0
"Mindenki használja akinek a munkája a számolással kapcsolatos (mérnökök, fizikusok, matematikusok, stb).
Én mint építõmérnök rendszeresen használom vasbeton gerendák esetén a feszültségeloszlás, acélbetétekben ébredõ erõk meghatározásakor. Minden olyan esetben másodfokú egyenletet szoktak használni, amikor nem csak egy megoldás létezhet és valamilyen szempontrendszer szerint keressük az ideálisat. Ilyen például annak a négyszögnek a keresése is aminek például a lehetõ legkisebb a kerülete, de legnagyobb a területe, nem véletlenül ilyen szöveges feladatokat adnak fel az iskolában (hasonlóan határozzák meg a szennyvízcsövek méretét, csak ott komplexebb az alak).
Rengeteg jelenséget lehet másodfokú egyenlettel (parabolával) leírni. Például a beton alakváltozás-feszültség diagramját is szoktuk így közelíteni."
egy perc netes keresés.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....
| Thumbs Up |
| Received: 1,111 Given: 1,128 |
Ez rendkívül rossz érv.
Az ének-zenét meg használja minden zenész és énekes. A társadalomra vetítve milyen a mérnökök-fizikusok-matematikusok aránya a többséggel szemben? Vajon mi a valószínûbb, hogy valaki kisvállalkozó lesz, teszkópénztáros, biztonsági õr, betanított munkás, vagy hogy hídtervezõ mérnök és atomfizikus? És tényleg azt használja a fizikus amit általános iskola 7. osztályában tanítanak? És azt nem veszik át újra fõiskolán és egyetemen?
Hogy valaki építészmérnök és felépít egy toronyházat, az engem biztosan nem hat meg. 10.000-bõl van 1 darab építészmérnök. Vagy 5.000-bõl 1. Ha az építészmérnök az alapján épít, amit általános iskolában vagy egy béna középiskolában tanul, akkor abba az épületébe tuti nem szívesen mennék be, mert félnék hogy a fejemre szakad.
Ugyanilyen érvként fel lehetne hozni, hogy minden általános iskola tanítsa meg a szennyvízszippantás fortélyait, hiszen van annyi szennyvízszippantós kocsi kezelõ, mint építészmérnök.
Autót az ország fele vezet. Nem lenne ésszerûbb, ha az autóvezetést és a Kresz-t oktatnák? Nagyobb az esély arra hogy valaki autót fog vezetni, minthogy mérnök-fizikus-matematikus lesz.
Mi a helyzet a csekk-kitöltéssel? Mindennapi ügyintézéssel? Adópapírok kitöltésével? Esetleg egy kiment biztosíték kicserélésével?
Nézd meg Tomcat-ék 2 videóját a fõiskolásokról, egyetemistákról. Nem tudják hogy a Hold-on van-e gravitáció, a második világháború idejét a 15. századra teszik, nem tudják hány voltos Magyarországon a hálózat, nem tudják behatárolni hogy hol van Csehország, meg ilyenek. És ezekbõl lesz a sok mérnök-fizikus-matematikus? Segédmunkásnak se venném fel õket, akkor se ha tudják hogy hogy kell megoldani egy másodfokú egyenletet.
Ami még súlyosabb, hogy az egyiket az ELTE-n csinálták és belõlük meg sokszor szociológus, politikus, politológus, újságíró meg hasonló lesz.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
Eszembe jutott még 4 fontosabb dolog.
- Gyereknevelés (esélyesebb hogy valakinek gyereke születik, minthogy fizikus professzor legyen)
- Kisállatgondozás (a lakosság többségének van kutyája, macskája, hala, vagy valamilyen más háziállata)
- Emelt szintû szex-oktatás (Mivel valószínûbb hogy valaki lefekszik egy másik emberrel, minthogy megtervezzen egy polgármesteri hivatalt. Ráadásul a szex-hez hozzátartozik a felvilágosítás a nemi betegségekrõl, fogantatásról, gyerekszülésrõl és hasonló dolgokról. Jóval reálisabb hogy ezekre szüksége lesz valakinek az életben.)
- Alap sérülés ellátása, esetleg újraélesztés, fuldoklás esetén mi a teendõ. (Ki az aki még sose vágta meg magát, sose sérült meg, sose nyelte félre a bundás kenyeret?)
