Oldala 38 of 48 ElsõElsõ ... 283637383940 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 371 to 380 of 474

Topic: Rádiók, Walkie-Talkie-k, adóvevõk, kommunikáció

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 31
    Given: 71

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Vagy legalább egy vevõ, esetleg azzal is lehet információkhoz jutni, pl. Tecsun PL-660.
    Ez visszavonva, csak 30MHz-ig vesz, 2m és 70cm azért kellene bele
    Itt egy videó róla: http://www.cbradio.hu/rovidhullamu_vevo.html
    Pont van egy eladó 20e: http://forum.index.hu/Article/viewAr...6533&t=9134311
    Felénk elég csendes a k40usb, pedig arra jó lenne a kocsiban.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    De egyébként ez mennyiben elõnyösebb pl. egy ilyennél? Fõleg ha csak hallgatózni kell, a kézi rádiók hordozhatóbbnak tûnnek.

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    Bocsi a duplaposztért eléggé új vagyok, nem tudtam meddig lehet szerkeszteni. Tehát lehet félreértek valamit, de ez áll a Tucson hátulján. Az UV-5 manualjában nem találtam adatot de érdemes az árkülönbség miatt végigböngészni az ehamos véleményeket szerintem.

http://www.eham.net/reviews/detail/9935
    http://www.eham.net/reviews/detail/10349

Edit: Közben rájöttem, hogy az UV5R csak FM. Sorry.
    Last edited by sukran4fish; 11-17-2016 at 03:39 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló sukran4fish Hozzászólás megtekintése
    Bocsi a duplaposztért eléggé új vagyok, nem tudtam meddig lehet szerkeszteni. Tehát lehet félreértek valamit, de ez áll a Tucson hátulján. Az UV-5 manualjában nem találtam adatot de érdemes az árkülönbség miatt végigböngészni az ehamos véleményeket szerintem.

http://www.eham.net/reviews/detail/9935
    http://www.eham.net/reviews/detail/10349

Edit: Közben rájöttem, hogy az UV5R csak FM. Sorry.
    Igazad van, a frekvencia átfogás miatt érdemes lehet kiegészíteni egy ilyennel. Utoljára mikor vettem, 9e körül volt egy uv5.
    Bár így már 30 körül járunk, én ennyiért vettem valamikor egy yaesu vx3r-t, ez vételben elég széles, csak sajnos ssb hiányzik belõle.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2016
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Akkor csak van igazam!

Hiszen olyan méreteket, súlyokat írtok olyan kevés hatótávval, ami nem fér be mondjuk egy BOB-ba.

Funkcionalitás!

Ha meg bármi jele van a háznál, hogy rádiózol, az olyan, mint egy cégér. És vonzza a rossz fiúkat, mint a mágnes.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen van. Csak ugye kinek mi a nagy és kinek mi mennyire fontos. Lehet Te inkább plusz fél kiló kaját viszel mint rádiót.
    Én meg inkább kiveszek egy gyíkúskonzervet a rádióért A hatótávolság leginkább domborzat függvénye, de jól jöhet akkor is ha valamiért szét/külön kell válni a csapatnak.
    Én azért még egy atk6-ot ráakasztanék a zsákra, súlya szinte nincs is.

Ha nagyobb teljesítmény kell van 25W-os kétsávos rádió is ekkora méretben, antennát meg átalakíthatod úgy hogy akkorára tudd szétszedni ami kényelmesen elfér a táskában. Vagy a kézi rádióhoz cipelsz még egy ekkora végfokot...

Ha otthon rádiózol akkor a rádió mérete nem nagyon számít, de már DIN méretben is vannak jó rádiók. Antenna meg google: indoor ham antenna
    A 70centis yagit szerintem simán ki lehet tenni, kevés ember tudja megkülönböztetni a tévéantennától (a dvbt is uhf-en megy), nekem is egymás alatt van a szinte egyforma rádió és tv yagi. A 2m-es is talán elmegy, sok régi vhf tvantenna van még fent a tetõkön.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Bár az eredeti szerintem inkább a régi házak elõtt a pad és a templom

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kis autó, kevesebb hely --> egy rádió, de saját!

radio.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ügyes!
    Én egy kis rádióval is gondban vagyok hogyan/hova szereljem úgy hogy el is érjem és ha ki kell szerelni ne maradjon nyoma (pl. furatok)

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezen én is sokat agyaltam! De úgy döntötem, nem érdekelnek a furatok. "Élvezni" szeretném az autót, nem tartogatni a következõ tulajnak. Ha esetleg lekerül a rádió, majd ledugózom gumival, vagy teszek bele valami diszkrét csavart.
    A helye nem volt kérdéses, fejmagasságba szerettem volna, ha már van macskapadlás a kangooban.Kicsit alacsonyan van, éppen belelóg a tükörbe, de annyira nem voltam elszánt, hogy a polc tetejét is szétvágjam, hogy ne alá, hanem felé szereljem és kivágjam a párkányát. A vezetékekkel nem vagyok még kész, a tápellátás már közvetlenül az akkuról jön, sikerült rést találnom, nem kellett fúrni a tûzfalat. A szélvédõ mellett diszkét ducktape ragaszztással megy fel és a polc résén fûztem ki a rádióhoz. Az antenna tápvonalán még gondolkodom. Ott azt is meg kell oldani, hogy az ajtó illesztésén beférjen a tápvonal és a polcot is fúrni kell 16-os fúróval. Azt még nem vállaltam be, mert 300W-os inverterem van, és 500W-os fúrógépem. A kengyel két rögzítõfuratát is lábujjhegyen fúrtam, mert ha nekiengedtem a fúrót letiltott az inverter.

Ha nálad nincs 20-30 cm fejtér a kocsiban, akkor a fej fölötti rögzítés kilõve. Marad a középkonzol, a kesztûtartó, a kesztûtartó alatti vagy a két ülés közötti rögzítés, ha látni akarod a kijelzõt. Ha nem, akkor mehet az ülés alá. Ha olyan rádiód van, amirõl leszedhetõ a kijelzõ, akkor egy szeparációs kittel jól jársz. A rádió mehet "láthatatlan" helyre, csqak a kijelzõt teszed láthatóra, akár a mûszerfal tetejére, vagy a tükör mellé.

Szóval ne habozz, vágj bele!