Oldala 7 of 8 ElsõElsõ ... 5678 UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 76

Topic: Közös Bol,nyaraló,kikapcsolódás

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló maghar Hozzászólás megtekintése
    Nem rossz ötlet,a csóró verzióján már régóta gondolkodom ezt 150 pénzért árulják.
    Csatolmány 6820Csatolmány 6821Csatolmány 6822
    Nem "csóró"ez,tök jó a célra+egyébként is.
    Igazából a tuti elbújhelyek,nem a telkes,házas övezetekben vannak.De ennek ellenére minden megvan ami a túléléshez kell.No meg ott a száz kilónyi készlet,ami ha hátra maradt volna,a fosztogatók laknak jól belõle.
    Igazából nekem személy szerint jobban bejön ez a fajta túlélési stratégia,mert nagyon meg kellene ,hogy erõszakoljam magam,hogy földet mûveljek.
    No meg itt nincs tagdíj,nincsenek megkötések,szerzõdések,egy csomó hátráltató tényezõ ki van küszöbölve.
    Végre elõkerülhetnek a féltve õrzött rádiók,lehet menet közben egymással beszélgetni,stb.
    Lehet evakuációs próbákat tartani,táborozni...
    Szóval kötetlenebb az egész.
    Lehet tuningolni a gépeket napelemmel,gumikkal,ötleteket adni egymásnak,trükköket tanulhatunk.
    Ha lenne egy barkácsolós autószerelõ a csapatban még oktathatna is minket .
    a közös kitelepüléseken mindenki megoszthatja a tapasztalatait,kiderül mire van még nagy szükség és mi a ballaszt.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    http://www.jofogas.hu/somogy/Hobbi_t...l_49614863.htm
    Gyerekek,nagyon rá vagyok indulva erre a birtokra!
    De van pár pici probléma!
    -ha megveszem,másra nem marad pénz(épület,lakókocsi,szerszámok,villany bevezetés,padok,gyümölcsfák,stb)
    -kicsit messze van,nem tudok lemenni csak havonta
    -ezért sem pénzem,sem idõm nincsen,hogy egyedül csináljam
    -ha beüt a krakk nem tudom megvédeni

Na már most!

-ha legalább négyen összejönnénk....az 3 kiló/fõ+ügyvéd ill,illeték
    -hatalmas terület,mindenkinek meg lehet a saját kis világa(2700m2/4=....)
    -de lehet kisebb saját,a többi közös
    -nem ró megoldhatatlan kötelezettséget senkire
    -egyéb a topic elején vagy megdumálás kérdése
    -bármikor eladható a rész a többieknek(idegeneknek megbeszélés kérdése)
    -a terület elég nagy,hogy plusz tulajdonosok is jöhetnek késõbb
    -közösen meg tudjuk védeni
    -semmi kötelezettség(kivéve a közös dolgok(villany ,kerítés javítás,adó)
    -A kis helyére mindenki azt tesz amit akar(faház,lakókocsi,...)
    -mindenki akkor megy jön,amikor akar...de azért néha nyírja le a füvet a területen(nyilván a másikét is,legközelebb meg õ megy ki,hogy rend van)
    -akár valaki meg is lehet bízva,hogy néha rendbe tegye(ekkora területet mifelénk egy tízesért nyírnak le ,ez 2500 ft/fõ..amikor kell nyírni))
    -a többi megbeszélés kérdése

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    http://www.jofogas.hu/somogy/Hobbi_t...l_49614863.htm
    Gyerekek,nagyon rá vagyok indulva erre a birtokra!
    De van pár pici probléma!
    -ha megveszem,másra nem marad pénz(épület,lakókocsi,szerszámok,villany bevezetés,padok,gyümölcsfák,stb)
    -kicsit messze van,nem tudok lemenni csak havonta
    -ezért sem pénzem,sem idõm nincsen,hogy egyedül csináljam
    -ha beüt a krakk nem tudom megvédeni

Na már most!

