Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
en kes temaban az arany kozeputat valasztom mervadonak.
szerintem egy jo kest 3 dolog hataroz meg. 1 anyagminoseg, 2 forma, 3 elkeszites minosege.
jo anyagbol, megfeleloen elkeszitve, egy jo tervezesu kes a legjobb. ha ez a harom megvan egy jo kest kell, hogy kapjunk.
az arazast szerintem a gyartas ami a leginkabb befojasolja. a kes acel nem draga, foleg mivel egy viszonylag kis darabrol van szo. a kes formaja az szellemi termek igy nehez bearazni de nemhiszem, hogy barmelyik kes megtervezesenel is tobbet agyaltak volna egy ket oranal.

a gyartas minosegere kell odafigyelni es akkor egy sorozatgyartott kes is nagyon jo termek lehet. (lasd schrade kesek vagy mora)
megfelelo minosegu anyagbol, jol megtervezett kest, megfelelo minosegben elo lehet allitani es piacon arulni viszonylag olcson/elerheto aron.
az ilyen csilliardokba kerulo keseknel vagy a gyartas kerul sokba. (usa/eu-ban dragabb gyartatni mint kinaba. vagy egyedei keszites es a kovacs annyit ker amennyit nem szegyell) vagy csak egyszeruen a forgalmazo ceg pofatlan es ugy van vele, hogy ugyis megveszik.

ezert maradok a kozep ar kategorias keseknel, tokeletesen megfeloek.
Szerintem is a középutat kell keresni de a tömeg gyártott kések csak ritkán jó minõségûek pl. Mora kések minõsége csökken a többi Kínába települt gyártóról nem is beszélve. Egyébként érdekes lenne ugyanolyan acélból készült gyári kést kisipari minõséggel összehasonlítani.