Ehhez hozzájön az, hogy ott két ismeretlent tanulni, ahol a szövegértés nulla, meg nem megy a szorzás, osztás, kivonás és összeadás? Alap 6x8 típusú dolog, erre haver nézegetni kezdte az ujjait és elõvette a számológépet. Én meg néztem hogy "wtf ez most komoly?"
Ahol ez az alap, ott minek az emelt szint?
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 142 |
Szia,
Abban egyetertek, hogy felesleges olyat tanitani, amit nem ert meg a tanulo. De erre nem az a megoldas, hogy akkor semmit se tanitunk, hanem az, hogy amit tanitunk, az JOL tanitjuk. Az en osztalyomban is persze volt 1-2 gyerek, aki megbukott, kicsit tobb aki epp hogy atcsuszott kegyelemkettessel, es ezek nem nagyon ertettek a tananyagot. De a tobbseg 3-4-5 jegyeket kapott, es ok alapvetoen ertettek az anyagot.
Es abban is egyetertek, hogy van nehany gyakorlatias dolog, amit kellene tanitani (pl. gepiras, kressz es elsosegelynyujtas).
Abban a legkevesbe sem ertek egyet, hogy szabad az embereket segg hulyenek hagyni az altalanos iskolaban, hogy majd akinek van penze egyetemre jarni, ott megtanulja a matematika alapjait.
Az is siralmas, hogy a kozepiskolas anyagot nehany diakkal at kell venni egyetemen ujra, az teljesen elfogadhatatlan, hogy az altalanos iskolas anyagot atvegyek ujra (gondolj bele, hogy ha 8 even at van heti 3 matekora, annak a megismetlese 1 even at heti 24 ora lenne, tehat csak ezzel majdnem elmenne 2 felev, utana kezdhetnek ismetelni a kozepiskolas anyagot).
Ha nem tanitjak az embereknek a 2 ismeretlenes egyenletet megoldasat, akkor hogy valogatod ki, hogy kibol legyen a wcpucolo, es kibol a mernok? Mar azon kivul, hogy kinek a szulei fizetik az egyetemi tandijjat.
ui. azt, aki a propagandajaval megszervezte, hogy a pepper spray tilos legyen Magyarorszagon, azt semmiben sem tekintem hihetonek, sem azt, amihez koze van. Pl. mibe kerul nehany haverral beallni egy egyetem ele, es hazudni valamit?
Bel
Szakmabeliként (immár 3 éve tanítgatok) szeretnék reagálni a hozzászólásokra:
Bel "De erre nem az a megoldas, hogy akkor semmit se tanitunk"
Tulelo "A társadalomra vetítve milyen a mérnökök-fizikusok-matematikusok aránya a többséggel szemben?"
Pont az a baj a mai magyar társadalommal, hogy az emberek többsége olyan debilen kerül ki az iskolából, hogy még építési alkalmazottnak sem alkalmas, mert, nem hogy az építész szintjén nem ért a matekhez, de az összeadás nem megy neki üzembiztosan és nem tudja kiszorozni, hogy mennyi téglát kell rendelni B20-asból. Konkrétan a felmérések szerint a felnõtt emberek 40%-a nem ért meg egy 7 szónál hosszabb összetett mondatot, a 60% pedig nem tud értelmezni semmilyen képletet. (ez nem a pisa, hanem mta-s felmérés)
A matematika NEM azért kell hogy számolj 2.fokú egyenletet, hanem mert FEJLESZTI A LOGIKAI KÉPESSÉGEKET. Hogy tudj kombinálni, különbözõ tényezõk alapján egy harmadik következtetést levonni.
A töri NEM azért kellene, hogy tudd mikor szart elõször IV. Béla, hanem azért, hogy tudd mi az a FORRÁSKRITIKA és meg tudd különböztetni a hoaxot a valóságtól.
A földrajz NEM azért kell, hogy tudd merre van Habrin, hanem azért, hogy megtanulj térképet értelmezni, meg jó esetben tudd, hogy a világon minden folyamatnak van térbelisége és ami A ponton igaz, az B ponton nem. (lõ baltikum ezért szereti az EU-t, mi meg nem, de mindkettõ igaz)
Na erre alkalmatlan az átlag magyar és ezért vesznek be olyan baromságot (chemtrail, ezo, konteók, politikai kamuk) amirõl egy jobb képességû 12 éves meg tudja mondani, hogy ökörség. Igen, egy mai 12 éves átlalában értelmesebb mint a 17 és a 37 éves, mert õket még nem butította le a közélet meg a blikk.