-ha legalább négyen összejönnénk....az 3 kiló/fõ+ügyvéd ill,illeték
    -hatalmas terület,mindenkinek meg lehet a saját kis világa(2700m2/4=....)
    -de lehet kisebb saját,a többi közös
    -nem ró megoldhatatlan kötelezettséget senkire
    -egyéb a topic elején vagy megdumálás kérdése
    -bármikor eladható a rész a többieknek(idegeneknek megbeszélés kérdése)
    -a terület elég nagy,hogy plusz tulajdonosok is jöhetnek késõbb
    -közösen meg tudjuk védeni
    -semmi kötelezettség(kivéve a közös dolgok(villany ,kerítés javítás,adó)
    -A kis helyére mindenki azt tesz amit akar(faház,lakókocsi,...)
    -mindenki akkor megy jön,amikor akar...de azért néha nyírja le a füvet a területen(nyilván a másikét is,legközelebb meg õ megy ki,hogy rend van)
    -akár valaki meg is lehet bízva,hogy néha rendbe tegye(ekkora területet mifelénk egy tízesért nyírnak le ,ez 2500 ft/fõ..amikor kell nyírni))
    -a többi megbeszélés kérdése
    Nekem messze van ezért biztosan nem leszek vevõ, de jó ötletnek tartom.
    Javaslom, hogy ilyen kis tóval rendelkezõ ingatlant nyáron nézzétek meg, amikor a legkisebb a vízállás. Nehogy csak egy pocsoja legyen az augusztusi melegben.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ádám Csaba Hozzászólás megtekintése
    Nekem messze van ezért biztosan nem leszek vevõ, de jó ötletnek tartom.
    Javaslom, hogy ilyen kis tóval rendelkezõ ingatlant nyáron nézzétek meg, amikor a legkisebb a vízállás. Nehogy csak egy pocsoja legyen az augusztusi melegben.
    Akkor pont jókor fogjuk megnézni...már ha lesz jelentkezõ.Ha nem passzolnom kell.
    Egyébként ha valaki csak befektetésnek venné vagy csak egy évbe egyszer menne le nyaralni a családdal az is jó!
    Lehet annak is megérné,akinek van birtoka,állatai...mert ha onnan elûzik vagy természeti okból el kell jönnie akár az állatai egy részével is ide evakuálhat(csak ne xarjon a kecske a tóba,mert az a vízkészletünk)
    Késõbb akár a prepper társak is lelátogathatnak,egyfajta kiképzõ bázisként is funkcionálhatna..lehet lõtér is íjra,légfegyverekre.
    Jó nagy napozó terasz a tó mellett a hölgyeknek,szép játszótér a gyerekeknek,bográcsozás,stb.
    Lehet valaki kedvet kap és onnan jár dolgozni...millio a lehetõség.
    Gyümölcsfák,dió,cseresznye,szilva,kajszi,naspo ja,bokrok,ribizli,mogyoró,csicsóka,koktél paradicsom,növények amik ehetõk de bírják ha nincsen agyon vegyszerezve,a tóba gondozás mentes halak(kárász,nyurga,compó,amúr,busa ami tisztán tartja a vizet).
    Kik jelentkezzenek?
    Mindenki akinek van egy csöpp túlélési ösztöne! Én már rájöttem ,hogy egységben az erõ!
    ....a közösséghez én mit tudok hozzátenni,a pénzen kívül?!
    -kedvezményesen kapom a villanyt
    -a teljes villamosítást a segítségetekkel megcsinálom,ha lesz rá pénz,az alternatívokat is.
    -az állatokkal el vagyok,amit nem tudok,megtanulom
    -füvet nyírni tudok
    -jól fõzök
    -ács,kõmûves,asztalos,lakatos szakmákban jól boldogulok
    -a motorokhoz nem nagyon értek,így szerencsés lenne ha egy ilyen tulajdonostárs is lenne
    -lõfegyverem nincsen,így egy vadász,sport lövész is elkelne.
    -kommunikáció ill.mûszerész szakmákat is ugatom,így ha valakinek az a hobbija,szakmája az fõnyeremény
    -bár elsõsegélynyújtó tanfolyamom van,azért nagyon kéne egy orvos,ápolónõ is
    De ezen kívül bárki aki túl akarja élni ami következik!
    (Akár négynél is több tulajdonos társ lehet!A terület elbírja,úgysem lesz lent mindenki egyszerre.Talán jobb is a folyamatos és kiszámíthatatlan a mozgás a "bázison.
    Nekem elég 100-150 m2 egy lakókocsinak ,meg egy kis terciának,ahol tudunk pihenni.A többi szabad préda,közös tér,legelõ,lõtér,kiskert,bármi)
    Last edited by Doom; 06-04-2016 at 04:44 PM.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Megmondom õszintén,most egy kicsit elment a kedvem a Bol/nyaraló nézegetéstõl/vásárlástól.
    A héten megnéztem egy párat....ha a hely /ház környék meg is felelt,mindig volt egy zavaró körülmény/szomszédság!
    Tele vagyok tervekkel és jó szándékkal,tettvággyal,gyönyörû dolgokat szeretnék létrehozni.
    Egy kis helyet ahol békén hagynak,ahol nyugtom lehet ha baj van és békében el tudunk lenni.
    De mindig van valami.....

