Oldala 6 of 17 ElsõElsõ ... 4567816 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 161

Topic: Csináld magad - ötletek

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 67
    Given: 48

0 Not allowed!
    Gondoltam rá. De utána mindenképp lekenem minimum paraffin olajjal.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LSVF Hozzászólás megtekintése
    Gondoltam rá. De utána mindenképp lekenem minimum paraffin olajjal.
    Vagy áttörlöd valami vékony színes fapáccal, és utána kezeled olajjal.Sima lenolaj kence is sötétít rajta egy kicsit.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Az elmúlt két hétben felújítottuk a hálószobát meg a nappalit. Összesen 50 m2. Teljes festés, a szobába padlószõnyeg, a nappaliba laminált padló és járólap. Új lámpák, új huzat az ülõbútorokra. Egy-két apróság még mellé, fõleg dekoráció.
    Mivel nem hívtam szakit, hanem kis segítséggel mindent én csináltam, a festés teljes költsége 27000 volt, a két helyiség komplett felújítása 210000-be került. A konyhát (inkább csak fõzõfülke) karácsony elõtt csináltuk meg (december 20.-án bombáztam szét, hogy meglegyen a motiváció a tempós munkára ), ott konyhabútor is lett, így kicsit drágábbra jött ki, de 100000 forintban megállt.
    Magyarul kb. 350ezer forintból a három leggyakrabban használt helyiséget tiptop állapotba sikerült hozni (a fürdõt még a beköltözésünk elõtt újítottak fel, 5-6 éve), mivel maga az épület száz éves, nincs benne egy normális egyenes fal, meg ilyen kis apróságok
    .)
    Nem mondom, hogy csúcsminõség, de nem biztos, hogy egy szaki jobban csinálná, viszont a csilliárdos munkadíj helyett nálam három 6-os zsugor sör fogyott el

Senior Member suuperbus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy mérnök haverommal beszélgettünk arról, hogy manapság vagy megcsinálod magad (persze õ a villanyszereléstõl kezdve mindenfélét megold otthon), vagy olcsón jön egy kókler vagy sokat vársz és megfizeted a jó szakembert. Én konyhát bármikor kifestek fehérre, de pl. ha repedt a fal vagy egyenetlen azt már nehezebben oldom meg saját kezûleg (persze rabichálót és hasonlókat ismerem, tehát nem reménytelen a helyzet), tehát az már akkor is bonyolultabb. Amit leírtál, az alapján piaci alapon, helytõl függõen (Bpesti vagyok) kb. egy - másfél millát spóroltál meg!

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    A saját kézzel elvégzett munkát más szemmel nézi az ember! És ha valaki megdicséri, az meg külön öröm és büszkeség.
    Szerintem is egy vagyont spóroltál vele.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló suuperbus Hozzászólás megtekintése
    ....vagy olcsón jön egy kókler vagy sokat vársz és megfizeted a jó szakembert....
    Van még lehetõség: nem találsz jó szakembert vagy jól megfizeted a kóklert.
    Sajnos egyre nehezebb jó szakembert találni, sõt én nem is találtam olyant akivel teljesen elégedett lettem volna.
    Érdemes utánajárni a dolgoknak és figyelni mit csinálnak, mert hajlamosak egyszerûsíteni a munkát aztán majd évek múlva jönnek elõ a problémák.
    Nagyobb kõmûves munkára és az új tetõszerkezetre hívtam szakembert, de minden mást én csinálok meg. (Két kõmûves után a 3. már elfogadható munkát végzett)
    Így ha lassabban is megy, olyan lesz amilyent szeretnék, sikerélmény mikor egy dologgal elkészülök, nem kell igazodnom szakemberhez és bizony pénzt is spórolok amin tudok venni további építõanyagokat.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    A 350ezret 6 hónap alatt két fizetésbõl raktuk félre, hogy ne kelljen túl szorosra húzni a nadrágszíjat. Persze ez relatív, az átlaghoz képest nem vagyunk költekezõsek.
    Egy-másfél millát nem tudtunk volna, vagy csak sokkal lassabban. Szóval maradt a csináld magad Én nagyon szívesen kifizetném a pénzt a szakiknak, ha lenne mibõl

Meg aztán igazatok van, én minden este leültem a földre a szoba közepére, néztem a haladást, és az a sör valami hihetetlenül jól esett, és kifejezetten büszke voltam magamra

Amúgy eljutott arra a szintre a jutúb, hogy macskás videók mellett pl. ott néztem meg, hogyan kell lerakni egy járólapot, vagy mire figyeljek a glettelésnél.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    20170723_184052.jpg

20170717_162942.jpg 20170712_193102.jpg

ezeket farigcsaltam monstanaban, 2 keszletet csinaltam jandekba ment mindketto ismerosoknek.

az elso 6db-os keszlet fenyobol keszult, raklapbol egesz pontosan, mar ki volt szaritva, de igy is konnyu volt faragni, puhafa, szep mintaval.
    a masodik 3 db-os pedig diobol, nagyon jo volt a frissen vagott fat faragni es szep a mintaja is.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én építkezek idén. Szerkezetkész állapotnál járok. Volna pénz kifizetni, de miért ne spórolnék. Minden mester mellett segédmunkás vagyok, hogy lássam, mit csinálnak, amit pedig tudok, azt egyedül csinálok. Valahogy azt érzem, hogy jobban odafigyelnek és tempósabban megy így a meló Nincs okom panaszkodni, mert 93 ezerre kijött a szerkezetkész állapot eddig. A 100-110 ezer átlagnak mondható.
    Egyébként horror szakembert találni. A bádogos pl. a tavalyi ár duplájáért jött el, de a 30-50% áremelkedés teljesen normálisnak mondható. A kõmûvesem a jövõ évre is már betáblázta magát a mostani horror árhoz képest is +33%-os áron. Nyugati bérek!
    Ráadásul hónapokkal ezelõtt lebeszélt és folyamatosan egyeztetett szakik is csúszkálnak 2-4 hetet. Finoman lehet "ütni" is csak õket, mert berágnak és van másik x hely bármikor, ahová mehetnek.
    "A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Kamionos Hozzászólás megtekintése
    Én építkezek idén. Szerkezetkész állapotnál járok. Volna pénz kifizetni, de miért ne spórolnék. Minden mester mellett segédmunkás vagyok, hogy lássam, mit csinálnak, amit pedig tudok, azt egyedül csinálok. Valahogy azt érzem, hogy jobban odafigyelnek és tempósabban megy így a meló Nincs okom panaszkodni, mert 93 ezerre kijött a szerkezetkész állapot eddig. A 100-110 ezer átlagnak mondható.
    Egyébként horror szakembert találni. A bádogos pl. a tavalyi ár duplájáért jött el, de a 30-50% áremelkedés teljesen normálisnak mondható. A kõmûvesem a jövõ évre is már betáblázta magát a mostani horror árhoz képest is +33%-os áron. Nyugati bérek!
    Ráadásul hónapokkal ezelõtt lebeszélt és folyamatosan egyeztetett szakik is csúszkálnak 2-4 hetet. Finoman lehet "ütni" is csak õket, mert berágnak és van másik x hely bármikor, ahová mehetnek.
    Még jó, hogy van bádogosod, mi fél évig nem is találtunk.