0
..kit vagy mit sztároltam?..idézd vissza!Ja, és kinek a pénzébõl is tartják fent általad sztároltakat?
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Én leginkább ehhez tudok hozzászólni, de ebbõl is ki fog tûnni, hogy a fejnehéz vezetéssel van a gond.- Nem állítanám át fûnyírásra az összes többcélú közútfenntartós jármûvet kora tavasszal, de ha mégis akkor berendelném az összes szerelõt, hogy maximum pár óra alatt tegyék vissza a hókotrót a jármûvekre és a kész jármûvek ne várják össze mind egymást, hanem kettesével azonnal induljanak
Elõször is a többcélú jármûveket át kell szerelni, mert sokmindenre lehet használni. Nincs értelme a telephelyen ácsorogtatni. Ezzel semmi gond, ugyanis nem a mûhelyesek szerelik át, hanem a sofõrök a gépeket. 2 ember 30-40 perc alatt fel tudja szerelni a sószórót és az ekét. Szóval kb. bõ óra múlva mindenki útra kész lehetne. Csakhogy...a nagy hóhoz, mint amilyen az ominózus esetnél is, ék alakú ekére van szükség, mert a sima tolóeke nem viszi. Törni kell elõtte az utat. Na ebbõl nálunk pl. egy van, de a legtöbb kis mérnökségen egyáltalán nincs is. Itt kezdõdnek a problémák. A mérnökségvezetõk a saját területen szabad hatáskörben kiküldhetik a megfelelõ eszközt. Nálunk nem is volt fennakadás. Viszont más mérnökségekre besegítésre már felsõbb vezérlés van. Akiknek ezt kellene szervezni a mi felsõ szintjeinken, azok még azzal sincsenek sokszor tisztában, hogy mlyen eszköz kellene hozzá és az melyik telephelyen áll rendelkezésre. Ráadásul az egész folyamat plusszban a katasztrófavédelem alá van rendelve. Nem akarom bántani õket, de elenyészõ a szakmájához értõ vezetõ köztük. Többnyire csak helyet csináltak nekik más szervezetek megszûnésekor, átszervezésekor.
Szóval kitalálják a teendõket azok, akik nem értenek hozzá, aztán átkerül hozzánk, ahol megfejtik, hogy milyen eszközt kellene hogyan, honnan, hová odaszervezni, ahol a probléma van. Csoda, hogy hóolvadásra érnek oda?
Az egészet meg lehetne oldani mérnökség-vezetõk közti köremaillel. Kinek van szabad eszköze a közelben? Jöhet. 1 óra múlva már úton lehetne a segítség.
Last edited by Kamionos; 08-03-2017 at 11:02 AM.
"A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"
..és hányat ment meg?-Hány hajléktalant is hagy megfagyni az állam évente?
..és mennyien kapnak ingyen fát és mindent?-Hány nyugdíjast is hagy megfagyni az állam évente?
..na hányat?-Hány segíteni akarót zavartak el a gátakról, mert gárdista?
...hát persze,hogy semmit nem ér..de akkor mit kellett volna tennie az államnak?Sok szerencsét a hólapáttal egy 30km-es akadálynál!
Sok szerencsét a téli gumival 60cm hóban, elakadt kamionok között
..és persze megfenyegeted a dolgozót és dolgoztatod 30 órás mûszakban..köszönjük ..inkább ne akarj irányítani.de ha mégis akkor berendelném az összes szerelõt, hogy maximum pár óra alatt tegyék vissza a hókotrót a jármûvekre és a kész jármûvek ne várják össze mind egymást, hanem kettesével azonnal induljanak
..és nem mondtam,hogy minden jó..de ez az eszement fikázás már az agyamra megy .Az emberek 20 órás mûszakokat nyomnak amikor katasztrófák vannak...nem azért mert nem mehetnének haza(senki nem mondja hogy nem menjen),hanem mert elhivatottak és segíteni akarnak..és mindenhol az egysejtû agyú fikázás a köszönet..de ez igaz az önkéntesekere..mindenkire..
Ja és mi az állam..az megvan?..az emberek,a tûzoltó,Te..én..a fikázó netes..a vezetõség..mindannyian..
--na ez a mondat mindenre igaz....ennek ellenére az emberek(?) a neten..és a valós helyzetekben abszolúte nem így reagálnak...Szóval kitalálják a teendõket azok, akik nem értenek hozzá, aztán átkerül hozzánk, ahol megfejtik, hogy milyen eszközt kellene hogyan, honnan, hová odaszervezni, ahol a probléma van.
