Oldala 72 of 106 ElsõElsõ ... 2262707172737482 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 711 to 720 of 1059

Topic: Járművek

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    A motor elég durva, csak én vagyok óvatos vele mint egy szûzlánnyal.

Ha nagyon nem megy pedig úgy érzed, hogy mindent jól csinálsz, akkor a karbin kell állítani, valami sok vagy kevés és terhelésre fullad.
    Én is ilyesmire gondoltam, de majd kiderül. Tökölök még vele néhány órát, meg képzem magam online, amennyire csak lehet, nézem a videókat, írásokat, cikkeket, oktató-anyagokat, és ha egyáltalán nem haladok semennyire, akkor valószínû hogy nem én vagyok béna.

Én arra számítottam hogy az összeszerelés lesz bonyolultabb. Úgy tûnik hogy tévedtem.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 200
    Given: 235

0 Not allowed!
    Egyáltalán karburátoros, vagy injektoros? Mert ha utóbbi akkor lehet, hogy csak a szerviz tud állítani rajta szoftveresen. Hány hengeres? Egy-kettõ-négy? Ha karburátoros akkor szinkronban kell lennie az egyes karburátoroknak, hogy minden henger ugyanannyi üzemanyagot kapjon. Szerintem pár fotó a blokkról vagy egy pontos típus sokat lendítene a segítõ szándékon
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Motornál ugyan az a lényeg, mint az autónál. Ahogy engeded a kuplungot (nyugodtan/lassan) úgy adsz egyre nagyobb gázt (max 1/4-1/3) és akkor szépen elindul. Ezt csak gyakorolni lehet, másként nem megy. De ha egyszer ráérzel, akkor soha nem jelent többé gondot, más jármûvön sem.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ne állíts semmit a gépen, ha üresen kipörög, akkor remélhetõleg jó.Gyakorold az elindulást, mert nem úgy van az hogy már tudok is egybõl fél óra alatt elindulni. Lesznek még más buktatók is, de mindent lassan meglehet tapasztalni.Mindenesetre én minden védõfelszerelést magamra vennék, mert ugye ha nem tudok valamit, akkor nagyobb rá sz esély hogy hibázok.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Egyáltalán karburátoros, vagy injektoros? Mert ha utóbbi akkor lehet, hogy csak a szerviz tud állítani rajta szoftveresen. Hány hengeres? Egy-kettõ-négy? Ha karburátoros akkor szinkronban kell lennie az egyes karburátoroknak, hogy minden henger ugyanannyi üzemanyagot kapjon. Szerintem pár fotó a blokkról vagy egy pontos típus sokat lendítene a segítõ szándékon
    Karburátoros és 4. Szereznem kell valami komolyabb szerelõ-készletet is, mert nem adtak kulcsot az olajcserélõ csavarhoz. Lesz majd sok kép, videó, meg akármi, csak mostanában elég sok dolog van itthon. De nem felejtem el az biztos.

Továbbá találtam egy videót, az asszony motorján van 2 nagy csavar. Azokat kell meghúzni, hogy le lötyögjön a kormány. De az alapkészletben nem nem adtak ahhoz se semmit.

Viszont feltöltöttem az aksit, beleszereltem. A duda megy és hangos, a mûszerfal pilácsa világít, az index is oké és az alsó fényszóró is. Viszont a felsõ (a fõ) fényszóró nem megy. Nem tudom hogy valamit bizergálni kell-e a drótokon, vagy mi vele a helyzet. Rá kell nézni az olajra, aztán ha az van, be lehet majd pöccinteni. Épp csak a kormány miatt tesztkört nem lehet vele menni. Az még várat majd magára. De azért lépésben haladunk elõre.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Karburátoros és 4. Szereznem kell valami komolyabb szerelõ-készletet is, mert nem adtak kulcsot az olajcserélõ csavarhoz. Lesz majd sok kép, videó, meg akármi, csak mostanában elég sok dolog van itthon. De nem felejtem el az biztos.

Továbbá találtam egy videót, az asszony motorján van 2 nagy csavar. Azokat kell meghúzni, hogy le lötyögjön a kormány. De az alapkészletben nem nem adtak ahhoz se semmit.

Viszont feltöltöttem az aksit, beleszereltem. A duda megy és hangos, a mûszerfal pilácsa világít, az index is oké és az alsó fényszóró is. Viszont a felsõ (a fõ) fényszóró nem megy. Nem tudom hogy valamit bizergálni kell-e a drótokon, vagy mi vele a helyzet. Rá kell nézni az olajra, aztán ha az van, be lehet majd pöccinteni. Épp csak a kormány miatt tesztkört nem lehet vele menni. Az még várat majd magára. De azért lépésben haladunk elõre.
    A robogómon csak akkor világít a fényszóró, ha jár a motor, lehet ez a helyzet a nagyobbik fényszóróval. Ne buzerálj drótokat.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló apii Hozzászólás megtekintése
    Ne állíts semmit a gépen, ha üresen kipörög, akkor remélhetõleg jó.Gyakorold az elindulást, mert nem úgy van az hogy már tudok is egybõl fél óra alatt elindulni. Lesznek még más buktatók is, de mindent lassan meglehet tapasztalni.Mindenesetre én minden védõfelszerelést magamra vennék, mert ugye ha nem tudok valamit, akkor nagyobb rá sz esély hogy hibázok.
    Igen, ha üresben van és jár, ha húzod a gázt és elkezd szépen pörögni, akkor nem kell állításon gondolkodni. 2-3 perc alapjárat után nyugodtan pörgesd fel 3-4 ezerig 1-2 másodpercre próbaképp, ha még nem tetted. Ha simán csinálja semmi gond.

Amúgy a biztos elindulás: nagyobb gázzal és közepesen lassú kuplungfelengedéssel. Csak megijedni nem szabad Legyen hely elõtted és bízz magadban. Valószínûleg alacsony fordulaton ez a motor nem túl gazdag nyomatékban, azért trükkösebb, egy hatalmas Harley Davidsonnal már rég sikerült volna. Meg annak is könnyebb aki egyszer már autón megtanulta.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Oké, bár a 2. fényszóró az világít. (2 van neki.) De akkor örülök ha így van ahogy írod és hamarosan leteszteljük.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Rendben, megitattam benzinnel és kitoltam a ház elé. Elõször nem indult, de aztán megnéztem online és kiderült hogy csak úgy indul el, ha a bal fék be van húzva. (Fura, de biztonsági szempontból érthetõ.)

Úgy már rögtön indult. Tesztkör megvolt vele, de a kormány lötyögése nagyon nem volt jó. Láttuk a szomszédot hazafelé vezetni, úgyhogy átmentünk hozzá, áttoltuk a robogót is. 5-en babráltak valami motorcsónakot, mi meg odamentünk és szóltunk hogy meg lehetne-e húzni itt néhány csavart, hogy a kormány jó legyen. Sok kocsija van, meg teherautója is, motorcsónakja, meg traktorja, szóval csavarkulcsa is volt. Úgyhogy a kormány szuper, jól megy a robogó, minden oké. Aggódtam hogy az asszony az 55 kilójával nem bír majd vele, de hajtja, szóval semmi probléma.

Az enyémhez várom az elsõ fényszórókat és a hátsó lámpát, de azt leszámítva (és az enyémen az ülést), össze vannak rakva.

Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Thumbs Up
    Received: 16
    Given: 3

0 Not allowed!
    FB_IMG_1500616055870.jpg
    Szovjet nagy vas. Brutális.
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