0
talán szimpátia ez nálam!A csirkére nem úgy gondolok,mint élõlényre,mert nem látom egyben!Ez egy másik dolog amit nem értek. Ha sajnálod ha a vadász lelõ egy szabadon élõ vadkacsát, akkor miért mondod hogy ha egy csirkének egész életében egy kis ketrecben kell szenvednie, az úgy nem nagy ügy? Gondolom a többiek - köztük én is - az ilyen ellentmondások miatt nem értjük hogy mi a helyzet.A húsos pultban mikor kikérem,semmi mást nem jelent érzelmileg,mint egy poló vagy egy konzerv!
A vadkacsa,róka,õz az szimpatikus nekem,mert sokszor ,mikor peca vagy kirándulás van ,csak ülünk és bámuljuk ahogy a kacsák,hattyúk,állatok élnek...pl .éjszakai pecánál etetem a patkányokat..és igen..nagyon kedvesek..oda jönnek,kéregetnek,felegyenesedve szaglásznak.
Nyilván való!Senki nem ítélt el azért, mert Tesco-ban veszed a csirkét, mivel gondolom egy-két fórumozót kivéve mindenki boltban veszi a csirkét. Én csak azt mondtam hogy a háztáji csirke egyértelmûen egészségesebb - meg boldogabb is - mint az ipari. Ebben semmi sértõ nincs.
De azt is tessék tudomásul venni,hogy nyugodtan lehet vásárolni,nem okoz semmi bajt a szervezetbe!Nem szabad felülni a konteoknak!Nyugodtan mindenki két pofára eheti a csokit,narancsot,kólát,sült krumplit...csak ne felejtse el elégetni!Különben tényleg rák és infarktus lesz belõle!
Sokat számít az elkészítés módja is...nem ér semmit a házi csirke,zöldség ha ki van forralva belõle a jóság és a tömeg termék is jó,ha pl párolva van csak!
Azt én tudom nagyon jól,hogy az emberek nehezen viselik ,ha valakinek más a véleménye,de már bocsánat de azért viselkedni kellene ,nem?Csak már egy csomó topic sértõdésrõl szól, és ez nem túl jó. Építõ vita rendben van, de a sértés és sértegetés értelmetlen dolog, minden szempontból.
Tudom az arctalanság sokakat érdekes dolgokra ösztönöznek és ha szemtõl-szembe áll valakivel,hát nagyon illedelmes gyerek tud lenni! Még egyszer elnézést ha megsértõdök és nem tetszik ha bántanak!
Leírom még egyszer,ha valaki úgy érzi bántom..kérdezzen rá!
Kösz!
De például ott volt,amikor még együtt volt a család és a gyerekek kicsik voltak,volt egy szép birtokunk(válás,eladEz egy másik dolog amit nem értek. Ha sajnálod ha a vadász lelõ egy szabadon élõ vadkacsát, akkor miért mondod hogy ha egy csirkének egész életében egy kis ketrecben kell szenvednie, az úgy nem nagy ügy? Gondolom a többiek - köztük én is - az ilyen ellentmondások miatt nem értjük hogy mi a helyzet.)
..volt egy kis birkánk(húsvétra ajándék a gyerekeknek+füvet nyírni),ami szépen felnõtt és három évig velünk élt.Aztán ,mivel mi ugyan meg nem esszük(mert szerettük és mikor kint voltunk követett minket minden hová ),eladtuk!Hát mit mondjak,mikor húzták az utánfutóra és nézett ránk és fájdalmasan bégetett...borzasztó volt..hálsten a gyerekek nem voltak kint..mondtunk nekik egy szép mesét hová lett a Béla...
De a csirkéket kacsákat is anyósom ölte meg...nem tudom..de ha gondoskodok valakirõl,valamirõl érzelmileg kötõdni kezdek hozzá...és xar érzés megölni...
| Thumbs Up |
| Received: 1,102 Given: 1,120 |
Nem tudom, anyám régen azt mondta, hogy õ sose tudna kacsát meg csirkét levágni. Aztán most évekkel késõbb meg kaszabolja õket és fõzi belõlük a vasárnapi ebédeket. Nem tudom, változnak az emberek, egyszer még így gondolkodnak, késõbb meg már az ellenkezõjét csinálják.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
A vegetáriánus étrend nem betegség!A szokás gyakorlója ugyan úgy képes minden élelmiszert feldolgozni,mint aki mindent eszik!Bármikor fel lehet függeszteni,akár véglegesen abba hagyni vagy újra kezdeni!
Ez csak egy meggyõzõdésféle,ilyen-olyan okokból!
Tök természetes,ha valaki válogathat,azt eszik amit jónak ítél!
Ha tényleg lenne élelmiszer válság..mindenki azt enné ami van,nem azt amit szeret.
