Oldala 21 of 40 ElsõElsõ ... 11192021222331 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 201 to 210 of 395

Topic: PC szervíz

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Nagyon köszönöm. Nem is tudtam hogy mehet rá 64bites.
    Feltettem a bios frissítést, majd a win7 64bites simán felment.

Már szinte megbékéltem a 10essel, hogy netezni jó lesz, egyéb feladatokra meg majd a régi gép.
    Aztán ma nem bírt egy nagyobb weboldalt pdf-be nyomtatni (kb. 500 oldal), kiírta hogy nincs elég memória (nem elég a 4 giga...)
    Így meg volt a lökés hogy mégiscsak próbálkozzak 7essel...
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Nagyon köszönöm. Nem is tudtam hogy mehet rá 64bites.
    Feltettem a bios frissítést, majd a win7 64bites simán felment.

Már szinte megbékéltem a 10essel, hogy netezni jó lesz, egyéb feladatokra meg majd a régi gép.
    Aztán ma nem bírt egy nagyobb weboldalt pdf-be nyomtatni (kb. 500 oldal), kiírta hogy nincs elég memória (nem elég a 4 giga...)
    Így meg volt a lökés hogy mégiscsak próbálkozzak 7essel...

Én is hasonlóképpen kezdtem a rendszer telepítést és úgy általában az informatikát. Sokat próbálkoztam és bújtam a fórumokat.
    Nem is tudom hányszor telepítettem újra annak idején az XP-t. 3 év alatt 15 alakalommal kb. Már a CD-je is megkopott és karcolódott.
    Aztán jött a Windows 7 2009-tõl kezdõdõen a pendrive-os telepítéssel együtt. Onnantól kezdve könnyebbé vált az életem.
    Jelenleg több mint egy éves a Win7 telepítésem. Elõtte a Windows 8 volt fenn.

Próbáltam tavaly a Windows 10-et(ezt már dualboot-ban), elõtte még a 8-at is. Ez utóbbit hónapokon át. Csak lassabb lett tõle a gép, még ha csak egy kicsivel, de érezhetõ volt. A nem kompatibilis régebbi játékokról nem is beszélve.

Egyébként jó rendszerek az újabbak is, ha le van kapcsolva azokban a sok felesleges adatgyûjtõ és "kényelmi" szolgáltatás. Vannak erre már külön kis programok is.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 255
    Given: 301

0 Not allowed!
    Win 7 takarításához mit ajánlanál?
    Mármint ami leszedi a felesleges adatgyûjtõ vackokat? Már egy ideje csak használom a gépet, szerintem egy 10 év lehet köztünk, mert én még a 95-tel kezdtem (jó, gyerekként még a C+4-el), aztán a 98, majd a millenium edition volt amit használtam, aztán jött egy laptop amin a sokak által "kedvelt" windows vista, aztán ezen már a 7 fut de teljesen elégedett vagyok vele. Na jó teljesen nem, de egészen jól bírja. Míg a w95 kb. egy hónap után megpusztult, a 98 már a maga bõ fél éves futásaival teljesen jónak számított. Ezeknek még fejbõl tudtam a telepítõkódját . Ezen a thinkpad-en meg egyszer lett újra húzva a 7. 10-re nem szeretnék cserélni, bár már csak netezek és minimális egyéb feladatot csinálok gépen, azokra talán még jó lenne és nem lenne driver problémám sem. Minden esetre ha kicsit kipucolnám biztosan nem ártana neki. Én csak az msconfig-ban elérhetõ szolgáltatásokat és induló cuccokat szoktam kikapcsolgatni, régen még egész nagy mennyiségû regfájlok voltak elmentve, amiket le kellett futtatni, hogy ne legyen lassú a 98 Más lett a világ. Sokat javult.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Win 7 takarításához mit ajánlanál?
    Mármint ami leszedi a felesleges adatgyûjtõ vackokat? Már egy ideje csak használom a gépet, szerintem egy 10 év lehet köztünk, mert én még a 95-tel kezdtem (jó, gyerekként még a C+4-el), aztán a 98, majd a millenium edition volt amit használtam, aztán jött egy laptop amin a sokak által "kedvelt" windows vista, aztán ezen már a 7 fut de teljesen elégedett vagyok vele. Na jó teljesen nem, de egészen jól bírja. Míg a w95 kb. egy hónap után megpusztult, a 98 már a maga bõ fél éves futásaival teljesen jónak számított. Ezeknek még fejbõl tudtam a telepítõkódját . Ezen a thinkpad-en meg egyszer lett újra húzva a 7. 10-re nem szeretnék cserélni, bár már csak netezek és minimális egyéb feladatot csinálok gépen, azokra talán még jó lenne és nem lenne driver problémám sem. Minden esetre ha kicsit kipucolnám biztosan nem ártana neki. Én csak az msconfig-ban elérhetõ szolgáltatásokat és induló cuccokat szoktam kikapcsolgatni, régen még egész nagy mennyiségû regfájlok voltak elmentve, amiket le kellett futtatni, hogy ne legyen lassú a 98 Más lett a világ. Sokat javult.
    Felesleges fájlok és Registry bejegyzések letakarítására én CCleanert a CCEnhancerrel megtoldva használom.

