0
| Thumbs Up |
| Received: 1,230 Given: 1,209 |
Én inkább újat veszek. Ha valami használt, akkor fennáll a veszélye annak hogy azért akar tõle megszabadulni a gazdája mert nem jó.
Meg attól függ, nálunk az üzletelés annyira nem divat. Az barátok közt oké, családi, haveri, ismerõsi kör, de nekünk pl. itt senkink sincs. Ismeretlenekben meg nem igazán bízom. DVD filmet vettem használtan, eBay-rõl, de annál is aggódtam hogy nehogy karcos legyen.
Milan21:Attól függ, mert megvettem én a 65 dolláros egeret és villámgyorsan tönkrement. Most 20 dolláros van, ez jól megy. De legközelebb inkább Alin veszem meg ugyanezt 5 dollárért. Vagy ott volt a 80 dolláros speciális fejhallgatóm. Ami pár hónap leforgása alatt bénára szorította a füleimet, aztán 3 darabba tört, majd szétszakadt az egész. A fele annyiba kerülõ meg tökéletesen mûködött.Szerintem is, a tartós "fogyasztási" cikkekbõl, tehát a gépekbõl, eszközökbõl, szerszámokból, építõanyagból, jármûbõl, ruházatból, stb.-bõl általában kifizetõdõ a minõségi darab megvásárlása.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Elektronikai dolgoknál vagy ruháknál mûködhet ez a vegyünk" sokat óccón" de nem mindent gyártanak Kínában! Mondok egy példát is: fejsze nagyon nem mindegy milyen kialakítású a fej milyen anyagból van én is nagyon meglepõdtem hogy az orosz fejszével sokkal hatékonyabban lehet gallyazni mint a némettel, nem mindegy hogy egy ághoz 1* vagy 2-3* kor megemelni a fejszét. Vagy a multitoolon lévõ szerszámok a másik, egyszerûn használhatatlanok a szerszámok és könnyen törnek.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Az hogy melyik a minõségi termék, az egy másik téma. - Ahogy írtam is. Nem feltétlenül a drága a jó.
Egyrészt ki lehet tapasztalni, de az költséges.
A másik megoldás, hogy körbenézel a neten a független tesztoldalakat, fórumokat, blogokat átnézed vélemények után kutatva (ez nálam jó pár óra szoktt lenni) és a számodra megfelelõt kiválasztod. Ebben az esetben ezt követõen jön a személyes tesztelés.
A iphone-ban (nekem nincs ilyen, de láttam már) például benne van a világ legcsóróbb megoldása, a gyárilag beleforrasztott akkumulátor. Ez egy túlárazott termék, de mégis ilyen gagyi megoldást alkalmaznak benne...
Én kézi szerszámokat a használt cikkek piacán veszem. Ami ott ép és jó, az már bizonyított. Lehet hogy fekete vagy rozsdás, de acél.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Én az egyszerû és ritkán használt szerszámokból a legolcsóbbat veszem. Mire legközelebb kell, úgyis eltûnik valahova és egyszerûbb venni egy másikat, mint a régit megkeresni. Ilyen pl. a fázisceruza. Elvileg van belõle legalább 50-60 db, gyakorlatilag egy sincs.
Igenis elõre kell inni a medve bõrére! Késõbb már nem biztos, hogy lesz rá lehetõség.
| Thumbs Up |
Mondjuk pont a fázisceruzánál nem jó játszani. Nekem is van itthon pár 300 forintos, de tavaly úgy jártam, hogy átalakításkor olyan helyre helyeztem át a házi NAS szervert, ahol nem volt kiépítve konnektor. 50 éves vezetékek kábelrengetegében próbáltam kinyomozni mi merre fut. Mikor megvoltak a vezetékek elkezdtem megnézni melyik a fázis. Egyik se volt. Mivel ezek soha nem voltak használatban, akár még igaz is lehetett, hogy nincs bennük áram, de jó hogy gyanakvó típus vagyok és bementem egy olyan helyiségbe, ahol volt áram és ott is csekkoltam a fázisceruzával. No, a ceruza nem mûködött. A másikkal már meg is lett a fázis. Ahogyan a villanyászok mondják: "A feszültség alatti kábel pont úgy néz ki, mint ami nincs feszültság alatt, csak a fogása más"
Üdv: pomm
| Thumbs Up |
Szvsz kezdetnek legyen meg mindened, ami kell, ha olcsó cuccokból, akkor azokból. UTÁNA kezdd el cserélgetni az egyes dolgokat minõségibbekre!
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
A drága multitoolhoz hátrányként felmerült még nálam, hogy sajnálom használni, inkább kimegyek a kombinált fogóért mint hogy a a leathermant amortizáljam.
Elsõsegélycsomagnál is többször felmerült a kérdés, pl Celox-nál meg Israeli bandages-nél.
Celoxnál arra jutottam hogy inkább veszek valami mást az árából, az okok külön topikba mennek majd.
Israelinél meg arra hogy
- az a pár extra funkció nem ér annyit amennyivel drágább
- egy-egy sérülésnél mérlegelnem kéne hogy elhasználjam-e rá a drága, komolyabb sérülésekre való nyomókötésemet, vagy tartogassam inkább komolyabb sebre.
- vannak olcsóbb változatai, meg koppintások is kb fél vagy harmad annyiért
- steril fásli mullap kombót nem sajnálnám kisebb sérülésekre sem, igaz hogy ha elejtem szétbomlik a tekercs, nem úgy mint az izraeli, meg csomót kell kötni míg az izraelit akasztani.
- amennyire látom az Izraeli kötés harctéren szaladozó medicnek való, akinél minden másodperc számít.
Inkább veszek egy utánzatot és átlagos kötszereket az árából, több helyre jut belõle és többféle kisebb-nagyobb sérülésre is bátrabban használom.
Sok helyre kell osztanom a készleteimbõl hogy legyen valami értelme:
EDC, BOB, BOL, kocsi, canga, otthon, cache
A leatherman árából meg inkább egy biciglitartót kellett volna vennem a kocsira....