Oldala 4 of 6 ElsõElsõ ... 23456 UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 59

Topic: Sátrak, ponyvák, védõfóliák

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Van otthon két örökölt 65M sátorlapom. Tényleg a 60-as évekbõl származnak. Nem szakadtak, csak néhány gomb hiányzik itt-ott.
    Tapintásra az anyagnak semmi vízlepergetõ hatása sincs már.
    Szerintetek érdemes még valamivel impregnálni? Sportáruházakban árulnak impregnáló szereket sátorra meg ruházatra. Érdemes lehet +próbálni?

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Bowman Hozzászólás megtekintése
    Van otthon két örökölt 65M sátorlapom. Tényleg a 60-as évekbõl származnak. Nem szakadtak, csak néhány gomb hiányzik itt-ott.
    Szerintetek érdemes még valamivel impregnálni? Sportáruházakban árulnak impregnáló szereket sátorra meg ruházatra. Érdemes lehet +próbálni?
    Érdemes egy Nikwax vagy más jó minõségû impregnáló sokat dob a vízállóságon.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Bowman Hozzászólás megtekintése
    Jó úgy, ahogy van. Ez gyárilag sem volt impregnálva és annak még jó a terepszíne.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    en ezekre a munkas-zoldseges ponyvakra eskuszom:

tarp.jpg 20160215_091402.jpg 20160216_114752.jpg 20160611_190325.jpg

a 3x2 m a minumum ami kell ahhoz, hogy normalis esovedo menedeket tudj csinalni belole. viszont ebbol mar jopar format ki lehet hozni!
    nem kell kenegetni meg kezelni oket, mindig vizhatlanok. eleg erosek, hogy akar meg fuggoagynak is hasznalad:

peapod.jpg

sulyba es meretbe a kozepkategoriaba vannak. az emlitett 65m meg hasonlo satorlapoknal konnyeb viszont a modern pl.: dd ponyvanal nehezebb. arban a boven megfizetheto kategoriaban vannak. az en 3x2 m ponyvam kerult £5 / 2000Ft meretben valaszthatoak az egesz kicsitol az orias kamion ponyvakig, en a 3x2 m hasznalom de szerintem lecserelem egy 3x3 m-re.
    az ilyen kismeretu ponyvak meg poncsok nekem nem jonnek be, szanaszet azik alattuk az ember egy komolyabb esoben.

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    akit erdekel egy jo ponyva jo aron. eredeti angol katonai basha ponyva, hasznalt.

http://www.ebay.co.uk/itm/British-Ar...cAAOSwSlBYsfol

most talaltam ra az ebay-en me 2 van, ingyenes postazas vilagszerte, 6500Ft

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    na kerem itt a vilag legdragabb katonai satra, $2300 alap aron plusz $230 takaro ponyva hoza.
    amiert ilyen draga, a video keszitolye szerint, mert gore-tex anyagbol van a sator. szerintem teljesen felesleges gore-tex anyagbol satrat kesziteni. a szellozes egy normal satorban ugyanugy megoldott dolog. nem kell ahhoz gore-tex, hogy a kondenzacio lecsapodasat elkeruljek egy satornal.

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    szerintem teljesen felesleges gore-tex anyagbol satrat kesziteni. a szellozes egy normal satorban ugyanugy megoldott dolog. nem kell ahhoz gore-tex, hogy a kondenzacio lecsapodasat elkeruljek egy satornal
    ......egyetértek Veled.....nekem kint aludni a parton sima egyrétegû tescos sátor van és hozzá egy 2*3 as ponyva(ha nagyon esik)..sátor anno..1990,- ,ponyva 890,-+egy lépésálló sátoralj 1*2 méteres 1000,-+ egy vásáros pléd,párnával 3500,-....és még a sátoron kívül a felszerelést is alá lehet pakolni...

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    na kerem itt a vilag legdragabb katonai satra, $2300 alap aron plusz $230 takaro ponyva hoza.
    amiert ilyen draga, a video keszitolye szerint, mert gore-tex anyagbol van a sator. szerintem teljesen felesleges gore-tex anyagbol satrat kesziteni. a szellozes egy normal satorban ugyanugy megoldott dolog. nem kell ahhoz gore-tex, hogy a kondenzacio lecsapodasat elkeruljek egy satornal.

Még szerencse hogy a nálunk megoldják a sátor problémát a 1960-as évek technikai szintjén! :-D

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    nekem semmi kifogasom az ujitasok meg az uj teknologia ellen. de van amibol a regebbi kiprobalt es bevalt dolgok amik jobban teljesitenek.
    a katonai felszerelesek sokat meritettek a civil piacrol, satrak, halozsakok, bakancsok stb teren. a civil piacon nem elterjedt a gore-tex sator, alig egy ket modell letezik belole.
    pont azert mert nagyon draga es a sator ventillacioja konnyen megoldhato hagyomanyos anyagok felhasznalasaval is. raadasul pont a gore-tex miatt lett a sator nehez is, kicsivel 4 kilo folott van (1 szemelyes sator) es a vedoponyva meg kulon suly.
    jo a gore-tex mert mar bizonyitott, ruhaknal es bakancsoknal! ahol a ventillacio nem megoldhato ablakokkal mint egy satron. de ennel a satornal szerintem az anyagvalasztas rosz dontes volt.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nyilván túl van árazva ez nem kérdés de nem tudjuk pontosan kinek és milyen körülmények közé készült? Szóval nem lehet kijelenteni hogy nem jó arra a célra amire készült. Egyébként a katonai cuccok mindig nehezebbek de tartósabbak mint a civil változatok.
    A gor-texet én inkább ruháknál tartom jónak, a rendes bõr bakancsokat bõr béléssel jobbnak tartom a gor-tex változatoknál.