Oldala 7 of 14 ElsõElsõ ... 56789 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 131

Topic: Csirkék

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Ezt nem hallottam eddig, de nagyon tetszik! Mi a minimális hõmérséklet, ami szükséges hozzá? Úgy értem, hogy plusz 1-10 fok között megél ez a búzafû?
    A tápanyagfelvétel miatt ezt akár minden évszakban csinálhatja az ember!?!?!?!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nem kell megélnie, és nincs tápanyagfelvétel sem.
    A magnak ki kell csíráznia, és fejleszteni egy 8-10 centis zöldet.
    A csírázáskor a víz és a hõmérséklet hatására a lisztes táplálószövet átalakul, és jó nagy adag felvehetõ tápanyag "szintetizálódik" magában a csíranövényben. Ami amúgy is benne van, csak éppen a "tartalékolt", lisztes formában. A csíra ezért sokkal értékesebb a magnál. Mert ott már feltáródtak a tápanyagok.

A 10 fok körüli hõmérséklet az ajánlott, a melegebb jobb. Azért is írtam, hogy ha van fölös szobád, vagy hely a padlásablak elõtt (a csírázáshoz nem kell annyi fény), meg tudod csinálni a házban. Ha fóliád van, de mondjuk fûtetlen, akkor is mûködhet (ott még nem próbáltam, de ha a hagyma meg a saláta megél, a csírázásig valószínûleg a gabona is eljut), csak legfeljebb lassan. Kísérletezz

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Van itt olyan, aki vásárolt baromfit a gödöllõi génbankból (MGE)? Érdekelne, hogy mi vele a tapasztalat. Valóban annyira ellenálló és ösztönösen jól szaporodók....

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Más topicban írtam, hogy tartottam korábban baromfit, most pár év kihagyás után ismét nekikezdek. Idei szezonra nem készül el a baromfiól a tanyán, ezért anyósoméknál nevelkednek majd a szárnyasaink. Viszont legkésõbb tavaszra készen kell állnia az ólnak. Elõzõ baromfiólam pozdorjából, és hulladékokból készült. Sajnos görény könnyen bejutott és megfojtott több csirkét, kacsát. Továbbá télen nem szigetelt eléggé és kakasok taraja részben megfagyott.
    Nem akarom ezeket a hibákat újra elkövetni, ezért zártabb ólat építek és jobban szigetelõt. Tavasszal szaporítom fel az állományt és õszre keveset hagyok, értelemszerûen. A tervem, hogy a téli baromfiállomány kb. 12-15 csirke, 4-5 kacsa, 3-4 pulyka lesz. Nyáron meg a természetes szaporulatukkal növekszik az állomány. Ekkora létszámhoz mekkora tér az ideális szerintetek?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ádám Csaba Hozzászólás megtekintése
    Más topicban írtam, hogy tartottam korábban baromfit, most pár év kihagyás után ismét nekikezdek. Idei szezonra nem készül el a baromfiól a tanyán, ezért anyósoméknál nevelkednek majd a szárnyasaink. Viszont legkésõbb tavaszra készen kell állnia az ólnak. Elõzõ baromfiólam pozdorjából, és hulladékokból készült. Sajnos görény könnyen bejutott és megfojtott több csirkét, kacsát. Továbbá télen nem szigetelt eléggé és kakasok taraja részben megfagyott.
    Nem akarom ezeket a hibákat újra elkövetni, ezért zártabb ólat építek és jobban szigetelõt. Tavasszal szaporítom fel az állományt és õszre keveset hagyok, értelemszerûen. A tervem, hogy a téli baromfiállomány kb. 12-15 csirke, 4-5 kacsa, 3-4 pulyka lesz. Nyáron meg a természetes szaporulatukkal növekszik az állomány. Ekkora létszámhoz mekkora tér az ideális szerintetek?
    A tér sosem elég, ha a kifutót nézed, viszont éjszakai alvóhelynek nem kell nagy, éppen csak annyi, ahol egymás mellé letelepedhetnek.
    A szigetelést én úgy oldottam meg (szintén faépületben voltak a jószágok), hogy õsszel a fal mentén körbe felpakoltam a plafonig kisbálával. Elvesz a helybõl valamennyit, de ha télire amúgy is kevesebbet akarsz, akkor pont jól jön ki. Az ajtó elé is tettem egyet, simán átugorják, viszont a talajmenti fagy ellen nagyon jó.

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    A szalmát nem kaparják szét?

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nálunk nem szokták szétkaparni a szalmát és a szénát sem.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem, mert élére állítva raktam a bálát, és olyan tömör a fala, hogy legfeljebb megkapirgálják, de megbontani nem tudják. A plafon alá meg bepüföltem teljesen, így a tetejére sem tudnak felrepülni.

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Ez jól hangzik, de a csirke a "logpiszkosul" minden szabályt áthágó élõlény a kecske után.....
    Biztosan nem bontja a bálát egy egész tél alatt???

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    disznónál mûködik a villany nélküli tárolás(füstölés..kolbi,szalonna,stb) +hallottam olyat is ,hogy a tojást viaszba mártják.
    A csirkéknél szárnyasoknál hogy megy ez?Ha már le van vágva,hogyan lehet tartósítani villany nélkül?