0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Bocsánat. Meg kell magyaráznom az újrakezdést.
Pont az írás alatt kapcsolt át a hálózat nappali üzemre. Ezért néha megszakad az áram és újra bútol a számítógép.
Az átkapcsolás autómatikus. Csak a nappali vételezést nem tudom, hogy mikor kapcsol. Az éjszakaival nincs gond, mert a nappali mindig rendelkezésre áll.
Így havonta legalább 3-4 ezer Ft-ot megspórolok, ezzel a kis kellemetlenséggel.
| Thumbs Up |
Itt a hiba. Annak a gépnek nem lesz hosszú élete. Ez már nem a '80-'90-es évek, a mikroelektronika de legelõször a merevlemezek/SSD-k megsínylik az ilyen váratlan leállásokat.
Legalább kapcsold ki az írási-olvasási gyorsítótárazást az adattárolóknál, mert elõbb utóbb fontos fájlok is megsérülnek.
Egy új merevlemezzel máris ugorhat kb. 4-5 havi villanyárspórolás.
Egy olcsóbb valódi szinuszos szünetmentessel kivédheted ezt is. Plusz ha meghibásodik az inverter, akkor tudod még használni a gépet.
Ma nálam volt egy váratlan 1 perces hálózati áramszünet - ismét csak örülhettem, hogy van szünetmentes tápegységem és nem szakadt félbe egy hosszabb adat másolási folyamat.
Nekem kvázi szinuszos Powercom szünetmentesem van, de a jó minõségû Seasonic tápegységem bírja ezt is stabil mûködést produkálva.
Hónapok óta áramfejlesztõ vásárlását tervezem olyan esetre, amikor napokra vagy még tovább is áram nélkül maradunk. (Szerintem napi egy óra használattal üzemeltethetõ egy fagyasztó.)
Ami viszont aggasztó, hogy az üzemanyagok idõvel "megromlanak" (valami adalék kicsapódik)
Emiatt tervezem gázüzemû aggregátor beszerzését. Vesz hozzá az ember 10-15 palackot és évekre biztosított a fagyasztás kérdése.
Van valakinek tapasztalata honda gázüzemû áramfejlesztõvel?
Nézz utána a Heron termékeknek,azok gyártanak direkt benzin/gáz aggregátorokat.Az egyik csirkés ismerõsnek van.Iszonyat sokat eszik és drága is volt(450000,-) 4liter/óra benzinbõl ,2 kiló gáz /óra..egy nagy palack fél nap!
Ez a a megoldás tényleg csak "életmentésre" jó...átgondolandó,hogy a fagyasztóban tárolt termékek ára,megéri e a befektetést és az üzemeltetési költséget.Számolj!![]()
A Haron-ról én is hasonlókat hallottam, ezért gondolkozok Honda márkában. Az ismerõsöd áramfejlesztõje biztosan nagy teljesítményû, én csak 2,2 kW teljesítményût néztem, alig használt állapotban 155-ért.
Most is tele van egy nagy és egy kis fagyasztónk. A benne lévõ húsok ára megközelíti a vételárat. Az áramfejlesztõt máshol is tudnám használni.
Szerintem megérné...
| Thumbs Up |
| Received: 254 Given: 301 |
Ez a liebherr fagyasztóláda 110 óra raktározási idõvel rendelkezik. Mellé egy kis honda aggragátor megoldja a problémáid. Mindkettõ nagy befektetés de hosszú távon az alacsony fogyasztás visszahozza az árát, általában 10-20 évre veszi az ember a fagyasztót. Én az ilyen házi áramfejlesztõkrõl amit olvastam abból az jött le, hogy csak honda motorosat szabad venni. Ha az autód benzines (a niva meg az) akkor ha van egy 20l-es kannában benga akkor azt havonta is cserélgetheted, betolod a kocsiba a 20l állottat és frisset teszel a helyére. Nálam sima mûanyag kannában sem lett baja 2-3 hónap után a benzinnek, ugyan olyan volt mint mikor beletettem. Az éves benyó az már érezhetõen megváltozott de hígítva az sem volt feltûnõ, mindig fél tankhoz öntöttem az állott üzemanyagot 5-10 l-t attól függõen hogy volt. Most pl. nincs tartalék![]()
Írtok itt a benzin szavatossági idejérõl, lejáratáról.
Én azt tudom, hogy az Afrikakorps felderítõi öt-hat éves benzint használtak a sivatagi raktárakból. Sor-sör katonaként találkoztam tartálykocsis és telepített üa. raktárakkal. Itt se cserélgették fél évente az üzemanyagot.
Szóval szeretnék találkozni olyan írással, ami nem kereskedõk vagy nagyokos újságírók tollából származik és ezt a teóriát hitelesen alátámasztja. Mûszaki dolgokról azt tudom, hogy a darukötelet hétszeres túlbiztosítással csinálják, a konzerv lejárat után évekig még jó, a gyógyszerek meg ki tudja meddig õrzik meg a minõségüket.
| Thumbs Up |
A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
Nálunk a benzines fûkasza nem bírta az 1 éves benzint .
Nem tartom kizártnak, hogy más minõséget képvisel a honvédségnél használt üzemanyag, mint amit a kúton vesz az ember. A fûnyíróban benne hagytam télre a benzint és tavasszal takarítani kellett a karburátort. Ezért tartok kicsit a benzines áramfejlesztõtõl. Nem találtam a neten hiteles állásfoflalást arról, hogy meddig felhasználhatóak az üzemanyagok.