0
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Szerinted akinek rendes tûzifára sincs pénze ezért szeméttel fût, ki fogja tudni fizetni a távfûtést?
| Thumbs Up |
| Received: 269 Given: 323 |
Doom! Nekünk nincs kedvezményünk, ha villannyal fûtenénk kb. Havi 100-120e lenne egy hidegebb hónap![]()
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Nem ilyen egyszerû. Mamám is leélte falun az életét, elvan a cserépkályhájával. Ha bedugnánk egy városi távfûtéses dobozba, elmenne a maradék életkedve és belehalna.
De tény hogy vannak kémények (külvárosi részen is) amik elég durva füstöt eregetnek.
Viszont falusi távfûtés kiépítése helyett egy faelgázosító kazán valószínûleg olcsóbb lenne.
Csak ugye ugye kazánosztogatásnál nem lehetne akkora pénzeket lenyúlni mint közmûépítésnél.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Ez nem a pénzrõl szól az említett esetben,hanem a környezetrõl.
Ha nincsen pénze,kap fát...ha nincsen pénze jóváírnak(állam adja )a távfûtés számlából...valamint l elhet korlátozni mondjuk 20 fokra .ha van pénze akkor fizet.
de a szoc tûzifa úgyis kevés úgyhogy lop.
Kétszeres kár!Fa kivág+ környezet szennyezés.
Távfûtés=nincs falopás.
nem létezik..várban laktok?Doom! Nekünk nincs kedvezményünk, ha villannyal fûtenénk kb. Havi 100-120e lenne egy hidegebb hónap
Igen ez gond..és sokszor hallani..fõleg kikapcsolásnál..."hét pici gyerek"..."a saját két kezemmel építettem"..."menjen a franc a városi bunkók közé"...amíg van szolidalitás nincs is ezzel gond...de szándékosan arra játszani ,hogy majd jön...majd ad...nekem jár....finoman fogalmazva etikátlan.Nem ilyen egyszerû. Mamám is leélte falun az életét, elvan a cserépkályhájával. Ha bedugnánk egy városi távfûtéses dobozba, elmenne a maradék életkedve és belehalna.
| Thumbs Up |
| Received: 1,247 Given: 1,216 |
Szerintem lehetne 100-120ezer.
Nálunk most fél-energiára állítva van 2 darab hõsugárzó. Ami csak két szobát fût, valamennyire, és nem folyamatosan. Ez így most 230 dollár. Gondolj arra hogy mi lenne ha minden szobában lenne egy, folyamatosan menne, akár fél-energián. 600 dollárt simán kifizetnénk. Az meg 180ezer. És nem drágább nálunk az áram mint Magyarországon.
Nem egyszerû helyzet. És pont emiatt kell beszereznem majd egy fatüzelésû-kazánt.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
Hát , a villannyal fûtés a legdrágább opció szerintem , hacsak nem ingyen jut valaki az áramhoz .
A nagy zöldeskezésbe azért valaki számoljon utána , mibe kerül a geotermikus energia rendszer kiépítése , fenntartása , a nemelemeké szintén , valamint a napkollektoroké ... Fõleg , hogy az állam nem támogatja , hanem megakadályoz ezek használatában , hiszen akkor kevesebb díjat füzetsz a kasszába , ami valakinek nem jó ... Nem beszélve arról ,hogy ha van telek , akkor egy egyszerû 70 m2-es családi ház felépítése , úgy , hogy sokat keccsöl vele a tulaj , nem áll meg 20 milla alatt ....
A távfûtésnél vajon mivel fûtik fel a vizet ? ......
Last edited by Laci; 01-15-2017 at 12:02 PM.
Ezt most ugye nem komolyan gondolod?!?!
Két szogot külömböztetünk meg. A Los Angeles és a London szmogot. Hát egyik sem egy vidéki kis falu. Nem hallottam még vidéki tûdõbeteg gyerekrõl, akit Pestre küldtek gyógyulni.
Azaz érzésem, hogy a saját élettered preferálod és szeretnéd ezt mindenkire ráerõltetni. Én város és vidék között ingázok. A városok számomra zajosak, zsúfoltak és nem emberbarátok. Nekem igényem van a kertes házra, udvarra, háziállatra és növényekre. Ha a Te igényeid mások, akkor az a Te dolgod, de nem lehet mindenkire ráerõltetni.
Mondjuk a városiakra akár külön adót is kivethetnénk, mert Õk a Mi fáink által elõállított levegõt szívják...
Ebben mi volt a bunkózás?
| Thumbs Up |
| Received: 269 Given: 323 |
Igen. De létezik a panelen kívül is élet a városban. Nagy belmagasság, nagy alapterület nincs szigetelve mivel társasház, nem csinálhatom meg magamnak. Gáz átalány 24e csak fûtés. Villannyal nem is javasolt ezt a belmagasságot fûteni. A sok szoba miatt inverteres klíma sem megoldás, sok kellene belõle + nem is valószínû, hogy engedélyeznék. Van ismerõsöm aki erõmûben melózott. Be sincs kötve a gáz a 200 valahány nm-re és nem fizet annyit összesen mint mi csak gázra. Úgy könnyû, ha kapsz irreális kedvezményeket. Nem tudom hogy számolják és minden dolgozónak ugyan annyi jár-e, de nekik brutál fogyasztás mellett sincs szinte fizetendõ fogyasztásuk.