Oldala 16 of 20 ElsõElsõ ... 61415161718 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 151 to 160 of 194

Topic: Biztonságos internetezés és anonimitás

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fater.lajos Hozzászólás megtekintése
    Komám!

Én az angolt keccsölöm. Piacon, boltban meg az életben elmegy, de az informatikai szaknyelv nem az erõsségem! Írj, hivatkozz légyszíves errõl a programról bõvebben. Szerintem sokakat érdekelne.
    THX
    Szóval.
    Csak hozzáértõknek!
    Lekapcsolja a Windows Update-t, szóval óvatosan. Ha nem tudod hogy kapcsold vissza az Update-t, akkor ne használd ezt a programot.

A belinkelt oldalon a DWS_Lite.exe linkre kattintva letöltõdik egy kis exe fájl.
    Ezt elindítod.
    Windows 7 esetén nem tudod beállítani hogy milyen mûveletet végezzen el a program.
    Rákattintasz a "Destroy Windows7/8.1 Spying" nevezetû gombra.
    A következõket végzi el ez után Windows 7 alatt:
    A hosts fájlhoz hozzáad pár tucat Microsoft internetes címet. Ezen címek felé nem tud majd kommunikálni egyik alkalmazás/Windows sem és fordítva - ez a hosts fájl lényege, egy tiltólista.
    Ezeket a címeket hozzáadja a Windows Tûzfal tiltólistájához is.
    (Ezek az internetes címek már részei alapból az általam is használt MVPS hosts fájlnak)
    A feladatütemezõ feladatai közül letiltja a Windows Telemetria, Hibajelentés, CEIP, Keresõ, Mediacenter és a Microsoft Office adat gyûjtõ-továbbító komponenseit, amelyek egyébként az Microsoft felé küldenék az adatokat.
    Letiltja a Windows Update-t. (Vissza lehet utána kapcsolni.)
    Eltávolít 22 db Windows Update frissítést, amelyek rontják az anonimitást.
    Szóval aki nem ért a rendszerhez az inkább ne használja ezt a programot.

A Windows 10-re vonatkozó Settings(Beállítások) fül fordítása sorban: (A bepipált négyzetek melletti parancsokat végzi csak el.)
    Rendszer visszaállítási pont létrehozása
    A billentyûnaplózó és a telemetria törlése
    Kém domainok hozzáadása a hosts fájlhoz és azok blokkolása a Windows Tûfalban
    Privát beállítások tiltása
    Windows Defender letiltása
    Az asztali képnézegetõ beállítása alapméretezésként(a modern app helyett)
    A kémkedõ feladatok letiltása

A Windows 10 modern alkalmazások letörlése
    (a letörölendõ alkalmazások nevei a továbbiakban)
    Kamera letörlése
    Levél, Naptár, Térkép letörlése
    Pénz, Sport, Hírek, Idõjárás letörlése
    Zene, Film, TV letörlése
    Személyek, OneNote letörlése
    Telefon letörlése
    Képek letörlése
    Szoliter gyûjtemény (játék?) letörlése
    Hangfelvevõ letörlése
    XBOX letörlése

A program nem hekkel meg semmit a klasszikus értelemben, csak olyan megoldásokat használ amire a rendszer (rejtett és kevésbé rejtett) lehetõséget ad egyébként is. Csakhogy az egészet manuálisan beállítani több mint egy órába telne Windows 7 esetében. Windows 10-nél több mint 2 óra lenne ez az idõ.
    A program használata növeli az anonimitást és a rendszer teljesítményét is minimálisan. Viszont lekapcsolt Windows Update mellett nõnek a biztonsági kockázatok is.
    Ezért én inkább újraindítom és lefuttatom a Windows Update-t minden patch keddje(minden hónap második keddje) után havonta és utána ennek a programnak a legfrissebb változatát is lefuttatom. Így nem szenved olyan nagy csorbát a biztonság a biztonsági rések miatt.

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 45
    Given: 17

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Szóval.
    Csak hozzáértõknek!
    Lekapcsolja a Windows Update-t, szóval óvatosan. Ha nem tudod hogy kapcsold vissza az Update-t, akkor ne használd ezt a programot.

Start menü -> Vezérlõpult -> Windows Update
    Egyszerû nem?

Én úgy vettem a gépet(használtat), hogy eleve le volt tiltva.
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Start menü -> Vezérlõpult -> Windows Update
    Egyszerû nem?
    Igen egyszerû, csak én ezzel akartam szûrni hogy ki a hozzáértõ.

