melegebb kabát pl. toll, pehely vagy irha? Így a mozgékonyság is megmarad nem kell kimászni a zsákból?
Hát...ez csak úgy kialakult,semmi tudományos alapja nincsen(se hõhíd vagy szellõzés vagy ilyesmi.A célszerûség és a kényelem diktálta.
Elég forgolódós alvó vagyok.Van múmia hálózsákom és használtam is,de fáradtabban keltem,mintha nem is aludtam volna.Volt,hogy inkább kibújtam belõle és szükség takarónak használtam,még ha kicsit fáztam is,de kényelmesen ki tudtam nyújtózkodni+ forgolódni.
Aztán 2010.-ben a Pozsár paradise által szervezett 24 órás pontyfogó versenyre (3. lettem)elkísért a barátnõm is+a kutya.Szegénykém,ugyan volt sátor,de de inkább kint maradt velem éjjel egy részére is.Fázott és magára terítette a hálózsákot.Persze nem igazán erre való a hálózsák és panaszkodott is ,hogy legközelebb hozzunk egy plédet ...IS!!!
Aztán történtek dolgok..pl a csatornán kint voltunk a haverokkal amúrozni,sátrat nem vertünk,mert bár november volt,de nem volt párás az idõ.A polifomról állandóan lelógott a hálózsák,a kezem(mert hason próbáltam pihenni,szemmel tartva a botot)meg a fûbe,koszba
...aztán egyszer csak felvágódott a kapásjelzõ és visított a fék.Na cipzár keresés,szerencsétlenkedés,ugrás a bakancsba...bevágás ..és akadás...persze nem a halba,hanem valami növénybe, Éreztem ,hogy rajta van és rúg egy párat,de letépte magát és meg a szerkót betéptem.Tanulság..jobb lett volna egy pokróc és akár cipõbe pihenni.
Kicsit prepper szempontból ,ugyan ez a szitu ,lehet egy éjjeli rossz arc is,aki alvás közben akar kirabolni vagy még rosszabb,nem árt a gyors harc készség!
Szóval összeraktam.Kell egy hálózsák ami pokróc IS.
Vettem egy Huski Gala hálózsákot,ami teljesen szétcipzározható.
Próba!.... a kutyám a reggeli párás idõben ,a koszos lábával szépen rátelepedett a közepére.Lehet mosniCsatolmány 6968(A kép még a horgászat elején készült,akkor még szép tiszta volt a lelkem!)
Mit mondjak,rohadtul hosszú idõ volt mire megszáradt,elgondolkodtató,hogy tábori,párás,hideg idõben mennyi idõ alatt száradna meg...és nem is megoldás,mert a koszos cipõvel,nem lehet bele bújni.
Gondolkodás!Mit lehetne tenni,hogy legyen hálózsák,pokróc,kényelmesen lehessen forgolódni(nagy méret),hamar száradjon,ne szakadjon ki,ne legyen kényes,könnyû legyen és kis csomag??????
Megoldás a polár hálózsák/pokróc!..és egyéni méret és igény.Megszületett ez az egyébként vastag 350gr/m2 pléd pokróc,olcsón.Meleg kényelmes,lehet koszolni,lehet mosni,hamar szárad,magunkra lehet teríteni betakarózni vele cipõbe is és a kutya nyugodtan beletúrhatja magát,nem érdekel,kimosom és egy óra múlva száraz!
Az alátétet egy bojlis pecásnál láttam pár éve Szigetváron,az volt a sátor alja..nézegettem,hogy simán mászkál rajta gumicsizmába,ráteszi az ágyat,asztalt,rádobja a cuccot és nem szakad ki,nincsen semmi baja.Mikor nagyon behordta a sarat,fogta és csak kirázta és megfordította.Csak oda pofátlankodtam és érdeklõdtem,azt hittem valami iszonyat drága cucc,de meglepõdtem,milyen olcsó.
Vettem és kipróbáltam(jó fagyos volt a föld leterítettem és ráfeküdtem,nagyon jó,ahol hozzá ér a test ott érezni,hogy meleg,semmi hideg nem jut át rajta).
Aztán jött az ötlet,hogy csinálok belõle alátétet 2*1 m.Könnyû,úgy hajtogatom,csomagolom ahogy akarom,lehet gyûrni,bármit,bírja.Nem lóg le róla a nagyméretû pokróc sem.
A beöltözésrõl.Nekem nyáron is van tartalék ruha a kocsiba,ha alvós túrára megyünk,pedig egy könnyû sízõs alá öltözet és csere zokni.Tehát külön nem kell cipelni.
Szóval valahogy így vannak ezek a dolgok,a szükség szüli a jó felszerelést!
Last edited by Doom; 02-20-2016 at 05:07 AM.
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
en ezt az egeszet megoldottam egy sleeping pod es egy bivvy bag hasznalataval.
a sleeping pod egy hatalmas meretu halozsak amiben ugy forgolodsz ahogy akarsz
pod.jpg
es ezt meg bele teszem egy bivvy bag-be ami kivulrol ved es vizhatlanna teszi.
ezert is szeretek inkabb a foldon aludni mert jobban tudok mocorogni.
Gondolkoztam én is ezeken a dolgokon!De nekem ez így drága és nem is nagyon tudom mit jelentenek ezek az idegen szavak!A pokróc,az pokróc .
A másik,hogy a kutya mellettem alszik,a hálózsák is csak rá van hajtva,mert ha becipzározom el akar menekülni.
a másik ha így lezárom magam,biztos,hogy megszökik a halacska,mire kioperálom magam belõle..![]()
Thumbs Up |
hat az igaz, hogy a hal meglog mire ebbol kimaszol
mondjuk ez nem is arra lett tervezve, hogy gyorsan ki tudjal belole ugrani, vagy, hogy a bloki is veled aludjon benne.
az otthoni arakat nem tudom de egy jo 3 evszakos halozsak GBP30 korul van kb 12.000FT meg a bivvy bag GBP20 kb 8000FT ehhez meg egy matrac, nekem az onfelfujodos jon be GBP15 kb 6000FT. 30.000FT bol megvan egy fasza alvo szett amit telen, nyaron, esoben lehet hasznalni. szerintem ez nem sok penz ezert a cuccert.
de ugye neked elegge szemelyre szabott igenyeid vannak
gyors ki be jutas, plusz bloki hely. igy lehet, hogy te jobban jarsz valami egyedi tervezessel.
az biztos, hogy hagyomanyos kempingezeshez (nem tuleles, se haborus korulmenyek) a hagyomanyos halozsakok a legpraktikusabbak szerintem.
Thumbs Up |
Ilyesmin nem gondolkodtál: http://www.alpin.hu/termeklap/halozs...on/121000.aspx
Thumbs Up |
Thumbs Up |
Ezt lehet takaróként is használni.