Oldala 16 of 19 ElsõElsõ ... 61415161718 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 151 to 160 of 184

Topic: Ingyen energia - Napenergia

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Akkor sok szándékos emberölési kísérlet van, csak azokról van papír az áramszolgáltatónál.
    Lekapcsolnak ugyanúgy mint a listájukon szereplõk típusok, ha nincs mivel szinkronizálni egybõl leállnak.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Inkább félj az aggregátoros emberkéktõl, azok simán kiküldhetik. Azért gondolom a feszültségmentesített hálózatot úgyis földelnetek kell.
    De még földelés nélkül is akkora terhelést kapna bármilyen házi áramforrás a hálózat felõl hogy nem bírná.

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Inkább félj az aggregátoros emberkéktõl, azok simán kiküldhetik. Azért gondolom a feszültségmentesített hálózatot úgyis földelnetek kell.
    De még földelés nélkül is akkora terhelést kapna bármilyen házi áramforrás a hálózat felõl hogy nem bírná.
    Persze!
    Sok dolognak kell megtörténnie...vagy nem megtörténnie,hogy baleset lehessen belõle.nagyon elenyészõ a százalékos aránya,hogy bekövetkezzen.
    De hát a balesetek pont így történnek meg..több dolog együttes és egyszerre történõ bekövetkezése miatt.
    Nagyjából egy visszatáplálásnál minek kell bekövetkeznie,hogy balesetet okozzon...
    -az ügyfél kiiktatja vagy be sem építi az a lekapcsoló automatikát vagy a három utas lekapcsolót
    -a hálózaton pont abban a pillanatban egy ügyfél sem vételez,a visszatáplált fázison nincsen terhelés
    -A beavatkozó szerelõ nem végzi el a feszültség mentesítés öt pontját vagy csak részlegesen
    -A beavatkozó szerelõ nem használja a leesést gátló eszközöket
    -mivel egy pici napelemnek nincsen akkora teljesítménye,(a nagyobbaknak van)hogy leküzdje a hálózat saját ellenállását valószínû csak egy váratlan kisebb áramütés lesz ,ami ijedtséget okoz és magasból való leesést
    -a napelem teljesítményétõl függõen akár a TR-en keresztül a köf hálózatra is táplálhat,ami már komolyabb dolog
    Tehát sok felelõtlenség kell egy baleset bekövetkezéséhez(nem csak ebben az esetben..úgy általában is igaz ez)
    ..aztán következik a vizsgálat...az durva...minden balesetet olyan szinten kivizsgálnak,hogy nem is gondolnátok..
    ..aztán következik a bírósági szakasz...ki mennyire volt benne a "buliba"...kinek milyen súlyú volt a cselekménye a baleset bekövetkezésében....
    Sajnos már nem egy ilyen eset volt...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Még inverteres balesetrõl nem hallottam, de persze ez a te szakterületed csak én nem érzem akkora veszélynek egy visszatáplálós invertert csak azért mert a mi országunkban nincs a "barátlistán" de a szükséges szabványoknak megfelel.
    A vizsgálat valóban alapos kell legyen, nehogy egy aggregátoros hülyeségét ráfogják valakire akinek napelemet látnak a házán. Rám nem tudják, nincs villanyórám
    (Bár nem tudom utólag hogyan tudják megtalálni hogy adott szakaszon melyik házból jött vissza valami)
    Ha a drót túlsó végén lennék lehet én is veszélyesebbnek érezném, csak hát én épületvillamossági vagyok .

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    (Bár nem tudom utólag hogyan tudják megtalálni hogy adott szakaszon melyik házból jött vissza valami)
    Tök könnyen.Az a bizonyos "falusi összefogás" egy nem létezõ utópia...inkább a fordítottja igaz.
    ..kajálgatunk az utcán vagy csak ott vagyunk..mi jön.."lámpa nem ég,mikor lesz leolvasás,mikor vágunk fát,..nem e lehetne e...és a szomszéd lopja a villanyt,mert vett egy nagy tv.t".."azóta beteg vagyok mióta oda sugárzik a napelem a szobámra" (kínomba röhögök!)...de ez van..rosszindulat,pletyka,irigység,jólértesült ség...
    nehogy egy aggregátoros hülyeségét ráfogják valakire akinek napelemet látnak a házán.
    Ha nem mókolták nem lehet baj,a mérõ szerelésnél ellenõrizzük és a telepítõ is elvileg ért hozzá.
    Még inverteres balesetrõl nem hallottam
    Volt már sajnos,nem Ász-os,hanem sima villanyszerelõ,nem halt meg..de gondolom óvatosabb.Kvázi balesetként oktatták..részleteket nem tudok.
    nincs villanyórám
    Nekem sincs...rugós van.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    <off>

Rugós??
    Azt hittem ilyen

</off>

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    http://www.zoldenergiavilag.hu/magya...ek-a-haztetore

"Egy blokkra két generátor is felszerelhetõ, melyek közül az egyik az átlagos és az az alatti sebességû szeleket, míg a másik a viharos erejû szelek energiáját hasznosítja. "

"
    -a készülék nem építési engedély köteles
    -csendes és nincsen túlpörgés
    -nincsen árnyék-hatás
    -lakóházi és társasházas, valamint lakótelepi környezetben egyaránt alkalmazható
    -opcionálisan választható teljesítmény: 1kW-2,5kW-3,5kW-5kW

-modul-rendszerû, tetszõlegesen bõvíthetõ
    -tetõre helyezhetõ, oszlopra nincs szükség
    -Magyarországra jellemzõ kis szeleket (is) hasznosítja
    -éves szinten megtermeli a családi ház éves áram igényét
    ??????
    -sziget-üzem és visszatáplálós rendszerben egyaránt használható
    -szándékaink szerint a legolcsóbb szélenergia hasznosító készülék lesz"

Spanyolviasz, vagy jó lehet?

"Ez a Bánki-féle vízturbina járókerekének levegõre méretezett változata. "
    TÖBB info:
    http://emberiseg.hu/emberiseg/szeleromu-a-hazteton/
    Last edited by törölt tag -gl; 01-25-2017 at 12:14 AM.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,231
    Given: 1,211

0 Not allowed!
    Biztos hogy 5 KW-ot tud ez a két kis izé? Én az 1 KW-t se igazán hinném el róla. A külföldi hasonlókra 1-400 Watt-ot szoktak írni. Fõleg hogy ez ami a képen látható, nem tûnik túl stabil konstrukciónak. Persze ha van valami gyártó oldal hozzá, azt megnézném, mert kíváncsi lettem rá.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 144

0 Not allowed!
    Szia,

Egy kicsit ossze-vissza irjak a szamokat a cikkben.

A leghihetobb 3 adat az oldalon (persze lehet, hogy ez sem igaz): evente 70-80 olyan nap van, amikor atlag 4-5 m/s szelsebesseg van, es a grafikonjuk alapjan ezeken a napokon tud kb 5 W teljesitmenyt a "kis ize"!
    Ha folyamatosan 19 m/s sebessegu szel fujna, akkor 300 W lenne a teljesitmenye. Csak az a ha ne lenne ott az elejen. :-)

Bel

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    A készülék méretei nem tisztázottak. A felsõ látványterv szerintem csak koncepciórajz lehet, de szerintem ha az egész tetõgerinc! végig lenne húzva egy ilyen tárcsával olyan 10-15 méteren, lehet, hogy hozná a kívánt teljesítményt. Azért is mondom mert a látványterven a genetárort sem láttatják, viszont az alsó "fénymásolt" ábra már hihetõbbnek tûnik aerodinamikai szempontból.