Oldala 57 of 178 ElsõElsõ ... 747555657585967107157 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 561 to 570 of 1779

Topic: Tulelo blogja

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,023
    Given: 1,031

0 Not allowed!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Tudjátok mi van még itt? Kullancsok. Alig voltunk kint, de kettõt máris találtunk. Nem emberkullancsok, hanem kutya/macska kullancsok. De jó nagyok, az egyiket a tarkómról szedtem le. Ezek úgy tudom nem terjesztenek lime-kórt, ezek csak megszívják magukat vérrel. Mondjuk ez se jó, fõleg hogy most 1 macska van, de késõbb több is lesz.
    Éppen akartam kérdezni!Ez benne van a pakliban,szokjatok hozzá.
    Bennem is van minden évben több is,most is van egy beszakadt fej.
    De semmi baja nem lesz senkinek tõle,ha aznap ki van szedve,mert az elején csak szív,nem hányja vissza a bacikat,vírusokat.
    Este fürdéskor meg kullancs-kanállal ki kell kapni..ha beszakad a feje nem gond,kijön hamar magától.
    Az állatoknak meg van a nyakra cseppenthetõ szer..az nagyon jó.A kutyámba soha nincsen kullancs.
    Ismerek egy hasonló részt,a Cikolai-tavak környéke.Csodavilág,úgyhogy aki szereti az ilyen madár megfigyelõs,gombászós,gyógynövény szedõs kényelmes túrákat,az járja körbe.
    Na kullancs az van dögivel.Nadrág a bakancsba!De kárpótol az élmény!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ma is kiszedtem néhány kisebb fát. Sok el van dõlve, meg már ki van törve. De fûrész se kell mert anélkül is kicsit meghajlítom és törik. Persze csak a halott fákat szedem ki. Volt egy nagy is, azt fûrészelgettem a tövénél, kicsit megrántottam, erre derékban tört és kidõlt. Ilyen nyárfa féle. De van barnásabb fajta, azok is halnak. Meg van amelyik fent még bimbózik, de lent már halottak az ágak. Nem tudom mi ez, ez valami fertõzés lehet ami elviszi a fákat? vagy a túl sok nedvességbe halnak bele? Vagy mert csak a fák tetejét éri a fény, de az alját nem és abba pusztulnak el? (Ez utóbbit kétlem.) A lényeg hogy dolgozgatok odakint, lassan, nem kapkodva. Összetöröm az ágakat, aztán lesz belõle tûzifa a tábortûzhöz. Sütünk virslit még, meg ilyesmi.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ma is kiszedtem néhány kisebb fát. Sok el van dõlve, meg már ki van törve. De fûrész se kell mert anélkül is kicsit meghajlítom és törik. Persze csak a halott fákat szedem ki. Volt egy nagy is, azt fûrészelgettem a tövénél, kicsit megrántottam, erre derékban tört és kidõlt. Ilyen nyárfa féle. De van barnásabb fajta, azok is halnak. Meg van amelyik fent még bimbózik, de lent már halottak az ágak. Nem tudom mi ez, ez valami fertõzés lehet ami elviszi a fákat? vagy a túl sok nedvességbe halnak bele? Vagy mert csak a fák tetejét éri a fény, de az alját nem és abba pusztulnak el? (Ez utóbbit kétlem.) A lényeg hogy dolgozgatok odakint, lassan, nem kapkodva. Összetöröm az ágakat, aztán lesz belõle tûzifa a tábortûzhöz. Sütünk virslit még, meg ilyesmi.
    A kreatív újrahasznosítás egyik példája.

Itthon minden évben van száraz gally ami aztán télen a szobát melegíti a kályhában elégetve.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Arra gondoltam hogy ha lesz pénzem, intézni kéne majd fafûtéses kiskazánt/kályhát. Annyi a korhadt fa, hogy fûthetnénk vele sok éven át.

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Most milyen fûtés van?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most? Semmilyen. Van két hõsugárzónk. Amúgy gázfûtés, de rendelni kell egy konténernyi gázt. Csak úgy gondoltam hogy egyelõre ráér, mert nincs tél. De majd idõvel beszerzem, a gázos cég a város szélén van.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 235
    Given: 274

0 Not allowed!
    Most nyár van. Ilyenkor lehet olcsón megvenni a kályhákat, tessék beszerezni egyet, télen meg lehet szépen a jó meleg kályha körül heverészni a levadászott állatok kiterített bõrén

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Majd kiderül, egyelõre nincs tartalékunk. Eddig két levadászott állat van, 2 kullancs.

Ma kicsit rendezkedtem, lecseréltem a hálószobát, átköltöztünk egy másikba. Mit ne mondjak, a macskának nagyon nem tetszett a kilakoltatás. Neki jó volt abban a szobában ahol volt. De kemény az élet mint a kád széle, úgyhogy muszáj lesz neki beletörõdni.

A nagyobb szobából megyünk át a kisebbe. Nagyobb ablak, több napfény, a villany is jó, könnyebb felmelegíteni a szobát.

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Gratulálok az új házadhoz!
    Tök jó. De lesz egy kis munkád az erdõben....
    Az a fa fûtéses kályha meg tuti dolog! Ha csak az elhalt fákat vágod ki, akkor is sokáig fûthetsz vele.
    De ha elég nagy az erdõ, akkor folyamatosan adja a tûzifát! Nem keveset lehet spórolni vele!
    Hány hektár erdõd van?