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
en mindig a vallaasos etrendeken szoktam rohogni (elozo munkahelyem egy zsido lany iskola volt), hogy mit enged meg nekik a vallas meg mit nem, voltak am hulyesegek! amikor felajanlottak, hogy en is lehetnek zsido nemes egyszeruseggel csak annyit mondtam, hogy ,,bacon'' (szalonna) ha ha ha
nincs az avallas amiert en lemondanek a jo kis malackodasrol
amugy ha majd a szukseg ugy hozza a buzulmanok meg a zsideszek is kessel fogjak hajkuraszni a cocakat! a hinduk meg miutan levadasztak az utolso elefantot is majd szepen neki esnek a szent teheneiknek.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Szükség törvényt bont, ennyit a szabályokról.
Az biztos, hogy az éhség sok mindenkibõl kihozná az "állatot"! Úgy gondolom, nem azért fejlõdtünk a tápláléklánc csúcsára, hogy zöldségeken és napfényen éljünk. A vallási, társadalmi és étkezési szokása mindenkinek olyan, amilyet kap vagy választ. Kicsit sem érdekel, ameddig nem akarja reám erõltetni! Én eszem az összes ételt, ami elém kerül, legyen az két vagy négy lábú, zöldség vagy gyümölcs.
| Thumbs Up |
| Received: 1,102 Given: 1,120 |
GMO-ról kérdezett valaki a FB-on, erre válaszoltam egy olyat ami ebbe a topicba illik.
Ebben a témában a nagymamám szavait osztanám meg aki gyerekkoromban emlegette a témát:
"- Ha jön az éhezés akkor a sz*rt is megeszed."
Ennyi a bölcsesség, de ez 100%-ig igaz. Ha az ember éhezik, akkor nem válogat, megeszi ami van, akkor is ha utálja azt a kaját, mindegy, csak legyen valami a hasában a korgás helyett. GMO, glutén, túl sok kalória, túl zsíros, túl sós, túl édes, nem vegán... nem fog számítani ha valóban beüt az éhínség. A nagymamám azt mondta hogy a háború után ők fűlevest ettek.
De lég a venezuelai kommunizmus legnagyobb nyerteseire gondolnunk, a kisemberre, aki volt hogy pocsolyát ivott, mert tiszta vízhez sem jutott hozzá.
Nekem röviden ennyi a véleményem ebben a témában.
Illetve hogy a következő 2 hónapban feltöltöm a kamrát tartós élelmiszerrel, mert 2020 januárjában megtettem, de fogytán vannak a készleteim.
Nagyon lebegtetik a gazdasági szakértők az élelmiszerhiányt és az a gond hogy szerintem most igazuk lesz. Bár ne lenne...
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Ez egy jó dilemma. Normális kajából csak az tud nagyobb mennyiséget készletezni, aki jómódú. Bár vannak eltéve nekem is egészségesebb ételek, de inkább a Tescóból rendelt konzervfőzeléket meg a konzerv zöldséget/gyümölcsöt táraztam be, és a továbbiakban is azt fogom, mert arra van pénzem.
A dilemma másik része, hogy ha nincs éhínség, akkor viszont nem azt kéne enni, amit betárazok. Mert az is fontos, hogy legyen kajatartalék, de így 40-hez közeledve az is egyre fontosabb lenne, hogy ne feldolgozott izéket egyek a mindennapokban.
Most én megpróbálok belőni egy középutat. Készletezem a konzerv cuccokat, de azokat csak akkor eszem meg, mielőtt lejárnának. És a mindennapokban viszont megpróbálok a forráshoz közelebbi, kevésbé feldolgozott, tisztább ételeket enni. Ami persze drágább, de a vérzsír meg a koleszterin miatt a doki is mondotta nemrég, hogy változtassak kicsit a dolgokon.
Szóval lehet készülni tartalékkal, de ha közben az ember a mindennapokban eszi a cukrot, fehér lisztet, műanyag kajákat, konzerveket, az sem jó prepper szempontból sem. Aki prepperkedik annak nem célja az sem, hogy fokozatosan tönkretegye az egészségét, és emiatt akár korán meghaljon. Nálunk volt a közeli rokonságban cukorbeteg például, szegény még javában élhetne (azt hiszem, hogy szerzett cukorbetegség volt). Annak a betegségnek nagyon csúnya vége van, nem is szeretném részletezni.
Ettől függetlenül az nem kérdés persze, hogy készletezni kell. És azt kell készletezni, amire az embernek van pénze. Lehet esetleg vegyesen is. Múlt hónapban például vettem konzerv főzeléket a Tescóból. Most ebben a hónapban lehet veszek valamennyi drágább de egészségesebb halat vagy csirkét a Forpro-tól.