0
Adjon Isten!
Eladtam a tanyám és elköltöztem a "vadonba"...
Cserhátban vagyok egy hegygerincen, állandó szél és déli lejtõ mellett. 347 méteren, ami a Cserhátban elég szép. :-)
Szeretnék megkérni egy hozzáértõ embert, hogy telepítse és üzemelje be a CB rádiómat. Megfizetem!
Akár frissen vágott hús, pálesz, felszerelés, vagy KP.
Antenna, kábel, rádió, erölködõ és aksi van.
Tanácsot kérek a telepítés helyére is.
Áldás!
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
A többi rádió ment ?
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Kérj és megadatik! Ha hozzáértõbb nem jelentkezik, szívesen segítek.
Majd valakitõl kérek egy SWR mérõt RH tartományra és hangoljuk az antenna kábelt.
A telepítés helye: minél magasabban, minél közelebb a rádióhoz!Minimum lambda/2 távolságban a földtõl (6m). Ekkora árbócra lenne szükséged. Az árbóc merevségének biztosítására vastagfalú csõ kellene vagy rácsos tartó. De gyors megoldásként egy 1 1/2 " csõ is megoldás lenne, csak az erõs szelek meg ne hajlítsák! De az árbóc tetejének kikötésével elejét lehetne venni. Jól leföldelni, hogy ha belevág a villám (amire a hegytetõn számítani lehet), akkor ne a házba vigye.
Szóval ha nem lesz más, csörgess meg és megbeszélünk egy idõpontot (a telefonom anéziát kapott, törölte az összes számot, sajnos a tiédet is)!
| Thumbs Up |
| Received: 31 Given: 71 |
Lassan jönnek az "okos" cb rádiók is
NEW Cobra 29LXMAX Coming Soon aka "Smart CB Radio"
Some Features -> Red light Camera alerts, Handsfree calling, and texting, Caller ID with Voice, Weather alerts, Rewind-Say-Again, 4 colors LCD display.Bluetooth Wireless Connectivity - Make and receive calls through the CB radio and most Bluetooth® phones.
Caller ID with Voice - Voice and number display announcement of incoming call.
Text to Speech Conversion - Have emails read through CB with downloadable app.
Selectable, 4-Color LCD Display - Easy-to-read display in green, blue, amber, and red
NOAA Weather & Emergency Alert - Be prepared for storms and emergencies with built-in NOAA radio receiver with alert![]()
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 31 Given: 71 |
Láttam 8.000-ért SSB-s rádiót, akit érdekel azért nézzen utána a típusnak, nekem ismeretlen.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
Üdv a fórumózóknak! Mennyire él ez a téma? Csak mert érdekelne hogy a Balaton környékén menyire él a prepper rádiózás? Meg úgy az országban?
Országosan is él, de Pest környékén több állomást találsz.
Közép 40-esen 27,405Mhz. érdemes elõször próbálkozni. Vagy a 27,555 nemzetközi csatorna.
Milyen rádiód,és antennád van?
| Thumbs Up |
Ó már nem számítok annyira kezdõnek
Stabilban President Jackson egy Sirio GPE 27-el.
Kocsiba egy keményebb élettartam tuningos Stalker IX Sirio ML145 kombo.
Leginkább arra lettem volna kíváncsi hátha van a közelembe akivel a témában tudok beszélni. De sajnos maradnak a környék öregei![]()
| Thumbs Up |
Amúgy örültem mikor megláttam hogy valaki akar egy riadó láncot kialakítani országosan.
Én és még két haverom már nagyjából kiépítettük a magunk kis hálózatát de itt is csak 15 km-es körzetrõl van szó és sajnos nekem kiesik a fõváros és környéke mióta megpöffent a gyertyám.
Én is utánégetõvel nyomom!
Terjedés, és rálátás nélkül már jött egyszer Baja is.
De Pest és 50-60Km sugarú körzete az mindig jön.
Én egy régi President Grantal nyomom, és Sirió Tornado antennával. + ha szükséges erõsítõ.
Balatonig még nem tudtam elszólni. De ha lesz terjedés......
Portugáliában lévõ Magyar kamionossal már beszéltem!![]()