A Windows Lemezkarbantartója az Update szemetét részben kitörli. A másik felét innen kell kitörölni: Windows/SoftwareDistribution/Download. Minden ami a mappában van az törölhetõ.

A felesleges kémkedés és adatgyûjtés kikapcsolásához a DWS Lite programot használom:
    Használható Windows 7/8.1/10-hez egyaránt.
    Eltávolítja a Windows 7 alól az utólag feltelepült telemetria frissítéseket, letiltja a telemetria szervereket a hosts fájlban(ezt a listát töltöttem fel ide pár hsz-al visszább egy csatolmányként).
    Illetve vannak egyéb beállítások is.
    A Windows 10 esetében a Modern appokat is le lehet törölni és a minden lében két kanál Cortanát is.

A Vezérlõpult/Felügyeleti Eszközök menüpont alatt elérhetõ Szolgáltatásokat és a Feladatütemezõt is érdemes átnézni.
    Van tucatnyi felesleges szolgáltatás és ütemezett feladat amit ki lehet kapcsolni.

Ha kikapcsolod a Windows Aerót(már ha eddig nem tetted meg), akkor gyorsulni fog az egész rendszer. Ezt legegyszerûbben a Szolgáltatásoknál az Asztalablak kezelõ és a Témák szolgáltatás letiltásával tudod elérni. Így egy klasszikus Windows témát kapsz végeredményként, aminek a színeit kedved szerint állíthatod.

Lehet még tovább növelni a teljesítményt a pompa csökkentésével. A Speciális rendszerbeállítások/ Speciális fül/Teljesítmény/Beállítások menüben.
    A "Vetett árnyék az asztal ikoncímkéin" és az "Ablak tartalmának megjelenítése mozgatás közben" kivételével én az összeset ki szoktam kapcsolni. Így ez már nem tudja visszafogni a gép teljesítményét.

Egyébként és is egy Thinkpad-et akarok venni használtan és garanciával. Itthon már van 2 belõle, de nekem is kell egy, mert tényleg jó gépek.

Jól gondolod. 2005 környékén kaptam meg az elsõ gépem ami Win 3.1-t futtatott. Aztán jött az XP korszak 2006-tól, majd az akkor még Emiteles internet 2006 õszétõl, kemény 1Mbit sebességgel.
    Rendszergazdánál nem jártam 2009 óta. Azóta saját magam tartom magam annak. Rengeteg it témájú cikket olvastam még annak idején hogy felzárkózhassak.
    A Registry tweakelés nálam még az XP-s korszakban kezdõdött és élte fénykorát. A Windows 7-hez is van egy jó kis fájlom. Letilt egy rakás felesleges cuccot.
    Manapság is benne vagyok a számítógépek, az oprendszerek, a programok és az internet világában.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,104
    Given: 1,122

0 Not allowed!
    Malwarebytes és Superantispyware. Meg persze tûzfalat is használj mellettük. Legalábbis nálam ezek elég jól beváltak.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nézem ezt a Twittert, de még be is regisztráltam rá. Ugyanakkor én nem értem hogy mi a jó benne. Limitáltan lehet hozzászólni, össze-vissza vannak a hozzászólások, teljesen átláthatatlan baromság az egész.

