Oldala 56 of 62 ElsõElsõ ... 6465455565758 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 551 to 560 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    tulelo csomag 2,5 kg sulyhatarral!

ezt a viseot meg regebben csinaltam de csak most feliratoztam. egy youtube-os pali kitalata azt, hogy ki mit bir osszehozni tulelo csomagnak ha a sulyt is figyelni kell. 2,5 kg lett a sulyhatar, ezt pakoltam en:

elso nekifutasra majdnem 6 kg lett amit bekeszitettem, abbol faragtam le 2,5 kg ra a csomagot. hat nem volt egyszeru.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Miért pont 2,5 kg? Van valami különösebb oka vagy így sikerült?

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Miért pont 2,5 kg? Van valami különösebb oka vagy így sikerült?
    amerikai pasi talata ki ezt az egszet, naluk 5 font a sulyhatar. gondolom ez volt neki szimpatikus, igy sikerult.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mindig az a problémám ezzel az alacsony súlyhatárral, hogy a minõségi eszközöknek súlya van pl. egy távcsõnek ami jó annak van súlya vagy az alu. csajka helyett rozsdamentes használok ami szintén nehezebb de tartósabb és egészségesebb.
    Szerintem te is elbírnál nagyobb súlyú csomagot? :-)

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Mindig az a problémám ezzel az alacsony súlyhatárral, hogy a minõségi eszközöknek súlya van pl. egy távcsõnek ami jó annak van súlya vagy az alu. csajka helyett rozsdamentes használok ami szintén nehezebb de tartósabb és egészségesebb.
    Szerintem te is elbírnál nagyobb súlyú csomagot? :-)
    ha en csak ugy magamnak csinalnek egy ilyen csomagot szerintem az 7-8 kg korul mozogna, vizzel meg kajaval megpakolva lenne talan 10-11 kg.
    ilyen kicsi sulyhatarba nemsokminden fer bele. foleg nem hideg idore valo holmik kozul. csak a teli halozsakom majdenem 2 kilo

ez inkabb csak ilyen unalomuzo, kicsit elgondolkodtatp jellegu probalkozas volt, szerintem.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    hat nem volt egyszeru.

Az enyém 16 gramm lett!
    Na de viccet félretéve,kivesézem a cuccodat,merõ jó szándékból persze!
    Víz
    Gondolom az eü csomagba van víztisztító tabletta!? 10-20 db,széntabletta,fájdalom és lázcsillapító!?
    A fém kulacs kitûnõ ötlet,lehet forralni benne és a csajka is jó ötlet a célra!
    Az eü csomagból a géz jó elõszûrõnek(a háromszög kendõ nem jó)...bár arra a rajtunk lévõ ruházat is megfelelõ...ez a rész rendben is van!
    Menedék
    Ez nyáron ill 5-10 fokig kitûnõ,tûzzel több.ill.úgyis keres az ember alternatív megoldást.
    Biztonság,önvédelem
    A kés talán,a fûrész már jobb,de egy jó husáng vágásával teljes..ez is rendben van.
    Egészség
    Nem tudom mi van az eü cuccban,de egy szappan nem ártana és egy kis flakon pálesz(a durvából)..és ez kapcsolódik az élelem témaköréhez!
    élelem
    ...... ok lehet kávé,tea a csajkában,de honnan?
    Fûszereket sem láttam,bocs ha átsiklottam!
    A távcsõ,fûrész felesleges,tájoló nem kell(nincsen térkép),a ponyva önmagában elegendõ(nem kell a poncsó sem,esõben az ember vagy magára teríti és megköti a derekán,vagy maradjon nyugton ,míg eláll az esõ,ill gyûjtse össze a vizet).
    Szóval élelem..ahogy tûnik teljes mértékben a "találmányokra"bíztad az ételt.Erre kell a fûszer ill egy kis üveg oliva olaj.
    A kis súllyal amit megspóroltunk,egy nagyobb,használhatóbb edényre van szükség!A fûrész helyett és a kiskés(nem a bicsak)helyett egy komolyabb kés szükséges(vagy egy könnyû bozótvágó,tok(súly) nélkül!
    Horgok és damil elengedhetetlen és drót!
    Itt jön be a széntabletta és a pálesz!A vadnövények és a hiányosan hõkezelt hal,vad hasmenést fog okozni(nem szoktunk hozzá),nem vészes,pár nap és elmúlik,hozzá szokik a gyomor.A pálesz sokat segít a dolgon,a széntabletta pedig gyüjtögetõs túlélésnél kötelezõ.
    Szóval én mit raknék ha már olyan nagyokos vagyok!
    -ponyva
    -kis tiszta kés(bár én a morát vinném a bicsak helyett,a súly szerintem azonos)
    -kis macséta tok nélkül (élvédõt lehet csinálni fûzfából pl.),vagy egy fa munkára is alkalmas kést
    -parakord helyett mûanyag kötél( pl.bálamadzag,tized súlya van,mégis erõs)
    -vékony falú,acél, legalább literes edény
    -kulacsnak petpalack(átlátszó)
    -felturbózott eü csomag
    -flaska pálesszel ,uncummal
    -só bors,paprika ,kis olivaolaj
    -konyharuha
    -kesztyû
    -kukászsák
    -vészhelyzeti takarók
    -pici horgok,damil,vékony drót,necc sál
    -szigszallag
    -pici szappan
    -egyszerû gyufa
    Nem tudom bele fér e a 2,5 kilóba?
    Egyébként kitûnõ észjáték!
    Last edited by Doom; 09-17-2016 at 03:41 PM.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Én mindenképp feliratnék amoxicillint (penicilis széles spektrumu alternativája) a dokival. épp európában utazgatok és most kapaszkodjatok meg.
    Egy olyan házaspárnál szálltam meg (természetesen hollandia) ahol papagájok repkedtek szabadon és macskák mászkáltak. Ott kellett közöttük aludnom.
    Azt gondolnád ezek házi állatok és túlélhetõ, de két nappal rá nagyon furcsán éreztem magam.
    Gyakorlatilag az történt, hogy influenzaszerû tünetek mellett a szívmûködésem átállt valamiféle orvosok szerint extraventiculáris tachikard állapotra, ami azt jelenti, hogy a szívveréseket 1-2-3-4-5 extra dobbanással megtoldja, vagy néhányat ki is hagy.
    Az amoxicillin hozott ki a dologból egy hét alatt, és az isten tudja mi történt volna ha ezt nem kezelem ki. Talán ottmaradok.
    Szóval sosem lehet tudni mire lehet jó az antibiotikum. Bár az orvosok szerint ez vírus volt. (mi a franc lehetett?) sem elõtte, sem azóta nem éreztem olyat, hogy szinte éjjel nappal össze vissza vert a szívem...
    Szóval széles spektrumú antibiotikumot szépen feliratni, és fagyasztóba berakni. Gáz esetén meg bele a csomagba.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..hát igen,ha egészség van...minden van!
    Egy üvegcseréppel sok minden megoldható,ételt találni,aludni lehet a kitépett nádon is....de lázasan annyi!