De Tulelo elképzelése is életképtelen, mert aki nem tud még írni olvasni, az nem csak a pitagorasz-tételt nem fogja felfogni, de a VÁLLAKOZÁSTANT SEM. Irreális azt hinni, hogy aki túl hülye ahhoz, hogy felfogja hogy a só az NaCl, az majd felfogja az ûzleti terv mibenlétét.
Ennek 3 oka van:
1- szar és elavult a tananyag, de kötelezõ azt tanítani!!! NEm csak az összetétele a rossz, hanem a sorrendje, elosztása is. A szófajokra MINDÖSSZE 2 (KETTÕ!) óra jut a jelen tantervben, haladó (egyetemi) nyelvészetet meg 10 órában kell oktatni gimiben.
2- túlterheltek a tanárok, a tévhitekkel ellentétben a tanárok túl sokat dolgoznak és nincs idõ készülni az órákra. Barátnõm angol tanár. reggel fél7-re bemegy, letart 8 órát, aztán 2 órán átt papírmunkázik, aztán 4 órán át dolgozatot és házit javít, majd 2-3órát készül a másnapi órákra és maradt neki 7 óra beingázni, szarni, enni, aludni összesen.
3- A szülõk buták mint a halott segge, aki diák az iskolában debil, általában még úgy is okosabb mint a szülei. Szemléletes példa, amikor a mamzi bejön 5centis mûkörömmel, pink szoknyában szilikon csöcsökkel és nem érti, hogy a lánya miért kurválkodik a diszkóban suli helyett. Amikor a gyerek hüyle az 10-bõl 7szer a szülõ hibája.
Tulelo: ma már normális helyen megszakító van és nem biztosíték. Másrészt a felsõoktatásban messssssze a legostobább andragógus-hallgatókkal nem nehéz olyan videót csinálni. Menj el kõmûves tanulókkal dumálni és a tomcatvideón szereplõket atomfizikusnak fogod érezni. Amúgy ezek a génhulladékok sose végzik el az egyetemet megnyugtatlak, mert én és a többi tanársegéd kibuktatjuk õket.
Hozzáteszem az egyetemeken azért van ennyi debil, mert nincs felvételi és az egyetemnek mindenkit KÖTELEZÕ felvenni aki az állami pontokat teljesíti, az is aki nem tudja a saját nevét leírni helyesen, de az apja az igazgató volt a gimiben ezért mindenre ötöst kapott érettségin (megtörtént eset).
Last edited by GaborV; 12-19-2016 at 01:29 PM. Indoklás: helyesírás :)
| Thumbs Up |
Félreértetted amit írtam, nem azt mondtam hogy semmit, hanem azt hogy hasznosat kellene.
Nálunk az osztályban a többség bukás és kettes között volt, pedig azt se lehetne mondani hogy "mert roma osztály volt", mert egy roma srác volt és egy félig magyar és õk is hozták az osztály szintjét minden téren, szóval nem az volt a gond. A feleslegest nem érdemes jól tanítani, a hasznost és persze az alapokat kellene, de a hasznos többnyire nincs tanítva, az alapok meg nagyon nem eléggé.
Emlékszem mikor 3 napig beteg voltam, visszakerültem az iskolába, erre a többiek már szoroztak. Én meg ott ültem mint egy idióta, mert a tanárok 2 matekóra alatt lezavarták az egészet aztán nem voltak hajlandóak elmondani hogy hogy kell papíron szorozni, anyám meg persze nem tanár és nem tudta jól elmagyarázni, úgyhogy ott ültem vagy 1 hónapig az osztályteremben amíg megértettem. Holott az alapokról van szó!
De ugyanígy jártam a "vers elemzéssel is". Sose tudtam hogy mit jelent "verset elemezni". Most már tudom, de az iskolában nem tudtam. Igaz, iskola után meg persze nem volt rá szükségem. Én verset ÍRNI akartam, nem más verseit elemezgetni meg értelmezni. De az hogy hogy írj verset, az meg nincs a tantárgyak között. Ugyanez igaz a novella-írásra is. Én írni akartam, nem Jókai Mórt olvasni. (Azóta se tudom hogy mirõl szól a Kõszívû Ember fiai.) De az iskola semmilyen egyéniséget nem termel ki, nem támogatja a tehetséget, csak felesleges dolgokkal tömi a diákok fejét. Ami annyira felesleges, hogy a nagy részét iskola után pár éven belül el is felejtik.
