0

Thumbs Up |
Received: 114 Given: 1 |
Ez igaz...
Van 3 alu kulacsom, amiben az tetszik, hogy szükség esetén lehet melegíteni benne vizet(egyik nem belsõ bevonatos), vagy meleg vízzel feltöltve a hálózsákba-sátorba jó kis hõforrás....
Tetszenek a nalgene-k, csak nem tudom, miért annyi, amennyi...(a nevét leszámítva)
Modern, meg minden....
Nem rossz amúgy. Praktikus a széles száj. Könnyû kimosni. Vizet meríteni, átfejteni.
Elvileg nehezen törik, egy alu kulacs meg csak behorpad. Jah, és ha megfagy benne a víz akkor azt is kibírja. Ha PBA menteset veszel akkor a forró teát is bátrabban töltheted bele, íze nem lesz. (Persze ezt döntse el mindenki)
Lestrapáltam a svájci alu kulacsomat ezért szükségem volt egy hasonló alakú kulacsra. Gondoltam kipróbálom. Egész jó.
Amúgy gyakorlatilag mindegy. Emelet úgyis kell lennie egy nagyobb volumenû víztároló alkalmatosságnak.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
üdv.
egy könyvben kérném segítségeteket. "SAS - Túlélési kézikönyv" van valaki köztetek aki elolvasta?Ha igen milyen hasznos tippeket add vagy elhanyagolható ?
Thumbs Up |
Nem tudsz benne vizet melegíteni és egy idõ után rettenes algás, penészes bevonat keletkezett az enyémben.
A SIGG-em korrodált a savas italoktól, az se ér egy fillért.
Most Kleen Canteen, rozsdamentes palackot használok, végre ez jónak tûnik, olyan átmérõjût, mint a Nalgene, mert ez fért a Jumboba is, de magasabb, több is fér bele. Lehet benne vizet forralni és nem nehezebb sokkal, mint a plasztikok.
Megeshet, hogy más rozsdamentes palackok is jók, én alut és plasztikot nem veszek többé.
"There are two dangers in not owning a farm: the belief that heat comes from the furnace and food comes from the supermarket."
Thumbs Up |
Received: 114 Given: 1 |
Az alu kulacsokra rá is van írva, hogy nem ajánlott túl savas lúgos dolgokat tenni bele...
Van 3 alu kulacsom, eddig nem volt velük gond, bár inkább csak vizet viszek bennük.
Az egyikben van egy gyanta jellegû bevonat, emiatt azt nem melegíthetem.
A rozsdamentes megoldáson gondolkozom, tetszetõs, és strapabíró.
Thumbs Up |
Valami algaszerû bevonat lett mûanyag Nalgene belsejében egy idõ után, amit nem nagyon lehet belõle kimosni és elég gusztustalan.
"There are two dangers in not owning a farm: the belief that heat comes from the furnace and food comes from the supermarket."
Thumbs Up |
ilyenre nem is gondoltam hogy utána nézek, nem tudom megnézni mit írnak benne mert nem éppen otthon vagyok a jó nettel, de majd meglesem a gond az hogy kinyírja a szememet a monitor és kihagynám, a papír alap jobb szerintem. de azért köszi
. Így legalább megtudom nézni hogy érdemes e megvenni.
![]()
Thumbs Up |