Oldala 10 of 14 ElsõElsõ ... 89101112 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 91 to 100 of 131

Topic: Csirkék

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Kamionos Hozzászólás megtekintése
    Hát valami van benne, amitõl jobban tojnak télen is. Akkor mi lehet? Én próbáltam precíz magkeverékkel is, amit én kevertem össze. A kanyarban sincs a táphoz képest.
    Szerintem sima ásványianyag van pluszban, meg vitaminok. Nem tudom, mert most nincsenek tyúkjaink, meg mikor voltak, indulásra egy zsák táp szokott lenni, utána csak gabona.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Felénk zeolitot szoktak a kajához adni. Darált kukorica meg a kõpor jót tesz a tojásnak! Ja és ez a cucc olcsó! A sima 5 kilós egy ezres, ha síkosságmentesítõt veszel az meg 10 kg ezerhárom. Azt is felcsipegetek, csak az durvább szemû.

MPF támogató coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 176
    Given: 352

0 Not allowed!
    A zeolit nem tartalmaz kalciumot, ezért nem igazán látom, miként tenne jót a tojásnak. Meszet adnak a csirkéknek, különben nekiállnak megenni a tojásokat. A homokot, kisebb szemû kavicsot a szárnyasoknak a zúzájuk (zúzógyomor) miatt szoktak adni, hogy jobban hasznosítsák a takarmányt. A szabadon tartott állatok ezt általában a környezetükbõl pótolják. A kukoricától pedig szép sárga lesz a tojás, a csirke zsírja, bõre és gyorsabban gyarapodik.

A tojás és a csirke akkor lesz a legjobb, ha a szabadban tartják õket

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 254
    Given: 300

0 Not allowed!
    Festékport is tesznek bele, attól lesz olyan "szép sárga" még a bolti tojás sárgája is mint a szabadon tartottaké.

MPF támogató coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 176
    Given: 352

0 Not allowed!
    Hiába raknak bele festékport, a szabadon tartott csirke tojásának másmilyen a héja, az állaga, a színe, az íze és az eltarthatósága. Ezt iparilag sosem fogják elérni, míg a világ világ

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem nekem kell bemutatnod, de sokan mondják, hogy az xy boltban vedd a tojást, mert ott olyan szép a sárgája. Persze, mert "iparilag" be van festve, a tyúk meg füvet még képrõl sem látott, napfényt szintúgy. A környezetbõl egyedül a levegõ amivel találkozik.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    A zeolit ásvány, jó a tyúknak, ha nem szabadtartáson van. Vizes darába kell keverni, mert szárazon nem eszik meg a takarmány közül. Lehet, hogy színezéket is adnak a nagyipari takarmányozásban, de a vörös lófogú kukoricától olyan sötét tojásokat nyomtak a tyúkjaim, hogy mindenki csodálta...

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Nem nekem kell bemutatnod, de sokan mondják, hogy az xy boltban vedd a tojást, mert ott olyan szép a sárgája. Persze, mert "iparilag" be van festve, a tyúk meg füvet még képrõl sem látott, napfényt szintúgy. A környezetbõl egyedül a levegõ amivel találkozik.
    Karotin. Lucernaliszt es repa. Vigyazni kell adagolassal tulszinezheti. Nem festek.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Hulyeseget irtam. A xantofil anyagok es nem karotin hataroza meg a tojas szinet. Csak ezek jellemzoen egymas mellett ugyanabban takarmanyban vannak. Ha tyukoknak adtok kukoricat repat sutotokot stb. akkor sotetebb lesz a tojas sargaja
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezt kb. 20 éve mondta a termelõ, hogy színezik festékanyagokkal a takarmányon (100% táp) keresztül a tojás sárgáját, mert a sárgábbra van igény.