Ilyen az oktatás szintje.
Én sem, pont azért írtam. Az alapokat nem tanítják meg rendesen. A hasznos dolgok nincsenek a tantervben. A haszontalan dolgokat erõltetik, amit késõbb nem használnak az életben a diákok, tehát elfelejtik. Aztán ott vannak a világban, az alapokat alig tudják, a felesleges pár százalékára homályosan, vagy sehogy sem emlékeznek, a hasznos dolgokról meg fogalmuk sincs.Abban a legkevesbe sem ertek egyet, hogy szabad az embereket segg hulyenek hagyni az altalanos iskolaban
Rosszul olvasnak, amit vagy megértenek, vagy nem. Írni alig tudnak, helyesen írni meg egyáltalán nem. Összeadás, kivonás, szorzás, osztás nem megy nekik. Vitakultúra sok helyen nincs, csak trágárkodás van, érvelésrõl, szarkazmusról nem tudják hogy micsoda. Az angol nyelv elég katasztrofális. Csak nézd meg hogy mi van Facebook-on, olyan a helyesírása némelyiknek, hogy egyszerûen értelmezhetetlen minden mondatuk.
Én is ezt írtam. Az alapokat nagyon meg kellene tanítani, de sajnos nem tanítják rendesen. Ehelyett gyorsan átveszik és úgy csinálnak mintha mindenki tudná és értené. Aztán rögtön elõrántják a sok bonyolult feladatot, de úgy, hogy a diákok egy részének még a szorzás, osztás, se megy.hogy majd akinek van penze egyetemre jarni, ott megtanulja a matematika alapjait.
Pedig nálunk is úgy volt. Középiskolában, általános iskolás anyagokról tanultunk. Újra átvenni ezt meg azt. Az angol még rosszabb volt. Mivel az osztálytársaim s.gghülyék voltak, meg lusták, így én ott ültem úgy, hogy esetleg középfokút is kaphattam volna, a többiek me röhögtek hogy a "fast" az "f.szt". Ez volt náluk a szint.Az is siralmas, hogy a kozepiskolas anyagot nehany diakkal at kell venni egyetemen ujra, az teljesen elfogadhatatlan, hogy az altalanos iskolas anyagot atvegyek ujra
De miért kéne egyetemen szorzást és osztást gyakorolni? Az elsõ öt év olyan szinten megy az általánosban. A hatodikban kezdõdik a bonyolítás. 7-8-ban meg olyasmik amiket én meg se tanítanék. Esetleg érintõlegesen belemenni, de nem úgy ahogy most van, hogy "ha ezt nem tudod megbuksz és csöves leszel", meg "ha megbuksz akkor nem mehetsz jó iskolába és utcaseprõ leszel". Azt máig nem értem hogy mitõl lenne valaki csöves vagy utcaseprõ. Ha átvészeli a 8 osztályt, otthon meg tanult angolt, akkor megy külföldre krumplit sütni. Vagy dolgozik ott 8 helyett 14 órát és egy magyar tanult ember fizetésének megkeresi a többszörösét. Vagy 8. után elmegy felnõttképzésre és akkor ott van ahol a többi.(gondolj bele, hogy ha 8 even at van heti 3 matekora, annak a megismetlese 1 even at heti 24 ora lenne, tehat csak ezzel majdnem elmenne 2 felev, utana kezdhetnek ismetelni a kozepiskolas anyagot)
Ismerek olyat - nem is egyet - kik 8. után felnõttképzésre mentek és semmivel sincsenek rosszabb helyzetben mint azok akik érettségiztek. De akirõl tudom hogy nagyon sokat tanult, õ meg krumplit süt Angliában, mellette meg takarít. Sokat ért neki a sok tanulás. A vicc, hogy az egyetlen dolog amire szüksége lett volna, az az angol, de pont az amit az iskola kihagyott a tantárgyai közül. Szóval 1 szó angoltudás nélkül ment ki. Azóta már folyékonyan beszél angolul, de azért ez így elég súlyos.