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az már reálisabb kb. 20kg el lehet viselni hosszú távon is. Én távcsövet mindenképpen vinnék 8*56-os az nagy de még sötétben is használható ami megfizethetetlen. Csajka helyett jobb a rozsdamentes kis-bogrács is könnyebb tisztítani, nem ég olyan könnyen oda az étel és olcsóbb is.

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom

jok az eszreveteleid de azert egy ket dologgal vitaznek, csak ugy, hogy ne legyen mar igazad

,,Az eü csomagból a géz jó elõszûrõnek(a háromszög kendõ nem jó)'' en mar probaltam es nekem jo volt, foldet koszt kiszurte a vizbol. van belole tobb fele kivitel, van ami surubb szovesu, az enyem olyan es van ami olyan papir szeru anyagu, azok annyira nem jok.

,,A távcsõ,fûrész felesleges,tájoló nem kell(nincsen térkép)'' tajolo azert kell, hogy tartsd az iranyt, ha kiszurtal magadnak valami a tavolban a latcsovel ahova erdemes eljutnod es nem bolyongani ket hegy kozott a volgyben ahonnan nem latod a celod.
    a furesz meg a masodik legfontosabb vagoeszkoz szamomra, inkabb furesz mint fejsze!

-ponyva - van nekem is
    -kis tiszta kés(bár én a morát vinném a bicsak helyett,a súly szerintem azonos) -van nekem is mora
    -kis macséta tok nélkül (élvédõt lehet csinálni fûzfából pl.),vagy egy fa munkára is alkalmas kést - en a fureszt valasztom
    -parakord helyett mûanyag kötél( pl.bálamadzag,tized súlya van,mégis erõs) - nekem parakord, tobb szalu, tobb madzag
    -vékony falú,acél, legalább literes edény - ha belefer a sulyba
    -kulacsnak petpalack(átlátszó) - az jo otlet!
    -felturbózott eü csomag - az extra gyogyszerek johetnek
    -flaska pálesszel ,uncummal - nem kell nekem
    -só bors,paprika ,kis olivaolaj -ez is johet ha belefer a sulyba
    -konyharuha - annyira nem latom fontosnak
    -kesztyû - talan, ha belefer a sulyba
    -kukászsák - volt nekem is
    -vészhelyzeti takarók - volt nekem is
    -pici horgok,damil,vékony drót,necc sál - ha belefer a sulyba
    -szigszallag - annyira nem latom fontosnak
    -pici szappan - johet
    -egyszerû gyufa - ongyujtot jobban szeretem
    Nem tudom bele fér e a 2,5 kilóba?

jokat irtal es ha nem lett volna sulyhataros ez a video valoszinuleg tobbet is bepakoltam volna az otleteid kozul
    de igy a 2,5 kg-os hatarba egyedul a fem kulacsot cserelnem le muanyagpalackra kivennem az opinel zsebkest es helyere betennem az orvossagokat amiket mondtal.