0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Az egész cucc, elfér egy hátizsákban, sõt, igazából majdnem két egész ember részére elég cucc is. Csatolok képeket is, csak nem tudom, hogy tudom kommentálni, ezért ide írom, le, hogy nekem mi vált be, a vadcampingben.DSC_0374.jpgDSC_0382.jpg
5X4-es zõõccséges ponyva, gumipókkal, vagy spárgával kifeszítve háromszög alakban fák közé, kb 30 fokos dõléssel. Alatta a függõágy, ami a kis barna zacsi a kép közepén. hálózsák, takaró, esetleg, ha kurva hideg van, izolációs fólia. (még sosem volt kurva hideg) A dolognak viszont van néhány trükkje.
1. Ha csak egy éjszakát akarsz vadulni, szinte semmi gond, csak, ha nem akasztod ki az eltörõs, világítós rudat a kiépített táborod mellé, és elmész fáért, majd szürkületben nem találsz vissza, akkor nagyot tudsz szopni.
2. A tûz, az kell. Tûz nélkül egy vadcamping, olyan, mintha otthon, az erkélyen aludnál. Viszont NE gyújts tüzet 5 méternél közelebb az alvóhelyedhez! (kivéve, ha direkt a melegítõs megoldást csipázod.)
3. Ha a mostani szituhoz igazodva tilosban alszom, de hideg lesz, csak nappal gyújtok tüzet, és az körbe teszem kövekkel. Amikor frankón áthevültek, beleteszem a pénzes zsákba, ami tûzálló. Azt a lábam közé veszem, be a hálózsákba, és egy kis folyadékot teszek rá, hogy párologjon, mert a száraz meleg, nem olyan hatásos, mint a párás.
Nem nagyon hagyok nyomot, mert nem taposok le szinte semmit, a tüzet, még nappal eloltom, és elkaparom, álcázom a helyét, kb 15 perc alatt felállítom a "sátram", ha esik, ha fúj. Ha idegen, földjén megyek is át, nem kell attól tartanom, hogy visszafelé puskával vár.
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
http://aludjazerdoben.blog.hu/ es a youtube csatornam https://www.youtube.com/channel/UCp0..._as=subscriber
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ha a függõágyban alszom, nem. Ha máshol, akkor meg a felfújható tesco strandos gumimatracon. Az elfér a hálózsákban, és nem baj, ha hamar tönkremegy, mert olcsó. Gyorsan felfújom, és ha úgy adódna, még a cuccaimat is át tudnám úsztatni vele egy folyón. De volt már, hogy amikor faház menedékben aludtam, azt tettem be ajtónak, úgy fújt a szél. De most a téma az ideiglenes rejtett menedék volt. Én csak azt akartam szemléltetni, hogy lehet az hatékony, különösebb telepítés nélkül is.