Nem kell kiválogatni, azt mindenkinek magának kell tudni hogy mi akar lenni és mihez érez késztetést.Ha nem tanitjak az embereknek a 2 ismeretlenes egyenletet megoldasat, akkor hogy valogatod ki, hogy kibol legyen a wcpucolo, es kibol a mernok?
Gondolj bele, nekem mondhatták volna hogy "Jó az angolod, legyél angol tanár." - De hiába mondták volna, ha sose akartam az lenni.![]()
Nem a tanárok dolga hogy ide vagy oda küldjék a diákokat, hanem a diákok feladata hogy eldöntsék a saját jövõjüket.
A videó létezik, a kérdéseket feltették és a válaszok is valódiak. Ne hidd, hogy a fõiskolások, egyetemisták nem teljesen bugyuták alapkérdéseket illetõen. Gondolj arra hogy hány fõiskolát, egyetemet végzett politikus, újságíró, szociológus, stb van ma Magyarországon, közben a többségükrõl sikít a végtelen ostobaság. :-(ui. azt, aki a propagandajaval megszervezte, hogy a pepper spray tilos legyen Magyarorszagon, azt semmiben sem tekintem hihetonek, sem azt, amihez koze van. Pl. mibe kerul nehany haverral beallni egy egyetem ele, es hazudni valamit?
Tomcatéknek úgy tudom nem votl prepper spray-s ügyük. 2 gázpisztolyos ügye volt neki.
| Thumbs Up |
GaborV: Én is azt mondom. Jelenleg az alapokat nem tanítja meg az iskola rendesen, úgyhogy sokan se számolni, se írni, se olvasni nem tudnak rendesen.
A logikai képesség fejlesztést szokták a matek mellett felhozni, na de ha csak a logika a lényeg, akkor miért megy a dolog erõszakosan? Illetve nincs olyan dolog ami fejlesztené a logikát, de úgy, hogy amellett még a mindennapokban hasznos tudást is adna?
A történelem fontos, azt azért nem is említettem. Azért fontos, mert a lényeges részeit a mindennapokban is használja mindenki. Átlag beszélgetésekben is, példának, vagy csak úgy, szóba kerülhet. Viszont a gond, hogy ott is van ami felesleges. Emlékszem, 8. év végén 350 évszámot kellett tudnunk úgy, hogy 1 tévesztés, 1 jegy levonás. Ezzel több gond is volt. Az egyik, hogy FENYEGETÉS volt végig, hogy aki ezt nem tudja, az megbukik, az szégyenbe kerül, azt utálja majd a családja hogy milyen hülye, stb. Tehát az egész osztályunk RETTEGETT hogy mi lesz. A következõ gond, hogy a 350 évszámból ha 30 volt olyan amit érdemes lett volna megjegyezni. (És arra a 30-ra emlékszem is, a többit meg elfelejtettem.)
A földrajz pont ezért fontos. De ott is van felesleges dolog. Emlékszem hogy apró jelentéktelen afrikai országokról tanultunk, hogy milyen a gazdaságuk meg ilyenek. Marhára fontos volt, gõzöm sincs már semmirõl amit azokról tanítottak. Térkép dologról nem sokat tanítottak, csak azt, hogy "X ország itt van". Ez nem olyan dolog amit nem csinálnék minden nap itthon. De mint mondtam, a földrajz nagy része fontos. Mindennapi beszélgetések miatt, fõleg.
Szerintem semmi köze ennek ahhoz hogy a hamis híreket ki tudják-e szûrni. Mindegy hogy kemény oktatásban részesült 50-60 évesrõl van szó, vagy 20 éves mai fiatalról, ugyanúgy megosztják az álhíreket, egy fikarcnyi gondolkodás nélkül. Logika nulla, a többségnél.
Tényleg, alapvetõ logikus gondolkodást és vitakultúrát miért nem tanítanak iskolákban? Óriási szükség lenne rá!
Pont ezt mondtam. Az alapokat nem tanítják meg, erre akarnak ráhúzni (illetve húznak rá) egy felsõbb szintû tananyagot. Nem az NaCl a lényeg, hanem a bonyolult kémiai számítások. Sose tartottam a kémiai táblázat tanulmányozását, az ott még érdekes volt. De hogy értelmetlen égési sebességek számolgatását csinálni éveken keresztül? Ki a francnak van arra szüksége? NASA-nál számolhatják az ûrhajó üzemanyagának égési sebességét, de egy teszkó pénztárost minek terhelnek ilyennel? Én soha nem is értettem, de ahogy számítottam rá, soha nem is volt és lesz rá szükségem az életben.De Tulelo elképzelése is életképtelen, mert aki nem tud még írni olvasni, az nem csak a pitagorasz-tételt nem fogja felfogni, de a VÁLLAKOZÁSTANT SEM. Irreális azt hinni, hogy aki túl hülye ahhoz, hogy felfogja hogy a só az NaCl, az majd felfogja az ûzleti terv mibenlétét.
