Oldala 87 of 177 ElsõElsõ ... 3777858687888997137 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 861 to 870 of 1766

Topic: Tulelo blogja

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Tegnap: 2 két kullancs rajtam. Ma kimentem, jövök befelé, ott van egy a cipõmön. Késõbb asszony kiabál, mászik egy nagy nõstény kullancs a bejárati ajtón. Ideje bevetni a kémiai fegyverkezést. Házi készítésû kullancs-ellenszert fogyok gyártani. Vízben oldott ecet, étolaj, citromlé. Meglátjuk hogy majd milyen hatásfokon mûködik.

Az enyhébb tél lehet az oka, mert tavaly hidegebb volt a tél és csak 1 kullancsot találtunk egész évben.

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Tegnap: 2 két kullancs rajtam. Ma kimentem, jövök befelé, ott van egy a cipõmön. Késõbb asszony kiabál, mászik egy nagy nõstény kullancs a bejárati ajtón. Ideje bevetni a kémiai fegyverkezést. Házi készítésû kullancs-ellenszert fogyok gyártani. Vízben oldott ecet, étolaj, citromlé. Meglátjuk hogy majd milyen hatásfokon mûködik.

Az enyhébb tél lehet az oka, mert tavaly hidegebb volt a tél és csak 1 kullancsot találtunk egész évben.
    Felejtos. Legalabb 30% -os DEET v. pikaridin ami er valamit. De ha van penzed egy Lyme kor kezelesre akkor hasznald a hazi szereket.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Kenõszappan oldat mint a tetveknél?
    De ezek csak lemosó permetezéssel mûködnek!
    Mit akarsz vele kezelni? Gyepet?
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 122
    Given: 250

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló aksurv Hozzászólás megtekintése
    Felejtos. Legalabb 30% -os DEET v. pikaridin ami er valamit. De ha van penzed egy Lyme kor kezelesre akkor hasznald a hazi szereket.
    Azert nem art utanaolvasni, hogy mit permetez az ember magara: Picaridin, DEET.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló aksurv Hozzászólás megtekintése
    Nincs Lyme kórt terjesztõ kullancsunk, azt csak 1 féle terjeszti és olyat itt még nem láttunk.

Fentit sose láttunk, az asszony látott egyszer egy olyat ami a második sorban van, de az se idén volt, hanem tavaly. A harmadik csapatból van nálunk egy csomó. Ami nem terjeszt túl súlyos dolgot, még ha meg is csíp és meg is fertõz, 1-2 hét alatt lefolyó, nem túl veszélyes, influenzához hasonló tünetei vannak.

Amúgy vettem komolyabb szereket is, spray-t, macskáknak sampont. Ma lefújtunk vele egyet tesztelésbõl. Elõbb halottnak tetette magát, aztán meg meg próbált meglógni. 3 sor nõsténye volt, mert volt ilyen pöttyös izé a hátán.

(A DEET-re azt írják hogy patkánykísérletek kimutatták hogy komoly egészségkárosító hatása is lehet, szóval azt kihagynám.)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Kenõszappan oldat mint a tetveknél?
    De ezek csak lemosó permetezéssel mûködnek!
    Mit akarsz vele kezelni? Gyepet?
    Ruhát, de természetes, szóval mehet bõrre is. Macskát is lekenhetem vele. Vízbe ecet, citromlé, kis növényi olaj, meg mehet bele valami természetes illatosító hogy elvegye az ecet szagát. Ha nem mûködik se gond, mert az ecet megy a bablevesbe is, a citromlé a teába, a növényi olajjal meg húst sütünk, szóval mindenképpen elfér a hûtõben. Egy próbát megér.

Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 122
    Given: 250

0 Not allowed!
    Azt tanacsolnam, a komolyabb szerek alkalmazasa utan figyeld a macskakat. A kutyainknal az egyik ilyen rovaruzo, borre kent cucc (spot-on) allergias reakciokat okozott, szoval nem art az ovatossag.

A vegyszerek ellenere mindig megtalaltak oket a kullancsok (csak kevesebb), szoval a napi (lehetoseg szerint tobbszori) atvizsgalast nem valtja ki. Raadasul szeretik az extra figyelmet, amihez igy jutnak
    Last edited by coco; 05-15-2017 at 08:32 AM.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Füvet rövidre nyírni. A kullancs a magas fûvel borított, nedves területet szereti. Éppen az olyat, mint a csigák. Ahol kevés a csiga, ott aránylag kevés a kullancs is. Fordítva is igaz.

Az étolajos dologgal semmit sem érsz el, legfeljebb akkor, ha a teljes növényzetet lefeded vele egy óra hosszára legalább 1 m magasságban, olyan úszómedence szerûen. És a tetején úszó kullancsokat meg össze kell gyûjteni, mert 1 óra alatt nem biztos, hogy belefulladnak.
    Igenis elõre kell inni a medve bõrére! Késõbb már nem biztos, hogy lesz rá lehetõség.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Javítom kint a faerkélyt. Erõsen foghiányos, úgyhogy az új szerszámkészletemmel nekiestem. A felét sikerült kipótolnom, aztán lemerült a fúróm. Viszont jól néz ki, szebben megcsinálnom mint az aki összerakta.

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ruhát, de természetes, szóval mehet bõrre is. Macskát is lekenhetem vele. Vízbe ecet, citromlé, kis növényi olaj, meg mehet bele valami természetes illatosító hogy elvegye az ecet szagát. Ha nem mûködik se gond, mert az ecet megy a bablevesbe is, a citromlé a teába, a növényi olajjal meg húst sütünk, szóval mindenképpen elfér a hûtõben. Egy próbát megér.
    Ja hogy riasztásra?! Az más, én azt hittem hogy ki akarod irtani a ház körül
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?