Oldala 91 of 184 ElsõElsõ ... 41818990919293101141 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 901 to 910 of 1833

Topic: Illegális bevándorlás/bevándorlás/menekültek

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Ezek szerint mindenki elõiteletes akire Te azt mondod? Mindegy hogy mennyi MEGÉLT tapasztalata van a temaban vagy milyen tudomanyos munka alapján jutott arra a következtetésre?
    nem azert mert EN azt mondom hanem azert mert az illeto olyat mond amivel eloiteletesse teszi magat.
    csak azert mert tapasztalata van az nem jelenti azt, hogy nem lehet eloiteletes.

te meg mindig nem erted mit jelent az a szo, hogy eloiteletes?
    ,,Az elõítélet a tényeken, a hibás vagy merev általánosításokon alapuló ... ''
    TENYEKEN vagy hibas ...

attol, hogy tenyeken alapul a tudasa attol meg nem latja a jovot, nem tudja, hogy kibol mi lesz.
    azert mert az egyik bevandorlo terrorista volt nem lesz a masikbol is az.

erted mar mit jelent ez a szo?

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Mondom én hogy az alapdefinícióval van gond! Logikai bukfenc van abba amit idéztél (nem tudom honnan). Az objektív/tényszerû dolgok összegzés az hogy lehet elõítélet?
    Szerinted nem sántít ez a dolog???
    Nem mondtam hogy minden bevándorló és leszármazottja t.ista lesz de a VALÓSZÍNÛSÉGE hatványozottan nagyobb mint egy helyinek aki ezer szálon kötõdik az országhoz, érthetõ?

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mondom én hogy az alapdefinícióval van gond! Logikai bukfenc van abba amit idéztél (nem tudom honnan). Az objektív/tényszerû dolgok összegzés az hogy lehet elõítélet?
    Szerinted nem sántít ez a dolog???
    Nem mondtam hogy minden bevándorló és leszármazottja t.ista lesz de a VALÓSZÍNÛSÉGE hatványozottan nagyobb mint egy helyinek aki ezer szálon kötõdik az országhoz, érthetõ?
    nincs itt semmi logikai bukfenc. csak te meg mindig nem erted mit jelent az a szo, hogy eloitelet.
    nem a tenyszeru objektiv dolgok osszegzese az eloitelet hanem az, hogy ebbol te egy messzemeno kovetkeztetest vonsz le.
    de ne haragudj, hogy ezt megkerdezem de jartal te rendesen iskolaba? mert mar ket napja magyarazom neked mit jelent az eloitelet vagy az eloiteletesseg es te meg mindig nem erted!
    ha csak kotekedesbol csinalod akkor nyugodtan befejezheted.
    ha meg tenyleg nem tudod mit jelent ez a szo kicsit muvelodj:

https://hu.wikipedia.org/wiki/El%C5%91%C3%ADt%C3%A9let

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ha azt mondom, hogy relatív nagy arányú bevándorló látszólagos jó beilleszkedése szerintem növelni fogja a terrorcselekmények elõfordulásának valószínûségét ez egy jóslat.
    Ha valaki ugyanezt elmélettel, vagy statisztikával alátámasztva, de ugyanebben a szerkezetben teszi, az egy olyan jóslat amire érdemesebb figyelni, ha ténylegesen megalapozottnak tûnik akkor érdemes az alapján megelõzõ intézkedéseket tenni, minden egyéb körülmény figyelembevételével.
    Azonban, ha megjelenik az "összes migráns gyilkos" gondolat és ehhez tartja magát valaki, onnantól kezdve lõttek a kulturált eszmecsere lehetõségének.
    forestwalker? GAZDA? Többiek?
    fair így?

szóljatok ha álljak le ezekkel, csak igyekszem kicsit fésülni a borzolt kedélyeket