Az üzleti terv és vállalkozás tan azért fontos, mert egész jó esély van arra hogy valaki használni fogja azt a tudást. az NaCl akkor kell, ha valaki keresztrejtvényt fejt. Legyünk õszinték, én az életem eddigi részében csak ott láttam hasznát. De arra legalább azt lehet mondani hogy a kémiai anyag nevek hozzátartoznak a mindennapi tudáshoz.![]()
A tanárok szerintem egyre komolyabb problémája, hogy a diákok nem viselkednek már úgy ahogy kellene. Nálunk még csend volt az osztályteremben, de az utánunk következõ 4-5 évvel fiatalabbaknál már teljesen más lett a helyzet. Meg a közel-fogyatékos erõszakos, hangoskodókat összerakják a tanulni akarókkal. Képtelenség úgy tanítani vagy tanulni.
Mikor még én diák voltam, akkor biztosítékok voltak.
Volt néhány olyan haverom, szerintem a szint nagyjából ugyanaz. Sokszor többet tudnak a világról, mint a sok iskolát végzettek. Kõmûves haverom sokkal többet tud a világról, mint az a nõ-barátom akit néha meg szoktam említeni. Hiába végzett el egy rakás iskolát, a világ legtermészetesebb dolgairól is kiselõadást kell neki tartanom, de hiába mondok el neki mindent akár nagyon szakszerûen úgy mint egy tanár, pozitív célzattal, ha nem tetszik neki akkor annyit ír rá hogy "áh, ez biztos nem úgy van", csak azért mert neki nem tetszik hogy mi a valóság.Menj el kõmûves tanulókkal dumálni és a tomcatvideón szereplõket atomfizikusnak fogod érezni.
Szóval nem tudom. Nem hiszek az oktatásügyben, a magyarban teljesen nem, a külföldiben se igazán. Egyre inkább az otthoni tanulás híve leszek, mert nálam személy szerint az vált be.
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 142 |
De van: matematika. :-)
"Nem kell kiválogatni, azt mindenkinek magának kell tudni hogy mi akar lenni"
Amit figyelmen kivul hagytal a valaszodban: egy egyetem fenntartasa sok penz. Ezt vagy fizeti az allam, de akkor elvarhato, hogy olyanokra koltse, akik kepes elvegezni (tehat legyen felveteli eljaras), vagy fizeti mindenki maganak, ez utobbi eset viszont azt jelenti, hogy szegeny ember gyereke csak iskolazatlan lehet!
Pepperspray: linket nem talaltam ra, de egy nyilatkozatban felszolitotta az embereket, hogy ezzel fujjak le a rendorlovakat, erre valaszol nyilvanitottak kozbiztonsagra kulonosen veszelyes eszkoznek.
Bel
Last edited by bel; 12-20-2016 at 10:29 AM.
| Thumbs Up |
Egyetemen nem az általános iskolai bizonyítványt fogják nézni, hanem a késõbbi iskolákban elért eredményeket. Például én általános végén 2-es voltam matekból. Középiskolában 4-es. Ha fõiskolára vagy egyetemre mentem volna, akkor biztos hogy a középiskolai eredményt veszik figyelembe.Szerintem ez is azt bizonyítja, hogy nem a túl fiatal gyerekek agyát kellene terhelni, hanem középiskolában tanítani a kissé bonyolultabb dolgokat. Úgyis átvettük ott az egészet az elejétõl, úgyhogy az általános 7.-8. osztályában erre fordított idõ semmire se volt jó. Hacsak arra nem hogy ezek miatt folyamatos stresszben volt az osztály nagy része.
Az egyetemrõl meg simán kihullanak, akár jó matekosok, akár nem.
Nézd meg ezeket a cikkeket:
http://eszleny.hu/tanulasi-problemak...n-az-egyetemet
http://www.nlcafe.hu/ezvan/20120416/...szaga_vagyunk/
| Thumbs Up |