Oldala 2 of 18 ElsõElsõ 123412 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 11 to 20 of 180

Topic: Élelmiszerválság

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Azért Magyarországon még nincs génmódosított búzatermelés. Elvetik, aratják, nincs még GMO. Egy kicsit dolgoztam a mezõgazdaságban még otthon, a paradicsomot, paprikát, hagymát még kézzel szedték a napszámosok. A búza és kukoricatermés meg mindig leginkább az idõjárástól függ.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Globálisan értettem.

Nálunk még nincs, Romániában már van.
    Most még visszavertük a monsanto-t, de csak idõ kérdése, hogy nálunk is megtelepdjenek.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Az élelmiszer drágul. Európában nem volt még olyan, hogy a kenyér hirtelen 50%-al ocsóbb lett volna egy évig. Akkor se a bõ termés van búzából - mint idén. Hiába lesz nagyon olcsó a búza tonnánkénti ára, a kenyér nem lesz olcsóbb, mert csak.
    Majd ha gyenge termés lesz, arra hivatkozva akkor újra emelik...
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen ez úgy szokott lenni. Ha jó termés van, akkor "emelni kell az infláció miatt, többe kerül az áram és a benzin, tehát a szállítás", ha gyenge a termés, akkor "drága volt a búza mert gyenge lett a termés, és még infláció is van". Magyarországon mindenképpen emelnek. Amerika érdekes ebbõl a szempontból, mert ha valami a nemzetközi piacon olcsóbb, akkor az árak tényleg esnek. Benzin litere eshet pár nap alatt 50 forintot csak úgy. Ugyanez igaz az ételekre is. Ha hiány van magasabb az étel ára, de ha bõséges a termés akkor csökken.

Senior Member borsodi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha még írsz egy két ilyet akkor biztosan kiköltözöm!

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Nem akarom globális problémák okát fejtegetni! Elég helyi szinten hallgatni az embereket! Nem tartanak állatot, nem vetnek zöldséget és nem ültetnek fát, "mert többe kerül, mint a Tesco-s!" Utána panaszkodnak, hogy szörnyû ízû, összeesik a hús, nincs szine, stb. Számomra az állattartás és növénytermesztés nem csak élelmiszer elõállítása, hanem egy életforma megteremtése! Amikorra kialakítasz egy kertet és egy baromfiudvart/sertéstenyészetet, akkorra fejlõdik egy csomó képességed és az általános tudásod.

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én tavaly és idén összesen 35 gyümölcsfát ültettem a kertemben a meglévõ 10 öreg fa mellé!
    8 õszibarack, 3 sárgabarack, 5 szilva, 4 alma, 5 körte, 2 meggy, 2 cseresznye, 3 birs, 1 dió, 1 naspolya, 1 khaki szilva.
    + a régiek. No meg a bokrok....
    2400 négyzetméteren elfér... Van saját ásott kutam is. Kezdésnek ez is elég nekem.
    Önellátásra is készülõk.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Önellátásra is készülõk.
    ...én + a teszkóba készülök...
    fejlõdik egy csomó képességed és az általános tudásod.
    ...és marad idõm pecázni,kirándulni,shoppingolni,gyógynövények et gyûjteni,+ismerni a környezetemet,a természetet,az ehetõ növényeket,állatok szokásait,kis kint alvás a jó levegõn,kis lazaság,film nézegetés,könyv olvasás ,haverozás,bográcsozás,bulizgatás....és "fejlõdik egy csomó képességed és az általános tudásod."

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Nem vagyunk egyformák! Neked a "shoppingolás, kis lazaság, film nézegetés" a fontos, számomra pedig az, hogy ne a tesco-s minõségû ételt egye a családom, hanem azt amit magunknak állítunk elõ! Ha azt gondolod, hogy ez idõigényes akkor tévedsz! Baráti társaságban, bográcsozás közben építkeztünk/építünk mindent, amire szükség van! Növényeket naponta gondozom! Eközben vállalkozást vezetek, hetente többször oktatok és több cégnek bedolgozok! Minden este olvasok, fórumozok és sok idõt tõltök a családommal. Söt még több szervezetnek is tagja vagyok, ahol felelõs posztokat tõltök be! (Ez nem önfényezés volt, hanem érzékeltetés, hogy az egészséges étel elõállítása nem teljesíthetetlen munka.)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én is tervezek néhány gyümölcs fát. Valami hideg-tûrõ fajtájúakra gondolok. Almafát mindenképp, de az eperfa is tervben van.