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    hagyjuk már ezt a wikipédiát!
    Elõítélet...maga a szó mit jelent?
    Az" elõ" szót azt hiszem nem kell magyarázni,de azt jelenti,hogy ugyan még nem történt semmi,de az elõzõ tapasztalatokból jó eséllyel lehet várni,jósolni valamit.
    "Ítélet"..."megítél" a dolog megtörtént és ez alapján történik a döntéshozatal.
    Összerakva a szót....a rendelkezésre álló kollektív vagy egyéni tapasztalat alapján jó eséllyel bekövetkezik az esemény,mely aggodalommal tölti el az "elõítélet" gyakorlóját.
    Akkor most kérdezek valamit?
    Urak...ez nem maga a prepperkedés??
    Amikor valaki összerakja a történelmi események,a nagypapa beszámolói alapján,a cikkek,videók,blogok alapján hogyan vezetett a gazdasági,társadalmi politikai változások a II. világháborúhoz.
    Mikor jönnek a hírek,hogy ..hoppá!.. voltaképpen ugyan ezen az úton megyünk......az "elõítélet"! Hát készüljünk fel!
    Amikor kétes személyi azonosítású,papírok és ismert szándék nélküli milliók áramlanak,bóklásznak egy kontinensen...akkor azért egy prepper némi aggodalommal figyeli az eseményeket...hoppá!....és az általánosítás(bár nem helyes,de hatékony)sokat segít a védelmi stratégia kidolgozásában.
    Olyan szépen leírtuk már több ezerszer ezen a fórumon,mit teszünk ha jön a zombi horda!Nem olvastam egyszer sem,hogy a védekezés elõtt mindegyikhez oda megy valaki ...egy riportra,egy kedélyes beszélgetésre,Megkínálja vízzel ,konzervekkel az értékes készleteibõl,ad egy sátrat,gyújt tüzet és szépen sorba állítva kedélyesen elbeszélget egyenként.
    Aztán ha a riport negatív,hát védekezik,ha pozitív,de az alany hazudott,akkor beengedi és megszívta!Biztos hogy van közötte aki nem rossz szándékú és akár értékes tagja is lehetne a kis túlélõ közösségnek,de ki meri megpróbálni?
    Inkább elõítéletes mindenki,mert biztonságos!
    Különösen igaz ez abban az esetben,ha a bunkerben,tanyán,közösségben vannak elegen és nem nagyon kell több tag.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ne haragudj de neked komoly gondolkodasbeli problémáid vannak. Mindenkeppen erolteted ezt az agymosott liberalis maszlagot és nem is probalod megerteni amit én és a tobbiek leirtunk. Az hogy megprobalsz megbelyegezni masokat nagyon csunya libsi trükk és ELLEHETETLENÍTI AZ ÉRDEMI PÁRBESZÉDET!

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ne haragudj de neked komoly gondolkodasbeli problémáid vannak. Mindenkeppen erolteted ezt az agymosott liberalis maszlagot és nem is probalod megerteni amit én és a tobbiek leirtunk. Az hogy megprobalsz megbelyegezni masokat nagyon csunya libsi trükk és ELLEHETETLENÍTI AZ ÉRDEMI PÁRBESZÉDET!
    en probalok megbelyegezni masokat? esznel vagy? nem is tudom ki mondta, hogy a bevandorlok utodaibol lesznek a terroristak! ez mi ha nem megbelyegzes!
    aztan meg josz itt a tobbi hulyesegeddel, hogy eroltetem a liberalis maszlagot. neked komoly ertelmezesi problemaid vannak!
    milyen liberalis maszlagot eroltetek? azt, hogy megjegyeztem, hogy eloiteletes vagy mert irtal egy eloiteletes kommentet, ebbe mi a liberalis?
    ha itt tuntetnek, hogy jaj szegeny bevandorlok, mindet be kell engedni meg eselyt adni nekik, na az lenne a liberalis maszlag.
    de nem ezt mondtam, soha semmi ilyet nem mondtam.

aki nem kepes az erdemi parbeszedre az te vagy mert meg mindig nem birtad felfogni mit jelent az a nyomorult szo, hogy eloiteletes.

