0

Thumbs Up |
Received: 5 Given: 0 |
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
konkretan az, hogy levagta a fejet egy kislanynak, de latom ez neked marha vicces))))) igaz ezen tok jol lehet rohogni, nem is tudom miert nem a vicces videok kategoriaba van ez a link? az meg, hogy magyarazni kell neked miert bassza fel az ember ingerkuszobet egy ilyen iras az eleg szomoru.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Lelekben fel kell keszulni. Hamarosan az ilyen eset hetkoznapi lesz.
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
az ilyenre nem lehet felkeszulni, megis, hogy gondoltad? elmesz fejeket levagni, hogy hozza edzodj a horrorhoz?
az ilyenhez csak hozza lehet szokni, erzeketlenne valni elvesziteni az emberi mivoltot miutan az ember atment ezer tragedian es teljesen kiegett belulrol.
ezutan mar hozza lehet szokni, de felkeszulni ra nem lehet.
en szemely szerint nem is akarok, mert szeretem az erzeseimet es szeretek erezni.
ha neked ez kell az meg a te dolgod. de azt, hogy ezen te viccelodtel ,,Konkrétan melyik rész a metró megálló vagy a fekete ruhás nõ? :-D'' azt igy is eleg undoritonak tartom.
ha meg hetkoznapi is lesz ez az eset akkor se kell megszokni es nem is szabad, mert akkor soha az eletbe nem fog tenni elenne senki!
es akkor reszemrol ennyi volt.
Thumbs Up |
Látod ennyi elég volt, hogy befordulj, pedig nem rokonod vagy barátoddal történt hanem egy távoli országban egy ismeretlennel. Hogy tudnád egy ilyen környezetben elérni a céljaidat vagy csak egy feladatot végrehajtani?
Thumbs Up |
"Továbbra sem célom az 56-os menekültek tettei után nyomozni. Se idõm, se lehetõségem. Te kértél példát és erõsködtél, hogy írjak. Rövid online kutakodás után ennyit találtam. Most, hogy itt van, ez se jó."
Amennyiben a drága "menekültek" beérnék egy kis tábori zavargással és éhségsztrájkkal még akár sajnálni is lehetne õket. De a tény sajnos tény marad az 56-osoktól eltérõen a migráns vándorsáskák egyetlen elfoglaltsága nem a munkakeresés mert hát mirõl szól egy napjuk? Szó van benne ingyen élésrõl, lopásról, rablásról, pedofíliáról, szexuális erõszakról, gyilkosságról, terrorista merénylet sorozatról elégedetlenkedésrõl, de munkáról, nyelvtanulásról vagy akár minimális háláról nincs. Mint azt Fater.Lajos oly találóan megfogalmazta:
"A befogadás nem jog. Gesztus. És ha valaki velem jót tesz, tiszteletben tartom a szabályait, még ha rossznak tartom akkor is. És hálás vagyok a segítségért."
Beérnék kevéssel is?
-Akik tüntetnek mert, lassú a net?
-Akik tüntetnek mert a sarkkörön hideg van?
-Akik azt mondták, hogy 400 euróért akkor sem maradnának ha könyörögnének nekik?
-Akik az összevert, félig megfojtott lány arcába lihegik hogy Allah ezt akarja?
-Akik elvárják hogy az iskolások másként öltözzenek mert õk azt akarják?
-Akik elvágják két ember torkát majd megkérdik a rendõrségen, hogy "jó-jó, de mikor mehetek el?" ?
-Akik az adatfelvételre sem hajlanak mert akkor nem hazudozhatnak tovább?
Azt kell mondjam semmiféle kapcsolatod nincs a valósággal.
Azt az erõszakoló, gyújtogató, rabló, tomboló-romboló, hordát ami szellemileg a középkor szintjén van, csak "középkori" módszerekkel lehet megfékezni. Azonnali retorziók, kiutasítás, gumibot, vízágyú, kardlap és szükség esetén éles lõszer.
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Thumbs Up |
Ez tervezett szervezett dolog, akik irányítanak tudják, ismerik a végét. Minden úgy megy mint a karikacsapás, jól szervezetten ahogy kell, meglepetések nélkül. Ezek nem migránsok. Közük nincs a kommunisták elõl menekülõkhöz, meg a gazdasági válság miatt kivándorlókhoz.
Thumbs Up |
venosz
Nem érzel együtt a háború és klímamenekültek szomorú sorsával?
Thumbs Up |
Még rághatjuk egy ideig ezt a gittet, és az idõ neked dolgozik, mert egyre csak szaporodni fognak a bûneik. Szépen leírtad mirõl szólnak a napjaik... Mindegyiknek? Németországban tartózkodó egymillió menekült mindegyike csak ezt mûveli? Ha tízezernyi menekült randalírozna naponta, az is egy százaléknyi rész.
