0

Egy ideje olyan módszeren gondolkozok, ami tudja pótolni az esbitet, alkalmas tûzgyújtás elõsegítésére, de ha kell meg tudok fõzni rajta egy instant levest vagy teát.
Az intenreten sok módszert láttam, de MIND kormol és / vagy büdös. Emiatt nem tudok merre induljak el a kérdésben.
- Grillgyújtó tabletta - iszonyat büdös
- Feltekert karton gyertyaviaszba mártva - nagyon kormol
- Fatwood / nyírkéreg - nagyon kormol
- Házi tûzzselé (tojásból) - nehézkes a precíz készítés, emiatt elégtelen a teljesítménye
- Vatta szõlõzsírral és gyertyaviasszal kezelve - büdös és kormol is
- Kandallógyújtó kocka (Korona gyújtós) - NINCS TAPASZTALATOM
- Karton mécses paraffinjába mártva - NINCS TAPASZTALATOM
Ti milyen módszert ismertek? Mit használnátok?
Alkoholos kézfertõlenítõ zselé. Aldiban van a pénztár mellett.
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
ezek a modszerek mind kormolnak, nem fogsz olyat talani ami nem kormol.
egyedul az alkoholos kezfertotlenito, vagy annak a tovabb fejlesztett valtozata az alkoholos kalyha
alkohol stove.jpg
a kezfertotlenitobol csak ra kell csopogtetni egy adagot fadarabra aztan mar eg is. maga a kezfertotlenito nem fog kormolni csak a fa amikor el kezd egni, de az nem olyan merteku mint a szintetikus gyujtosok kormolasa.
Thumbs Up |
ez talan meg egy jo megoldas lehet a dragon fire gel
tulajdonkeppen zselesitett kezfertotlenito ami fust nelkul eg amilyet keresel
Még azon a verzión is gondolkoztam, hogy simán bevágok egy zacskó olcsó mécsest, 4dbon megfõzönk 3-4 levest
Az alkoholos kályha sem rossz megoldás, de a denszesz nem lenne sokkal olcsóbb mint az esbit xD
Sóherség régi átok![]()
Thumbs Up |
Hat, hogy neked semmi sem jo![]()
Akkor meg kell fõzni otthon és berakni a termoszba!Sóherség régi átok
Egyébként kiváló alternatíva a villany/gáz tûzhely,mikrosütõ,sparhert......
Nem tudom ki mennyit fõz a természetben,de arra meg pont a gyári kocka ...a többi cucc meg másra...arra van kitalálva....
No meg ott a sima fa is...20160612_074221.jpg(megjegyzés..ez nem az én kályhám..de az egyik kávé az volt)
A nem kormoló hõtermelõrõl jut az eszembe...
Mire is kell? Ne füstöljön ha szarban vagyok, vagy lusta vagyok súrolni, cipelni?
Dönteni kell. És vállalni annak a következményét.
Na, az a sz.a.r. ha lusta meg sóher valaki egyszerre... A túlélés nem mindenkinek való.
Thumbs Up |
tessek itt a megoldas a surolas elkerulesere:
http://tulelniatermeszetben.blog.hu/...os_otletek_596
hasznalhatod a legolcsobb legkormolsabb gyujtosokat ezentul![]()
A következõ videó,pont errõl fog szólni.Tervem szerint egy ezresbõl ki tudok hozni úgy egy kiló kockát...meglátjuk!?
Lesz egy kis idõ ..neki állok!![]()