0
Ezt nem hallottam eddig, de nagyon tetszik! Mi a minimális hõmérséklet, ami szükséges hozzá? Úgy értem, hogy plusz 1-10 fok között megél ez a búzafû?
A tápanyagfelvétel miatt ezt akár minden évszakban csinálhatja az ember!?!?!?!
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Nem kell megélnie, és nincs tápanyagfelvétel sem.
A magnak ki kell csíráznia, és fejleszteni egy 8-10 centis zöldet.
A csírázáskor a víz és a hõmérséklet hatására a lisztes táplálószövet átalakul, és jó nagy adag felvehetõ tápanyag "szintetizálódik" magában a csíranövényben. Ami amúgy is benne van, csak éppen a "tartalékolt", lisztes formában. A csíra ezért sokkal értékesebb a magnál. Mert ott már feltáródtak a tápanyagok.
A 10 fok körüli hõmérséklet az ajánlott, a melegebb jobb. Azért is írtam, hogy ha van fölös szobád, vagy hely a padlásablak elõtt (a csírázáshoz nem kell annyi fény), meg tudod csinálni a házban. Ha fóliád van, de mondjuk fûtetlen, akkor is mûködhet (ott még nem próbáltam, de ha a hagyma meg a saláta megél, a csírázásig valószínûleg a gabona is eljut), csak legfeljebb lassan. Kísérletezz![]()
Van itt olyan, aki vásárolt baromfit a gödöllõi génbankból (MGE)? Érdekelne, hogy mi vele a tapasztalat. Valóban annyira ellenálló és ösztönösen jól szaporodók....
Más topicban írtam, hogy tartottam korábban baromfit, most pár év kihagyás után ismét nekikezdek. Idei szezonra nem készül el a baromfiól a tanyán, ezért anyósoméknál nevelkednek majd a szárnyasaink. Viszont legkésõbb tavaszra készen kell állnia az ólnak. Elõzõ baromfiólam pozdorjából, és hulladékokból készült. Sajnos görény könnyen bejutott és megfojtott több csirkét, kacsát. Továbbá télen nem szigetelt eléggé és kakasok taraja részben megfagyott.
Nem akarom ezeket a hibákat újra elkövetni, ezért zártabb ólat építek és jobban szigetelõt. Tavasszal szaporítom fel az állományt és õszre keveset hagyok, értelemszerûen. A tervem, hogy a téli baromfiállomány kb. 12-15 csirke, 4-5 kacsa, 3-4 pulyka lesz. Nyáron meg a természetes szaporulatukkal növekszik az állomány. Ekkora létszámhoz mekkora tér az ideális szerintetek?
| Thumbs Up |
A tér sosem elég, ha a kifutót nézed, viszont éjszakai alvóhelynek nem kell nagy, éppen csak annyi, ahol egymás mellé letelepedhetnek.
A szigetelést én úgy oldottam meg (szintén faépületben voltak a jószágok), hogy õsszel a fal mentén körbe felpakoltam a plafonig kisbálával. Elvesz a helybõl valamennyit, de ha télire amúgy is kevesebbet akarsz, akkor pont jól jön ki. Az ajtó elé is tettem egyet, simán átugorják, viszont a talajmenti fagy ellen nagyon jó.
A szalmát nem kaparják szét?
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
| Thumbs Up |
Ez jól hangzik, de a csirke a "logpiszkosul" minden szabályt áthágó élõlény a kecske után.....
Biztosan nem bontja a bálát egy egész tél alatt???
disznónál mûködik a villany nélküli tárolás(füstölés..kolbi,szalonna,stb) +hallottam olyat is ,hogy a tojást viaszba mártják.
A csirkéknél szárnyasoknál hogy megy ez?Ha már le van vágva,hogyan lehet tartósítani villany nélkül?