Oldala 8 of 10 ElsõElsõ ... 678910 UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 93

Topic: Pro és kontra

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Szerinted akinek rendes tûzifára sincs pénze ezért szeméttel fût, ki fogja tudni fizetni a távfûtést?

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 269
    Given: 323

0 Not allowed!
    Doom! Nekünk nincs kedvezményünk, ha villannyal fûtenénk kb. Havi 100-120e lenne egy hidegebb hónap

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló FreeDoom Hozzászólás megtekintése
    Aztán ott van az egyedül élõk sokasága a nagy házban és sír,hogy nincsen pénze fûteni..menjen garzonba..nem kell szociális tûzfa..menjen olyanba amire van pénze!
    Pusztán szervezés kérdése...
    Nem ilyen egyszerû. Mamám is leélte falun az életét, elvan a cserépkályhájával. Ha bedugnánk egy városi távfûtéses dobozba, elmenne a maradék életkedve és belehalna.

De tény hogy vannak kémények (külvárosi részen is) amik elég durva füstöt eregetnek.
    Viszont falusi távfûtés kiépítése helyett egy faelgázosító kazán valószínûleg olcsóbb lenne.
    Csak ugye ugye kazánosztogatásnál nem lehetne akkora pénzeket lenyúlni mint közmûépítésnél.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Szerinted akinek rendes tûzifára sincs pénze ezért szeméttel fût, ki fogja tudni fizetni a távfûtést?
    Ez nem a pénzrõl szól az említett esetben,hanem a környezetrõl.
    Ha nincsen pénze,kap fát...ha nincsen pénze jóváírnak(állam adja )a távfûtés számlából...valamint l elhet korlátozni mondjuk 20 fokra .ha van pénze akkor fizet.
    de a szoc tûzifa úgyis kevés úgyhogy lop.
    Kétszeres kár!Fa kivág+ környezet szennyezés.
    Távfûtés=nincs falopás.
    Doom! Nekünk nincs kedvezményünk, ha villannyal fûtenénk kb. Havi 100-120e lenne egy hidegebb hónap
    nem létezik..várban laktok?
    Nem ilyen egyszerû. Mamám is leélte falun az életét, elvan a cserépkályhájával. Ha bedugnánk egy városi távfûtéses dobozba, elmenne a maradék életkedve és belehalna.
    Igen ez gond..és sokszor hallani..fõleg kikapcsolásnál..."hét pici gyerek"..."a saját két kezemmel építettem"..."menjen a franc a városi bunkók közé"...amíg van szolidalitás nincs is ezzel gond...de szándékosan arra játszani ,hogy majd jön...majd ad...nekem jár....finoman fogalmazva etikátlan.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,247
    Given: 1,216

0 Not allowed!
    Szerintem lehetne 100-120ezer.

Nálunk most fél-energiára állítva van 2 darab hõsugárzó. Ami csak két szobát fût, valamennyire, és nem folyamatosan. Ez így most 230 dollár. Gondolj arra hogy mi lenne ha minden szobában lenne egy, folyamatosan menne, akár fél-energián. 600 dollárt simán kifizetnénk. Az meg 180ezer. És nem drágább nálunk az áram mint Magyarországon.

Nem egyszerû helyzet. És pont emiatt kell beszereznem majd egy fatüzelésû-kazánt.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5
    Given: 0

0 Not allowed!
    Hát , a villannyal fûtés a legdrágább opció szerintem , hacsak nem ingyen jut valaki az áramhoz .
    A nagy zöldeskezésbe azért valaki számoljon utána , mibe kerül a geotermikus energia rendszer kiépítése , fenntartása , a nemelemeké szintén , valamint a napkollektoroké ... Fõleg , hogy az állam nem támogatja , hanem megakadályoz ezek használatában , hiszen akkor kevesebb díjat füzetsz a kasszába , ami valakinek nem jó ... Nem beszélve arról ,hogy ha van telek , akkor egy egyszerû 70 m2-es családi ház felépítése , úgy , hogy sokat keccsöl vele a tulaj , nem áll meg 20 milla alatt ....
    A távfûtésnél vajon mivel fûtik fel a vizet ? ......
    Last edited by Laci; 01-15-2017 at 12:02 PM.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Sokkal nagyobb a szmog egy faluban,mint egy városban..csak a városban mérik és regisztrálják
    Ezt most ugye nem komolyan gondolod?!?!
    Két szogot külömböztetünk meg. A Los Angeles és a London szmogot. Hát egyik sem egy vidéki kis falu. Nem hallottam még vidéki tûdõbeteg gyerekrõl, akit Pestre küldtek gyógyulni.
    Azaz érzésem, hogy a saját élettered preferálod és szeretnéd ezt mindenkire ráerõltetni. Én város és vidék között ingázok. A városok számomra zajosak, zsúfoltak és nem emberbarátok. Nekem igényem van a kertes házra, udvarra, háziállatra és növényekre. Ha a Te igényeid mások, akkor az a Te dolgod, de nem lehet mindenkire ráerõltetni.
    Mondjuk a városiakra akár külön adót is kivethetnénk, mert Õk a Mi fáink által elõállított levegõt szívják...

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Ezt most ugye nem komolyan gondolod?!?!
    Két szogot külömböztetünk meg. A Los Angeles és a London szmogot. Hát egyik sem egy vidéki kis falu. Nem hallottam még vidéki tûdõbeteg gyerekrõl, akit Pestre küldtek gyógyulni.
    Azaz érzésem, hogy a saját élettered preferálod és szeretnéd ezt mindenkire ráerõltetni. Én város és vidék között ingázok. A városok számomra zajosak, zsúfoltak és nem emberbarátok. Nekem igényem van a kertes házra, udvarra, háziállatra és növényekre. Ha a Te igényeid mások, akkor az a Te dolgod, de nem lehet mindenkire ráerõltetni.
    Mondjuk a városiakra akár külön adót is kivethetnénk, mert Õk a Mi fáink által elõállított levegõt szívják...
    ..miért nem lehet egy jót beszélgetni bármilyen témában a nélkül,hogy valaki elkezdene bunkózni?

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Ebben mi volt a bunkózás?

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 269
    Given: 323

0 Not allowed!
    nem létezik..várban laktok?
    Igen. De létezik a panelen kívül is élet a városban. Nagy belmagasság, nagy alapterület nincs szigetelve mivel társasház, nem csinálhatom meg magamnak. Gáz átalány 24e csak fûtés. Villannyal nem is javasolt ezt a belmagasságot fûteni. A sok szoba miatt inverteres klíma sem megoldás, sok kellene belõle + nem is valószínû, hogy engedélyeznék. Van ismerõsöm aki erõmûben melózott. Be sincs kötve a gáz a 200 valahány nm-re és nem fizet annyit összesen mint mi csak gázra. Úgy könnyû, ha kapsz irreális kedvezményeket. Nem tudom hogy számolják és minden dolgozónak ugyan annyi jár-e, de nekik brutál fogyasztás mellett sincs szinte fizetendõ fogyasztásuk.