0
Nekem is van ilyen, de még nem próbáltam ki.
Kitelepülõs, hurcolós, (BOL) antennának szánom.
Azért lehet két ára, mert két fajta méret van belõle. A "A" és a "W" kivitel. Az "A" a nagyobb. De az sem túl nagy.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Megrendeltem a dnd-nél, nincs készleten, de majd csak beszerzik. Viszont swr mérõvel ráfaragtam, megszokásból kintrõl rendeltem, aztán láttam hogy dnd-nél ugyanannyiért van. Mégiscsak hamarabb megjönne.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Fontos, hogy ha rádiót nézegettek, akkor mindenképpen olyat vegyetek ami tudja az SSB modulációt!
Magyarországon mindenki ezt használja leginkább. Tudom-tudom, hogy azok sokkal drágábbak, de ha nincs rajta SSB szinte senkivel sem tudtok itthon beszélni.
Ajánlom a figyelmetekbe a President Grant II.-t állítólag nagyon jó. És otthon hozzáértés nélkül is átállítható 400 csatornássá!
http://radioaficion.com/cms/presiden...end-frequency/
http://www.convoytruckshop.hu/cb-rad...-multistandard
Nicsak, lement az ára?? Tavaly még 80 ezer körül volt......
Vennem kell egyet...![]()
| Thumbs Up |
Nézegettem itthon elérhetõ rádiókat, melyikeket lehet nyitogatni frekvenciában, USB nem fontos nekem, inkább az ár mert elsõsorban családi használatra és több darab kell.
Rendeltem egy olcsóbb rádiót adnak hozzá antennát is a kocsira, egy hasonlót tudok kölcsönkérni, aztán próbálgatom mit tud.
A Grant 2-t már tegnap kinéztemOkt. 31-ig adnak hozzá egy daggert is, addig jó lenne kiderítenem kell-e nekem cb másra is. (Sok a kiadás mostanság)
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Üdv Uraim!
A héen én is próbálgattam az itthon fellelhetõ rádiókat beüzemelni.
Van 4-5 AM-es rádióm, és 2 FM képes is. Az egyik egy President Grant. Sajnos az autómban ülve, mágnestalpas antennával az SWR érték olyan rossz lett, hogy nem mertem adásra kapcsolni,
meg persze nem is hallottam vele semmit. Van itthon két antennám is, az egyik egy itt is említett Sirio Boomerang 27es, meg van egy másik ami majdnem hat méteres, teleszkópos.
Megpróbálkoznék ezekkel is, hátha több sikerrel járok és hallgathatok valami forgalmazást végre.
Ha a boomerángot akarom beüzemelni, akkor mire figyeljek a rögzítésnél? Mindegy mihez fogatom hozzá, vagy itt is kell neki fém ellensúlynak?
Köszi!
Hogy mértél SWR-t, ha nem kapcsoltad adásba?
Oké, ha nem vagy biztos a dologban, akkor ne kockáztass!
A Boomerághoz nem kell ellensúly. Felcsavarozd valami fém korlátra, oszlopra és annyi.
De azért az furcsa, hogy nem hallottál semmi adást. Legalább statikus alapzaj volt? Mert ha nem, akkor gondok vannak!
Lehet az rádió hiba, kábel szakadás, vagy antenna hiba is. Ha statikus zaj van, akkor menjél a Közép 40-es csatornára USB modulációval, Ott szoktak lenni. De hétköznap munkaidõben biztosan! Ez a fuvarozók általános csatornája. A Granton kell lennie SSB-nek is! Ott úgy van hogy USB, vagy LSB kapcsolható.
Ha autópálya közelében vagy, akkor érdemes lehet belehallgatni a Közép 22-es csatornát FM. modulációval.
Hol vagy helyileg? (Nem pontosan a címet kérdezem, csak általánosan)
Mert attól is függ hogy milyen vételre számíthatsz!
| Thumbs Up |
Bocs, nem voltam teljesen érthetõ.
Megmértem az SWR-t, ahhoz természetesen adáson volt, de aztán a mérés után nem kapcsoltam adásra már, ne legyen gond. Annyira rossz érték jött ki, kifeküdt a mutató az egyik antennával, a másikkal is magas volt az érték.
Ma felállítom délután az udvaron az antennát egy oszlopra rakom, aztán meglátjuk (meghalljuk) mi az eredmény.
| Thumbs Up |
Unikornis, te az ország melyik részén vagy? Ha összeáll stabilban a cucc, majd próbálkozhatunk.
| Thumbs Up |
Ja, és igen, helyileg Heves megye, Gyöngyös,
| Thumbs Up |
Ez is elég pofás és jóval olcsóbb mint a Grant: http://www.wearecb.com/uniden-bc980-ssb-cb-radio.html
Unicornis,
szerinted ez jó lehet Grant-hoz is?:
https://www.amazon.com/Uniden-BC906W.../dp/B00B3QBRQQ
(Most keresztsávos átjátszót használok hogy ne kellejen bent ülnöm a rádiónál, CB-re már nehezebben barkácsolom rá, ez egyszerûbb lenne)
A Grant-é (President Liberty Mic) meg elég drága.