0
Prepper szempontból egy krízis helyzet átvészeléséhez vitathatatlan,hogy a fészerben felhalmozott tûzifa/szén a legalkalmasabb!
Errõl nem is érdemes többet beszélni!
De a mindennapokban van jóval olcsóbb és környezet barátabb megoldás is.
Függés!
Bár úgy tûnik a gáz/villany függés de a többi szilárd tüzelõ anyag is függés!(függés az erdõ tulajtól,a sofõrtõl,függés a forgalmazótól...)
Hacsak valakinek nincsen saját erdeje...akkor nem függ csak melóznia kell!
...DE...az sem függ aki nem erdõbe,hanem passzív házba fekteti a pénzét...és neki melóznia sem kell..![]()
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Így van (volt is itthon egy vákuumcsövesem). De nem akartam csövezni pincébõl a tetõre és egyszerûbb a felépítése, karbantartása, javítása. Pénzügyi oldalát nem néztem, mert nem az a prioritás. Viszont külföldön is kezdenek mozdulni ebbe az irányba, nem mindenkinek a hatásfok a lényeg, ott kapható is hozzá vezérlõ, 12/24/36V-os fûtõszálak bojlerhez. Majd a tapasztalat megmutatja hogy válik be, ha kevés lesz, majd nyárra teszek az udvarra egy tartályosat.
Egyenlõre úgyis hétvégi ház, lehet módosítgatni ha kell.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A pénz az nagy úr.
Én egyszerû proliként egyenlõre nem tervezek passzív házat és hibrid autót. De ha meglenne a rávalóm, akkor se biztos, hogy költenék rá. A sziget üzemû kecóban is cserélni kell idõnként az aksikat. A napelemek hatásfoka is romlik idõvel. Az áramfejlesztõkbe is kell hajtóanyag.
Én jobban bízok egy vas kályhában és a fa fûtõértékében.
De ez csak egy vélemény, örülök is ha nem mindenki fával fût, mert így kevesebbet vágnak ki.
Nagy igazság!Az akku elhervad,a csövek szétmennek,a vezetékek szigetelése tönkre megy a láncfûrész elromlik,a benzin megpunnyad,a kályha kilyukad,a fûrész kicsorbul...A sziget üzemû kecóban is cserélni kell idõnként az aksikat. A napelemek hatásfoka is romlik idõvel. Az áramfejlesztõkbe is kell hajtóanyag.
Én jobban bízok egy vas kályhában és a fa fûtõértékében.
és lépegetünk szép lassan visszafelé...
A túlélés egy dologról szól...az IDÕRÕL!
| Thumbs Up |
Ne legyél már ennyire pesszimista
A napelemre 20év 90% és 25év 80% teljesítményt jósolnak, de mérések szerint még ennyit sem romlanak.
Egyébként megértelek, szigetüzem anyagilag ráfizetés, jelenleg semmi szükség rá (kivéve talán néhány alföldi tanya).
Én meg a sparheltben bízom, azon még fõzni, sütni is jobban lehet
Valaki linkelte ezt az oldalt a napokban, írnak a császárfáról:
http://www.onellatas.hu/energiaonell...csaszarfa.html
Ismeri valaki, érdemes vele foglalkozni?
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ez a császárfa történet nekem elég kamunak tûnik, a környéken van igaz csak néhány az út mellett de nem látom ezt a csudálatos növekedési ütemet. Lehet más éghajlatú országban jobban teljesít de itthon nem.
| Thumbs Up |
Nekem is annál gyanúsabb, minél nagyobb szenzációnak állítanak be valamit.
Melyiket láttad az út mellett?az út mellett
Csatolmány 7796Csatolmány 7797