Oldala 5 of 5 ElsõElsõ ... 345
Eredmény 41 to 50 of 50

Topic: Paleo prepper szemmel

Senior Member GaborV's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2016
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    A koleszterin és a szalonna valóban nem kapcsolódik közvetlenül, amúgy ha megnézed a kurrens orvosi szaklapokat ezen már rég túlléptek. A koleszterin és a sertéshús fogyasztása között nincs lineáris összefüggés. Pl ha lemozgod, akkor nyugodtan ehetsz zsírszalonnát. Ellenben egy ülõ életmódot folytató 45 kilós titkárnõ ha nekiáll hírtelen tokaszalonnát zabálni, chipsel az biztosan 90 kilós lesz és el fog meszesedni az ere.

Meg a szalonna és a szalonna között is van különbség. Nem mindegy, hogy a békésem zöldet csámcsogó mangalicát eszel, vagy a folyóalmon hormonokkal és antibiotikumokkal tömött 5 hónaposan már 130 kilós üzemi kocát...

Ez egyébként az egyik legnagyobb baj. A sok mesterséges adalék a kajákban... rengeteg permetszert és vegyszert eszünk meg az ételekben.

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GaborV Hozzászólás megtekintése
    Meg a szalonna és a szalonna között is van különbség. Nem mindegy, hogy a békésem zöldet csámcsogó mangalicát eszel, vagy a folyóalmon hormonokkal és antibiotikumokkal tömött 5 hónaposan már 130 kilós üzemi kocát...

Ez egyébként az egyik legnagyobb baj. A sok mesterséges adalék a kajákban... rengeteg permetszert és vegyszert eszünk meg az ételekben.
    Ez már más topicban már indított vitát!
    Én teljesen egyetértek veled. Bosszant amikor valaki a multik hangzatos propaganda reklámain szocializálódva leszólja a kistermelõ portékáját. Azt meg teljesen beteg gondolatnak tartom, amikor azzal jön valaki, hogy nem éri meg odahaza termelni. Ha egy szem magból lesz 15 nagy paradicsom, akkor az hogy-hogy nem éri meg?

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    "Ha egy szem magból lesz 15 nagy paradicsom, akkor az hogy-hogy nem éri meg?"
    Úgy, hogy a munkádnak is van értéke... Meg az egészségednek...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GaborV Hozzászólás megtekintése
    szövegei helyett én azért inkább azoknak hiszek akik tanulták az orvosást valóban. Bocsi de ezt nem tudom finomabban megfogalmazni

Szóval, szerintem a "tudomány" alternatvája, azaz a "tudománytalan, hasraütészerû" között kell választanom, maradok az elõbbinél, mint érintett.
    Pontosan azt csinálod, ami ellen(!) álszenteskedsz: a (nem lobbiérdekelt) orvosok tudásával, orvosi tankönyvek anyagával és (néha utólag elhallgatott) kutatásokkal szemben álló agymosó tévés propagandát behazudod ide. Elvárod, hogy amit ide írsz, azt bizonyíték nélkül is elfogadja mindenki. Az ellenbizonyítékok érintését még messzebbre kerülöd.

- Minek akarsz eladni nekem valami témát, amit jól ismerek abból a szemszögbõl is? Kinek az érdeke?
    - Furcsa, hogy te vitatkozol, miközben láthatóan engem nem érdekel a gondolatébresztésnél tovább, de még a bizonygatása is csak téged.
    - A torz egód nem hagyja, hogy elengedd, azaz ne gyõzz meg valakit erõszakosan a hiedelmeid vélt igazságáról. Vagy parancsba kaptad, agresszív propagandával elnyomni az alternatív szempontokat? Akkor is torz, ha ezt parancsra teszed.
    - Jól láthatóan meghamisítottad a szavaimat (a cukorbetegségrõl nekem tulajdontott nem létezõ szavakat hazudtál), ehhez elég fentebb tekerni.
    - Minden eddigi hozzászólásodból és mondatodból jól látható, hogy funkcionális analfabeta vagy magyar nyelvbõl. Mégis katedrát kaptál egy magyar egyetemen. Kicsit sem furcsa, á, dehogy. Ezt felénk az ejtõernyõs kifejezéssel magyarázzák, aminek persze több elhallgatni való oka lehet.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mirõl beszélsz kicsirigó?
    Te járatod a nagy pofádat, és hazugozol le mindenkit aki nem eszi meg a sz@rt ami folyik az írásaidból...
    Tudod mit? Jó is ez így, minden fórumra kell egy bohóc