Meg most nézem, az Imgur-t is tovább webkettõsítették vagy mit csináltak vele. Minden weboldalt tönkretesznek ezzel a sz.rral. FB is ilyen. Híroldalak nagy része is ilyen. Youtube is. Végül is a weboldalaknak már a 95%-a. Ocsmány, kezelhetetlen, szenved vele az Internet is, zabálja a memóriát, addig kínozza a böngészõket amíg ki nem lépnek belõle. Tekersz vagy 50-et Facebookon és oda a 8 GB memória, jön az böngészõ-összeomlás, vagy egyszerûen csak úgy belassul hogy inkább hagyod a francba az egészet, mert csak felidegesít. Még a bankom weboldalát is megváltoztatták, tegnap óta ilyen lett az is. Gõzöm sincs hogy mit hol találok rajta. Így már az is sokkal rosszabb lett. Nem tudom miért kellett szétbarmolni az egész Internetet és hogy miféle húgyagyú öltönyös idióta ötlete volt ez a Web2 baromság.

Amúgy a fórumok is egyre inkább afelé mennek. A legújabb vBulletin fórum is tiszta Web2. Annyira ócska, trágya, szutyok az egész, hogy amelyik fórumon arra váltottak, ott már nem is olvasok többet.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2016
    Lakhely
    Tata
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Pedig ez a jövõ (web2) én azért nem csak a hátrányokat látom...
    Oprendszer terén meg csak linux már 15 éve, ezzel valahogy nincs gondom
    Üdv: pomm

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Nézem ezt a Twittert, de még be is regisztráltam rá. Ugyanakkor én nem értem hogy mi a jó benne. Limitáltan lehet hozzászólni, össze-vissza vannak a hozzászólások, teljesen átláthatatlan baromság az egész.

Meg most nézem, az Imgur-t is tovább webkettõsítették vagy mit csináltak vele. Minden weboldalt tönkretesznek ezzel a sz.rral. FB is ilyen. Híroldalak nagy része is ilyen. Youtube is. Végül is a weboldalaknak már a 95%-a. Ocsmány, kezelhetetlen, szenved vele az Internet is, zabálja a memóriát, addig kínozza a böngészõket amíg ki nem lépnek belõle. Tekersz vagy 50-et Facebookon és oda a 8 GB memória, jön az böngészõ-összeomlás, vagy egyszerûen csak úgy belassul hogy inkább hagyod a francba az egészet, mert csak felidegesít. Még a bankom weboldalát is megváltoztatták, tegnap óta ilyen lett az is. Gõzöm sincs hogy mit hol találok rajta. Így már az is sokkal rosszabb lett. Nem tudom miért kellett szétbarmolni az egész Internetet és hogy miféle húgyagyú öltönyös idióta ötlete volt ez a Web2 baromság.

Amúgy a fórumok is egyre inkább afelé mennek. A legújabb vBulletin fórum is tiszta Web2. Annyira ócska, trágya, szutyok az egész, hogy amelyik fórumon arra váltottak, ott már nem is olvasok többet.

Engem is egyre jobban idegesít, de lehet csak öregszem
    Én úgy érzem régebben az információáramlás volt a lényeg, ma meg a kinézet meg haszontalan funkciókkal való bonyolítás.
    Telebaxák mindenféle flash, java meg kitudja milyen baromságokkal, a gép erõlködik, a káoszban idõ míg elõkotrod amit keresel, ha egyáltalán felteszik.
    Nem baj, a paraszt majd vesz új gépet, fizet gyorsabb netet és/vagy nagyobb adatcsomagot.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 255
    Given: 301

0 Not allowed!
    Mondjuk ja, egy sima html weblapon még ha sok az infó akkor is a control+f-el egy pillanat elõszedni a keresett információt. Ugyan ez facebook-on ha valami hasznosat olvastál jó esetben fél-egy óra, rossz esetben meg sem találod. Idegesít, hogy nem lehet beállítani, hogy a hírfolyamom mindig idõrendben csökkenjen, idegesít, hogy õ dönti el mi is érdekel helyettem. Telefonon valamit látok nap közben, tetszik, este a gép elõtt már telejsen más hírfolyam fogad, sokszor benne sincs amit keresek, mert telón mást látsz mint gépen Ki érti ezt?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A PayPal-t is tönkretették vele. Átláthatatlan lett az egész. Pár hete változtatták meg. Nem vicc, vagy 1 órát tököltem vele mire rájöttem hogy hogy kell pénzt küldeni az új rendszerrel. Most meg olvastam cikket, klikk hogy több képet láss, klikk hogy több képet láss, klikk hogy több képet láss, aztán beomlott az egész oldal és csak fehérség van. Aztán kiírta hogy összeomlott a Shockwave is a sok "klikk a többihez" baromságtól.