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Egy Ghostery kiegészítõ is segíthet ezen szerintem.
    Én NoScript után átszoktam a uMatrix-ra, ajánlanám azt. Jobban beállítható, hogy mit engedsz honnan. A Ghostery helyett meg érdemes a Disconnect használatát megfontolni, mert a Ghostery proprietary szoftver. Itt egy jó lista amit még a prism botrány idején hoztak össze, de azóta is irányadó lehet:

https://prism-break.org/en/subcatego...rowser-addons/

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Ki miért tartja fontosnak az anonimitását itt a fórumon vagy bármi más oldalon?
    Természetesen megértem, ha valakinek 1 évre való kajája van odahaza, de ha pár flakon víz és egy pár túracipõ van a bérelt lakásában, akkor miért kell titkolózni?
    Többnyire következetes embernek tartom magam, számomra fontos, hogy a szavaimnak legyen súlya. Ezért alapvetõnek tartom, hogy egy leinformálható személy álljon a név mögött.
    Nem akarok ezzel senkit sem megbántani, aki nem így látja, mert tiszteletben tartom más anonimitását, amíg azt úgy használja, hogy nem sért meg vele másokat.
    Szerintem ha valaki sértõ kifejezést használ másra, akkor ahhoz adja is a nevét és arcát.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ádám Csaba Hozzászólás megtekintése
    Természetesen megértem, ha valakinek 1 évre való kajája van odahaza, de ha pár flakon víz és egy pár túracipõ van a bérelt lakásában, akkor miért kell titkolózni?
    Többnyire következetes embernek tartom magam, számomra fontos, hogy a szavaimnak legyen súlya. Ezért alapvetõnek tartom, hogy egy leinformálható személy álljon a név mögött.
    Nem akarok ezzel senkit sem megbántani, aki nem így látja, mert tiszteletben tartom más anonimitását, amíg azt úgy használja, hogy nem sért meg vele másokat.
    Szerintem ha valaki sértõ kifejezést használ másra, akkor ahhoz adja is a nevét és arcát.
    Nem miattatok - akik írtok is ide - van az, hogy egy félig-meddig nicknevet használok, hanem néhány lehetséges külsõ tényezõ miatt.
    Hogy ennek van-e valami realitása, azt a jó Isten tudja.

Nem mostanában volt az sem hogy regisztráltam ide. Akkor még kicsit máshogy láttam a dolgokat. Viszont most is kb. ezzel a nicknévvel regisztrálnék be ide.

Személy szerint nem tartom fontosnak a nevek kérdését, mivel a környékemen nincsen nagyon regisztrált fórumtag.
    Akik akarnak azok üzenetet válthatnak privátban, nevet cserélhetnek és találkozhatnak. Néhányan már meg is tették ezt az elmúlt években.

Honnan akarnál egy név alapján leinformálni engem pl.? A facebook-on a nem ismerõsök épp hogy láthatnak valamit az adatlapomon. Ráadásul nem szoktam feltölteni állapotfrissítéseket és hasonlókat. Leginkább csak megosztások és az azok véleményezése teszi ki a virtuális falamat.

A miértekre csak azt tudom mondani, hogy nem vagyok annyira társasági ember, bizonyos szempontokból.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,226
    Given: 1,203

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ádám Csaba Hozzászólás megtekintése
    Az Internet tele van õrültekkel. Sose tudhatod. Nézd meg a hírességeket Youtube-on, miket csinálnak velük. Kiderítik a címüket aztán viccbõl vagy gyûlöletbõl nagyon szemét dolgokat csinálnak velük. Van aki hetente cserélgeti a telefonszámát, van amelyik meg ide-oda költözik, mert nem hagyják békén.

RENGETEG dolog van amit tenni lehet egy névvel, de nem akarok tippeket adni senki rosszakarójának.

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    RENGETEG dolog van amit tenni lehet egy névvel, de nem akarok tippeket adni senki rosszakarójának.
    Ez az egyik fele, a reálisabb veszélyforrás. Mi lenne ha valaki pedofíliával vádolna pl? Az egy dolog ha bíróság elõtt megvéded magad, de onnantól hogy egy ilyesmi kényes ügy "kibukik" a köztudatba, akár egy életre elvághatod magad a munkáltatóknál. Van egy régi mondás, hogy az internetrõl nem törölhetsz semmit és ez kb. így is van. De én azt is becsülöm, ha valakinek a véleményére tudok figyelni a személyével járó konnotációk nélkül.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Arról mesélhetnétek , hogy lehet visszaélni azzal , ha valaki tudja a nevem és a bankszámlaszámom .

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 268
    Given: 322

0 Not allowed!
    No mesélj. Engem érdekelne ennyi adattal mit lehet kezdeni.