Fater.Lajos megjegyzésével én is egyet értek. Épp ezért nem tartom megoldásnak, hogy válogatás nélkül darálják le õket a határon. Ha kell, a hatalom válogasson és nyomozzon. Aki nem "méltó" a kinyújtott segítõ kézhez, azokat ki kell utasítani. Aki bûncselekményt követ el, el kell ítélni. De aki csendben vár és tûr egy menekültszálláson, hogy kiderüljön mi lesz vele, az miért is nem kaphat segítséget?
Erre is csak ugyanazt tunám írni. Mindegyik menekült tüntet, folytogat, dirigál, gyilkol? Ez elõzõ hozzászólásomban írtam a tájékoztatásról is, csak valami miatt elsiklottál felette. Ha tudnák, hogy 400 euró a segély, hogy hónapokig, évekig kell várni mire saját üzletük, családjuk lehet. Hogy itt nem dirigálhatnak a nõknek, sõt nõi fõnökük lehet. (A gyilkosságról, nemi erõszakról nem is írok, mert az náluk is ugyanúgy bûncselekmény.) Akkor sokal el sem indulnának, mert nem akarnának ilyen közegben élni.
Az utolsó mondatodal egyet értek, de nem támogatom, hogy megelõzõ jelleggel válogatás nélkül már a határátlépéskor válogatás nélkül pusztuljon mind.
Az, hogy mennyire van kapcsolatom a valósággal, lehet vita kérdése. De inkább egyéni megítélésé. Köszönöm, de fájdalommentes az állapotom, így nem zavar. Én úgy fogalmazok saját helyzetemrõl, hogy próbálom nem elveszíteni a józan ítélõképességemet ebben a felfordulásban. Lehet nem életbiztosítás, de még nem haltam bele.
Thumbs Up |
Received: 199 Given: 234 |
Csak egy gyors kérdés:
Ha innen menekülnöd kellene mert van rá valós ok/indok és nem csak komfortjavulás miatt mennél külföldre akkor hogyan cselekednél?
Belógnál egy országba ahol iratok nélkül bemondanád, hogy honnan jöttél, ki vagy és mi a szakmád, kérnéd a szállást és a segélyt, mert neked jár, jogod van hozzá.
Esetleg a határon jeleznéd, hogy ilyen-olyan okok miatt menekült státuszt szeretnél kapni. Átadod az irataid, igazolod magad és származásod, bemutatod a megszerzett iskoláid és valamennyit próbálsz odamakogni neki ha más nem akkor legalább egy guglitranszlét segítségével, hogy meglegyen a kommunikáció. Érdeklõdsz, hogy hogyan tovább, hol tudnál valami munkát vállalni amibõl fenntartsd magad, mik az ottani törvények alapján a jogaid, mikre vannak lehetõségeid. Nem dirigálva, nem okoskodva hanem megalázkodva, mert a helyzeted erre adna valós okot. Mint írták szívességet kapsz az adott országtól, illene megbecsülni. Ha kaját kapnál gondolom nem hajítanád el, hogy ez nem ízlik, adjanak másikat.
Szóval nem, egy "menekült" az járhatja a kitaposott utat is.
Ha így tesz akkor érdemben lehet és kell is vele foglalkozni miután már igazolta magát és a megfelelõ nemzetközi vonalakon ellenõrizte a befogadó ország, hogy valóban az a személy a menedékkérõ akinek a papírjai bent vannak, ellene nincs elfogatóparancs és nem szökött bûnözõ aki menekül a helyi igazságszolgáltatás elõl. Ekkor megkaphatná a beilleszkedéshez szükséges segítséget, addig csak sátortáborban elhelyezés elkülönítve. Ha minden rendben van vele akkor mehetne egy alapos orvosi kivizsgálásra, mert míg nincs egy egészséges igazolása addig nem engedném szívesen én sem a saját országom lakói közé. Eztán kezdõdhet a valós integráció, a kötelezõ nyelvtanulás és ennek ellenõrzése, esetleg ha nincs akkor szakma kitanulása majd elhelyezkedés munkahelyen. Én még itt is kérném a kötelezõ visszajelzést a munkaadótól és míg megfelel minden követelménynek csak és kizárólag addig adnám a segélyt neki. Bármiféle apró botlás esetén (akár egy egyszerû bolti lopás) azonnali kitoloncolás és kitiltás az országból. Bár ha belegondolsz akkor nyilván magadtól sem tennél ilyet egy kedves, befogadó ország lakóival. Vagy tévedek?
Nos szerintem így nézne ki egy rendes "menekült" ügymenete.
Ellenben mit is látunk jelenleg?