0

...vagy még annyi sem kell
Csatolmány 6984
Azért gondolkodni nem árt,de jól írod valójában ez a három dolog kell. A "milyen", az amin el kell gondolkodni.
Last edited by Doom; 02-21-2016 at 01:35 PM.
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Elnézést a bocsánatért ha nem voltam egyértelmû! :-D Igen én simán elvagyok hálózsák nélkül is télen (igaz másképpen készülök rá).
Kicsit bõvebben: mivel ezen a télen is folyamatosan terepen volt volt "lehetõségem" kipróbálni melyik ruha mire jó és az a TAPASZTALATOM hogy a csiri-viri texes kabátokat veri az irhabunda! Ennek az oka a hõszigetelõképességben rejlik, a texes kabátok nem szigetelnek megfelelõen és ez napról napra gyöngíti az embert, megfázást és egyéb betegségeket okoz, irhabundánál nincs ilyen probléma.
Próba cseresznye! :-D
Ja és régebben is irhából/prémbõl vagy gyapjúból készült ruhákat hordtak a pusztai emberkék és katonák is ha akkor jó volt most is az.
Thumbs Up |
ez az irhbunda az amit regi fenykepeken lehet latni a pasztorokon, a szur vagy minek hivtak?
ne haragudj de en nem birom elhinni, hogy valaki telen ugyanabba a ruhaba amibe napkozbe tesz vesz este siman elalszik csak ugy mindenfele extra reteg meg takaro nelkul.
mi az amiben te maskepp keszulsz ra?
,,Ja és régebben is irhából/prémbõl vagy gyapjúból készült ruhákat hordtak a pusztai emberkék és katonák is ha akkor jó volt most is az''
regen ez volt nekik de nem csak abban aludtak, azert estere betakarodztak extra retegekkel meg tuzet raktak! nem ugy volt az, hogy na vege a napnak aztan ledolunk aludni ott ahol vagyunk![]()
Thumbs Up |
a regi dolgokkal meg ugy vagyok ha annyira jok lennenek akkor meg most is azokat hordanank.
akkor jok voltak mert nem volt mas. ma meg mar sokkal jobb termekeket allitanak elo.
ha a gyapju pokroc annyira szuper takaro lenne nem hasznalna senki halozsakot
vagy ha a gyapju pulover meg mindig a legjobb megoldas lenne senki nem hordana fleece meg polar felsot
ha a bor kabat lenne meg mindig a csucs senki nem hordana helyette mai modern szel meg vizallo kabatokat.
persze lehet ezeket az anyagokat manapsag is hasznalni de vannak naluk sokkal jobb anyagok termekek is.
Thumbs Up |
A pásztorok subát (ez irha) vagy gubát(szõtt gyapjú mint a cserge) hordtak.
Ez az irhabunda: http://www.sovietarmystuff.com/Produ...oat_White.html
Jól látszik hogy szinte a teljes testet és fejet védi + usánka. A lábnak kell védelem és jóság van.
Egyébként alá lehet venni még polár vagy gyapjú pulcsit ez már egyéni hõérzet kérdése.
Thumbs Up |
Nem mondtam hogy mindenben jobb, nyilván kényelmesebb egy spéci sátor és 50 réteges hálózsák de mi van ha nincs? Azon kívül még feltûnõ is, egy jó kis hálózsákért bizonyos helyzetekben simán kibeleznek( van olyan része az országnak ahol most is esélyes). A kabátot jóval késõbb húzzák le az emberrõl. Itt van még a mozgékonyság kérdése is ha csak a ruha van rajtam könnyebben tudok fegyvert kezelni vagy felállni futni.
Mondhatod hogy üldözési mániás vagyok.![]()
Thumbs Up |
Thumbs Up |
Az hogy még, nem láttál ilyet nem jelent semmit, arra felé nincs olyan hideg. Ismétlem nekem sem ez volt az elsõ terep kabát sõt elég sokat kipróbáltam katonai és sport kabátokat.
Ha ezt túlzásnak érzed a pehely+gore-tex kabát kb. ugyanezt tudja (nem árt ha nomexes).