Oldala 32 of 261 ElsõElsõ ... 2230313233344282132 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 311 to 320 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    En nemreg jottem haza a kanari szigetekrol es azt tapasztaltam hogy bar kevesebbet ettem es tobbet mozogtam (gyakran 20 kilos zsakkal es 500 meteres csucsok megmaszasaval) 2 honap alatt 5 kgt felszedtem.
    Amint hazaertem elkezdtem sulyt vesziteni es most meg is betegedtem.
    Ezt jó lenne, ha kigondolnád, mitõl történt így, mert számodra fontos, számunka meg tanulságos információ lehet. (Légszennyezés? Vízszennyezés? Tápanyaghiányos étel? Ételadalékok?)

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Lehet, hogy 2 hónap alatt nõtt benne 5 kilósra a parazita. Most jutott el növekedésében arra a szintre, hogy már nem elég neki a lenyelt kaja, hanem pl. a májat is fogyasztja.
    Igenis elõre kell inni a medve bõrére! Késõbb már nem biztos, hogy lesz rá lehetõség.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2015
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Elképzelhetõ, hogy összeszedett valami "egzotikumot", ami szokatlan volt az immunrendszerének, de talán arra gyorsabb negatív reakciókat adott volna a szervezete.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alfa Hozzászólás megtekintése
    Ezt jó lenne, ha kigondolnád, mitõl történt így, mert számodra fontos, számunka meg tanulságos információ lehet. (Légszennyezés? Vízszennyezés? Tápanyaghiányos étel? Ételadalékok?)
    Fogalmam sincs.
    Szerintem a (csap)vízben lehet valami. De az is lehet, hogy a levegõben. Sajnos nem tudom, ehhez komoly orvosi kimutatások kellenének monitorozással de nyilván senkinek sem érdeke, hogy a MÓNIKASHOWWW helyett ilyenek menjenek mondjuk a tv-ben.
    Szerintem az élelmiszerek jobb minõsége miatt, elsõsorban a kenyér jobb kint. Másrészt azt hallottam, hogy európában sok a penészspóra a levegõben ami kikezdi a szervezetet. Kint tisztább a levegõ, enyhén sós.

Mindenesetre prepper szempontból erõsen javaslok egy kört tenerifén.
    Nem fogok kis beszámolócskát írni, mindenki megnézheti a neten, hogy mirõl is van szó, tapasztalataim:
    - biztonságos, európaias környezet (mintha csak a rózsadombon prepperkednél, vagy Telkiben)
    Hegyek, hatalmas erdõk.
    - fatolvajok és stüszi vadászok társasága helyett fõleg nyugdíjas német túrázókkal. érintetlen gyönyörû környezet. (óvatosan mert van egy növény amitõl megvakulhatsz, de ezt majd akkor ha ott vagy)
    - szinte bármi megterem, kaktuszfügébõl és banánból nagyon sok van.
    - szinte nincs szúnyog.
    - nincs mérgezõ állatuk (pók, skorpió, kígyó)
    - tele van elhagyott házakkal.
    - ihatóak a források, sõt, a túraútvonalak mellett mennek le a vízvezetékek a városokba. simán meg lehet csapolni, és néhány helyen vannak is csapolások, itt csõvel lehet inni a forrásvízet.

A többi elõnye a helynek a képeken látszik. az odaút ára 30 rugó. 60 rugót mint túra, befektetés, szerintem bármelyik preppernek megérné. én mindenesetre többet költöttem.
    A kedvenc helyszíneim az anaga és a cuevas negras voltak.

Ami zavart (bár ez nem prepper szempont)
    A spanyol lányok, nõk, közösségek idegensége.
    Nyár érzésem volt kint télen de mégsem az a balatoni.
    A spanyol kultúra idegesítõ és nyugtalanító, a spanyolok temperamentumosak, hangosak, verekedõsek. (volt utóbbira is példa)

Ami segíthet: sok nyugat európai fiatal "hippik" bár szerintem csak simán könnyûdrogosok... mekkájuknak tekintik a szigeteket és sok ott a hippi kolónia.
    A hippik lent gyakorlatilag nem ezek a mosolygós woodstocki amerikai hippik, hanem adis-es heroinfüggõ, lezüllött, szétküldött formák, akik kunyhókban élnek bizonyos partokon és az óceánba szarnak. De ártalmatlanok. (õk az állandó hippik)
    Az idõszakos hippik pedig a nyugati fiatalok, akikrõl beszéltem, õk rendkívül segítõkészek, befogadóak, ha elfogadják az embert lehet velük túrázgatni csapatban. (elõfordult)

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    A zika vírusra visszatérve: már ír a sajtó az elsõ bénulásos esetekrõl.
    Itthon is vannak szúnyogok. Mi lenne ha nyitnánk egy témát erre, hogy hogyan lehet szúnyogokba oltott vírusok ellen védekezni? Engem NAGYON érdekelne.
    Fõleg mert a legjobb bol helyek tavak, élõvíz közelében vannak ráadásul a nagyok akik ezt az egészet kitalálták pontosan tudják, hogy víz nélkül meghal az ember, viszont ha a víz közelében ott a szúnyog, ami a halálos vírust hordozza akkor is meghal.

Légyszi beszéljünk errõl, nem igaz, hogy egy prepper fórumon azt a választ kapom, hogy túl van hájpolva.
    http://www.atcc.org/Products/All/VR-...haracteristics

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    A "túl van hájpolva" az nem tõlem van, én csak azt mondtam amit a prepper nõvér mondott. Õ meg már csak tudja ha az egészségügy az élete (tehát nem csak magát szakértõnek mondja, hanem tényleg ért hozzá). Õ mondta hogy bizonyos fajta szúnyog kell hozzá és fõleg trópusi idõjárás. Ilyenkor az lenne a megoldás, ha senki nem akarna Brazíliába utazni amíg le nem cseng ez a dolog. Az oroszoknál is volt egy férfi, megfertõzõdve. De nem ott fertõzõdött meg, hanem a nyaralásán, amit Dél-Amerikában töltött.

Lehet belõle valami durva dolog is? Persze. Ezt meg azért mondom, mert a fertõzés gócpontja Brazília. És mi lesz idén Brazíliában? Az Olimpia.

Úgyhogy most túl van hájpolva. Viszont ha odamegy sok-sok millió ember, akkor annak akár rossz vége is lehet. Ha nem is azért, mert majd azok terjesztik akik fertõzöttek, hanem azért, mert abból a sok millió emberbõl is lehet akármennyi, ami esetleg megfertõzõdik. Úgy tudom hogy jelenleg nagyon irtják a szúnyogokat a brazilok. Ki tudja mi lesz majd belõle.

Én nem tartanék ettõl, mivel a szúnyogok ideáig nem repülnek el, ami terjesztenek az ott van. Nálunk még nyáron sincs túl meleg. Én meg nem készülök se Braziliába, se máshová. Ha Patriot Nurse azt mondja hogy nem kell pánikolni, akkor én nem fogok.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    De hiszen már európában is jelen van úgy tudom szúnyogok által, a mediterránumban!
    Onnan nyáron simán felterjed közép európába, és ki tudja mikor jelenik meg a honos rovarokban is?
    Szerintem van okunk félni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "A betegség általában enyhe lefolyású, nem halálos, azonban a fertõzés terhes nõk magzatára különösen veszélyes, súlyos fejlõdési rendellenességet, ún. kisfejûséget (mikrokefália) okozhat, valamint más neurológiai szövõdmények is felléphetnek"

https://hu.wikipedia.org/wiki/Zika-v%C3%ADrus

Gondolom hogy olyasmi lehet mint egy influenzás lebetegedés. Kivéve hogy várandós nõknél veszélyt jelenthet a magzatra.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Bajban ez is fertõzésveszély forrása lehet.

"Utczai és házi szemét, canalis ürülék" - Történetek a köztisztaságról 2. rész

http://mindennapoktortenete.blog.hu/...asagrol_2_resz

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megtaláltam a videót ami tökéletesen ebbe a topicba illik!

Vírus és baktérium: Mi a különbség, és kit érdekel egyáltalán? - csak egyszerûen (Skiccz)