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    hagyjuk már ezt a wikipédiát!
    Elõítélet...maga a szó mit jelent?
    Az" elõ" szót azt hiszem nem kell magyarázni,de azt jelenti,hogy ugyan még nem történt semmi,de az elõzõ tapasztalatokból jó eséllyel lehet várni,jósolni valamit.
    "Ítélet"..."megítél" a dolog megtörtént és ez alapján történik a döntéshozatal.
    Összerakva a szót....a rendelkezésre álló kollektív vagy egyéni tapasztalat alapján jó eséllyel bekövetkezik az esemény,mely aggodalommal tölti el az "elõítélet" gyakorlóját.
    Akkor most kérdezek valamit?
    Urak...ez nem maga a prepperkedés??
    Amikor valaki összerakja a történelmi események,a nagypapa beszámolói alapján,a cikkek,videók,blogok alapján hogyan vezetett a gazdasági,társadalmi politikai változások a II. világháborúhoz.
    Mikor jönnek a hírek,hogy ..hoppá!.. voltaképpen ugyan ezen az úton megyünk......az "elõítélet"! Hát készüljünk fel!
    Amikor kétes személyi azonosítású,papírok és ismert szándék nélküli milliók áramlanak,bóklásznak egy kontinensen...akkor azért egy prepper némi aggodalommal figyeli az eseményeket...hoppá!....és az általánosítás(bár nem helyes,de hatékony)sokat segít a védelmi stratégia kidolgozásában.
    Olyan szépen leírtuk már több ezerszer ezen a fórumon,mit teszünk ha jön a zombi horda!Nem olvastam egyszer sem,hogy a védekezés elõtt mindegyikhez oda megy valaki ...egy riportra,egy kedélyes beszélgetésre,Megkínálja vízzel ,konzervekkel az értékes készleteibõl,ad egy sátrat,gyújt tüzet és szépen sorba állítva kedélyesen elbeszélget egyenként.
    Aztán ha a riport negatív,hát védekezik,ha pozitív,de az alany hazudott,akkor beengedi és megszívta!Biztos hogy van közötte aki nem rossz szándékú és akár értékes tagja is lehetne a kis túlélõ közösségnek,de ki meri megpróbálni?
    Inkább elõítéletes mindenki,mert biztonságos!
    Különösen igaz ez abban az esetben,ha a bunkerben,tanyán,közösségben vannak elegen és nem nagyon kell több tag.
    a wikipedia oldal tartalmazza a ,,A Magyar nagylexikon definíciója szerint'' gondolom azt is hagyjuk mar mert miert is figyeljunk a magyar nagylexikonra?

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    ha azt mondom, hogy relatív nagy arányú bevándorló látszólagos jó beilleszkedése szerintem növelni fogja a terrorcselekmények elõfordulásának valószínûségét ez egy jóslat.
    Ha valaki ugyanezt elmélettel, vagy statisztikával alátámasztva, de ugyanebben a szerkezetben teszi, az egy olyan jóslat amire érdemesebb figyelni, ha ténylegesen megalapozottnak tûnik akkor érdemes az alapján megelõzõ intézkedéseket tenni, minden egyéb körülmény figyelembevételével.
    Azonban, ha megjelenik az "összes migráns gyilkos" gondolat és ehhez tartja magát valaki, onnantól kezdve lõttek a kulturált eszmecsere lehetõségének.
    forestwalker? GAZDA? Többiek?
    fair így?

szóljatok ha álljak le ezekkel, csak igyekszem kicsit fésülni a borzolt kedélyeket
    ezt nagyon jol leirtad, marcsak gazdanak kellene megertenie, ezt probalom magyarazni neki mar vagy 3 napja

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak, hogy én is beleszóljak.

Elõítélet pl, kijelenteni hogy az összes oroszlán emberevõ? Igen, mert szép számmal vannak olyan példányok amelyek lehetõleg elkerülik az embert. Ezzel együtt minden ép eszû ember kerüli a közvetlen kontaktus lehetõségét az oroszlánokkal, mivel tudott dolog, hogy veszélyes vadállatok. Ezt olyanok is tudják, akiket személy szerint nem tépett szét/evett meg oroszlán. Na, tehát ez alapján nem jelenthetjük ki hogy minden migrács gazdasági bevándorló/nemi erõszaktevõ/potenciális gyilkos. De! Tekintve a tanúsított viselkedésüket és az általuk elkövetett bûncselekmények egy fõre esõen elképesztõen magas számát, éppúgy indokolt az óvatosság mint az oroszlán esetében. Ha ehhez hozzá vesszük, hogy nyilvánvalóan semmiféle szakképzettségük/munkavágyuk/beilleszkedési hajlandóságuk nincs, ellenben a szûkös erõforrásainkat fel kívánják élni, mindenképpen indokoltnak tûnik az életterünkön kívül tartani õket.
    Azután persze ha a populáció bizonyos példányai együttmûködnek, és hasznosnak tûnnek (de legalábbis nem károsnak) a számunkra, akkor természetesen a lehetõségeinkhez mérten segíteni kell õket.

Megjegyezném továbbá, hogy például a hivatalos utat választó, fehér, keresztény munkára és beilleszkedésre hajlandó és konkrét életveszély elõl menekülõ Búrok tekintetében valahogy nem látszott az a felebaráti szeretet mint ami a migrókra sugárzik.
    Last edited by shadow177; 03-08-2016 at 08:09 AM.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

A topic keresõszavai: