0
| Thumbs Up |
| Received: 231 Given: 273 |
Elkészült egy újabb bemutató, a picike JETBeam JET-u modellt szerettem volna kicsit közelebbrõl is megismertetni a téma iránt érdeklõdõkkel.
@ Ádám Csaba
Szerintem tartsd meg az akkukat. Jó lesz az még tartalékba a másik (még meg nem vett) 18650-es akkut használó lámpádba is. Mondjuk a C8 mellé mindig ajánlani szoktuk az S2+ modellt is, mint "fõ" lámpát. Legtöbbet én is közelebbi távon használok elemlámpát, ott a flood lámpák terített fénye sokkal kellemesebb a szemnek. A C8-as gyûrûs (hotspot-os) vetítési képe közelre nem annyira jó, mint az S2+ sok szórt fénye és nem túlzottan körülhetárolható hotspotja. Ha rám hallgatsz megveszed azt is mellé, vagy egy S3-ast és észre fogod venni, hogy a C8 már csak ha a kerítést nézed akkor kerül elõ, egyébként a másik lesz napi használatban. Én a sötét modellt ajánlom, mert annak a kapcsolója feletti gumibetét tartós és szerintem jobb vízvédelmet biztosít. Ha elkopna (eddig egy embernek kopott el akirõl tudok, de tuti valami oldószeres kézzel nyúlt hozzá) akkor könnyen cserélhetõ, van vagy 2$ 5db csere gumigomb.
| Thumbs Up |
Másik bemutatót is megírtam, ezúttal a convoy S3-ast szeretném röviden ismertetni.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ma beizzítottam életemben elõször egy petróleumlámpát.
Tapasztalatok:
Felöntöttem fél liter petróleumolajjal, beletettem az 1 m feltekercselt szalagot, aztán meggyújtottam. Nem égett, csak füstölt![]()
Úgy tudtam, hogy felszívja az olajat, de lehet, hogy nem vártam eleget, vagy az egészet be kellett volna mártani olajba. Szóval gondoltam egy merészet és az udvaron nyakon öntöttem az izzó szalagot olajjal. Mi baj lehet?![]()
Meglepetésemre nem lángolt fel, hanem eloltotta az izzást és megszívta magát a szalag olajjal. Utána már gond nélkül be tudtam gyújtani.
Elõször jól bekormoztam az üveget, aztán "takarékra" tettem. Onnantól szépen égett.
Így elsõre nem tûnik nagyon gazdaságosnak. Úgy saccolom, hogy kb. 20 órára lehet ez így elég és az kb 800 forintba kerül. Viszont szabályozható. Bár gyertyából is lehet gyújtani eggyel többet és akkor úgy is egybõl nagyobb a fény. Szóval nem tudom, hogy mennyivel jobb ez, mint a gyertya. Most jobb ötletnek tûnik gyertyazsineget venni és a megolvadt gyertyából új gyertyát önteni shtf esetén.
Véleményetek, javaslatotok, tapasztalatotok?
"A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Gyertyáról jut eszembe aktuálisan, hogy holnap begyûjtök egy jó adag félig égett gyertyát a temetõkben. Gyertyaöntéshez, éleszték készítéshez kartonpapírral kiváló lehet, bár még egyiket sem próbáltam. De hamarosan...
"A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"
Kamionos!
Azért ne add fel! Egyéb alternatív olajakkal is világít, de akkor vagy büdös (gázolaj), vagy kormoz (sütõolaj). A középkor legelterjedtebb lámpaolaja a dióolaj volt...
| Thumbs Up |
| Received: 32 Given: 74 |
Valaki tesztelt már 14650, 18500 akkukat? Kellene egy megbízható olcsó forrás, mert sok kínai többszörös szorzót használ kapacitás ügyileg.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
Ezekkel a méretekkel sok helyen nem fogsz találkozni. Ebay-en hulladékok olcsón, hamisítványok olcsón és normál árban elõfordulnak, a rendesek pedig drágák ott is.
14650 - erre azt írják tudja az 1000mAh környékét valós kapacitásban.
18500 elterjedtebb méret, erre tudom ajánlani a GB-en lévõ védelem nélküli ncr18500A-t ami tudja a 2000mAh környékét valós kapacitásban, vagy azokat is megnézheted a fasttech-en. Érdemes elolvasni az értékeléseket, abban le szokták írni, hogy mennyit mértek.