Idézet Eredeti hozzászóló Alfa Hozzászólás megtekintése
    Pontosan azt csinálod, ami ellen(!) álszenteskedsz: a (nem lobbiérdekelt) orvosok tudásával, orvosi tankönyvek anyagával és (néha utólag elhallgatott) kutatásokkal szemben álló agymosó tévés propagandát behazudod ide. Elvárod, hogy amit ide írsz, azt bizonyíték nélkül is elfogadja mindenki. Az ellenbizonyítékok érintését még messzebbre kerülöd.

- Minek akarsz eladni nekem valami témát, amit jól ismerek abból a szemszögbõl is? Kinek az érdeke?
    - Furcsa, hogy te vitatkozol, miközben láthatóan engem nem érdekel a gondolatébresztésnél tovább, de még a bizonygatása is csak téged.
    - A torz egód nem hagyja, hogy elengedd, azaz ne gyõzz meg valakit erõszakosan a hiedelmeid vélt igazságáról. Vagy parancsba kaptad, agresszív propagandával elnyomni az alternatív szempontokat? Akkor is torz, ha ezt parancsra teszed.
    - Jól láthatóan meghamisítottad a szavaimat (a cukorbetegségrõl nekem tulajdontott nem létezõ szavakat hazudtál), ehhez elég fentebb tekerni.
    - Minden eddigi hozzászólásodból és mondatodból jól látható, hogy funkcionális analfabeta vagy magyar nyelvbõl. Mégis katedrát kaptál egy magyar egyetemen. Kicsit sem furcsa, á, dehogy. Ezt felénk az ejtõernyõs kifejezéssel magyarázzák, aminek persze több elhallgatni való oka lehet.
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up
    Received: 768
    Given: 827

0 Not allowed!
    Azt hiszem nagytakarítást kell csinálnom és törlök majd minden személyeskedõ hozzászólást.

Most is megtenném, csak munkaidõ van úgyhogy nem érek rá.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ideje lenne, bár nem mi kezdtük
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Azt hiszem nagytakarítást kell csinálnom és törlök majd minden személyeskedõ hozzászólást.

Most is megtenném, csak munkaidõ van úgyhogy nem érek rá.
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Majd ha visszaérek a postáról. betekerek bicajjal aztán majd kürülnézek a fórumon hogy melyik hozzászólásokat kellene törölni.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..hát nem teljesen az az élet értelme és a mindennapok öröme,hogy az ember a kalóriákat számolja ++++ pénzügyi alapokon számolgatja a terményt!
    (persze aki akarja csinálja )
    ...már hogy egészséges e beülni egy étterembe és befalni nyóc rántott húst...,hogy csurog a kecsap a hamburgerbõl..hogy degeszre eszi magát az ember a jó bográcsos csülök pöribõl...pálesszel és öt pofa sörrel...
    Kit érdekel,hogy egészséges e?!
    Eccer élünk nem?!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Két szõke nõ beszélget:
    - Képzeld, beiratkoztam egy reinkarnációs tanfolyamara!
    - De hát az rengeteg pénzbe kerül!
    - Na és? Egyszer élünk.

Amúgy részben igazad van, én próbálom megtalálni a középutat. Nem akarok túl sok szemetet megenni, de azért nem fogok fûrészporon élni ha ehetek finomakat is.