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,198
    Given: 1,179

0 Not allowed!
    Hát ez igen szomorú. De még mindig jobb mintha megvetted volna aztán utólag derül ki. Tuti nem maradt volna azokon a tervezett gyümölcsfákon gyümölcs. Ezért mondtam hogy MO.-n vidéken is vannak olyan helyek ahol nem laknék. De ne is törõdj vele, majd találsz másikat. Én is bele voltam szerelmesedve egy csomó házba, de végül elég sokat kellett várni mire az egyik összejött.
    Igaz itt könnyebb választani, meg itt van a City Data weboldal is, az összes bûnözési és egyéb statisztikákkal. Ha valahol gáz van, az rögtön látszik.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Doom, ne add fel! Csak vedd hobbynak a keresést! Én is ezt a rögös utat járom. De már túlléptem a dühöngés fázisán.

Sajnos kompromisszumot kell kötni a keresésnél. Ami jó helyen van az nem csak nekem van jó helyen és sûrûbben lakott, mint szeretném. Ami megfelelne az vagy távol van (leginkább az Õrségben), vagy az szegényebb rétegek által lakott, ami a megélhetési bûnözés melegágya.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Doom, ne add fel! Csak vedd hobbynak a keresést! Én is ezt a rögös utat járom. De már túlléptem a dühöngés fázisán.

Sajnos kompromisszumot kell kötni a keresésnél. Ami jó helyen van az nem csak nekem van jó helyen és sûrûbben lakott, mint szeretném. Ami megfelelne az vagy távol van (leginkább az Õrségben), vagy az szegényebb rétegek által lakott, ami a megélhetési bûnözés melegágya.
    nem is az a gondom..dühöngök ...aztán folytatom..nem tudom mennyi idõ van még..de e nélkül is meg tudjuk oldani!..majd foglalunk!
    Ami mondjuk dühít kicsit és értetlen vagyok miatta...az a nemtörõdömség..és,hogy mindenki a saját ellensége!
    Toboroznék a környezetben,a többi(pl. horgász,turista) fórumokon...és semmi VAZZE!
    Mindenki elmondja a tutit..+hogy csapatba jobb..+mindent...aztán mikor lépni kéne visszahuppan a fotelbe!
    Nem értem.......
    -Miért nem jó az ha egy szép teleknek csak a negyedét/ötödét/hatodát kell kifizetni????
    -Miért nem jó az ..ha mondjuk kell egy garázs a szerszámoknak(ami mondjuk egy milla),de csak 2 kilóért kell a zsebbe nyúlni?????(használni meg ugyan úgy tudja mindenki...és vigyáz is rá ugyanúgy)
    -Mi a probléma azzal,ha valaki tartósan beteg..akkor is rendben van a tercia,mert a többiek segítenek,csinálják????
    Miért nem elég nyaralni 100-150 m2 privát?.....a parkoló,tó,kiülõ,tûzrakóhely,..pedig közös(közös pénzbõl,tehát jóval olcsóbb,mintha maga veszi/csinálja)
    -Mi a gond azzal,ha nagyobb meló van(pl betonozás)akkor nem egyedül kínlódik valaki,hanem jó hangulatban,sörözéssel,a lányok fõznek,a gyerekek meg lábatlankodnak?????
    -Miért nem megfelelõ,ha beüt a krakk négy-öt család(és jó barátok,megbízható rokonok) a megmentett készletekkel,állatokkal,felszereléssel oda evakuál és akár harminc ember védi a területet/csapatot?????
    Attól nem kell egymás se.ggébe lógni,ha valaki pihenni akar,hát szóvá teszi!
    Felnõtt ember mindenki,mindent meg lehet dumálni!
    .....De nem vazze...mindenki csak osztja az észt oszt annyi!