..kint vagyunk a terepen ..kint van mindenki..akinek kint kell lennie...jócskán letelt már a törvényes munkaidõ..de azért még mindenki teszi a dolgát(mert nincs a rendszerben puffer ilyen méretû rendkívüli eseményekre,...honnan lenne?)..
mit tesz az idióta?..
..nekiáll a neten fikázni..de a helyszín durvább !!!....magukból kikelt,az alapvetõ emberi normákat nélkülözõ hangnemben üvöltöznek az utcán a fáradt,kialvatlan,éhes..tûzoltókkal,szolgálta tósokkal,szerzõdött vállalkozások dolgozóival.....
Komolyan mint az idióták..nem katasztrófa védõ kell az embereknek..hanem gumiszoba..meg csendõr..aki jól elveri..mert nem hagyja dolgozni az embereket
....arról már nem is merek beszélni...,hogy esetleg...segíteni????
Már bocsánat,de akik szidalmazzák a kárelhárítást...az minket szidalmaz..akik ott vannak..akik dolgoznak rajta!
Izé...hó lesz? Holnap sál sapka kabát?
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
1. A semmirevaló államapparátust sztároltad.
2. Ha valahányat megment, a többiek halála ugye rendben van?!
3. 100-150 segíteni akaró embert küldtek el
4. Tehát akkor ha kap fát mondjuk 5000 ember, (amibõl 4700 ...... inkább hagyjuk) akkor évi 50 az életét munkával töltött ember megfagyása rendben van?
5. Leírtam, hogy mit kellett volna és mit nem kellett volna tenni az államnak. Nem írom le még egyszer. OLVASD EL!
6. A megfenyegetem a dolgozót részre már Kamionos válaszolt
7. Nem akarok személyeskedni, (fõleg nem egysejtúagyúzni mit Te) de nehezedre esik felfogni, hogy a kritika nem fikázás és a vezetés hiányosságainak kritikája nem egyenlõ a dolgozók kritikájával?!
És valahogy az sem ér el a tudatodig, hogy az állam ebben az esetben a BM, és a katasztrófavédelem, a közútfenntartó, az autópálya kezelõ VEZETÕSÉGE!!!
Az úgynevezett "rendõrség" meg kritikán alul teljesített a helyzetben! Ami persze nem minõsíti a testület minden tagját, de a vezetõséget és némelyik kétbites tányérsapkaszökevényt igen!
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
| Thumbs Up |
| Received: 1,104 Given: 1,121 |
A hó csak annyit mutat, hogy azt se tudták kezelni. De 2006-ban volt egy állati nagy vihar is, augusztus 20-án. Az se végzõdött túl jól.
Wikipedia:
"2006-ban az esti tûzijáték kezdetekor Budapestre érkezõ orkánszerû vihar okozott katasztrófát, amelyben öten elhunytak és több százan sérültek meg."
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Tudok róla...20 órás mûszakokat nyomtunk 10 órás pihenõkkel egy hétig......mindenki!
...karöltve a tûzoltókkal,a polgárõrökkel,a vállalkozókkal,a favágókkal,a rendõrséggel....talpon volt mindenki..mert tényleg az évszázad vihara volt..
..otthon voltam mikor csörgött a telefon.."be kéne jönni!?...(sóhajtás) ok ,melyik gerinc van kinn?...hát...az összes"
Válaszolva GáborV eredeti kérdésére..igen egy nagyobb katasztrófa durván leülteti az országot...igen sziszifuszi,hosszas munka mire minden helyreáll..igen rengeteget kell dolgozni..igen a vezetõség nem mindig áll a helyzet magaslatán..igen az állami szervek és a szolgáltatók teszik a dolgukat..nem a lakosság egy ideje nem segít,csak kritizál és hõbörög...
Ennek ellenére mindig el van hárítva a baj..mert az Állam mûködik!
Mûködik a mentõszolgálat,a katasztrófavédelem,a rendõrség,a kórházak,a segélyszervezetek,a hajléktalan ellátás...van kenyér,van benzin,van gyógyszer,van kormányablak.....és persze van villany ,víz,gáz és minden..semmibõl sincsen hiány....
Persze dudogni lehet és a több tízezer kivonulásból évekig kritizálni egyet...,
| Thumbs Up |
| Received: 1,104 Given: 1,121 |
Ha katasztrófáról van szó, akkor a mindennapos dolgok nem kerülnek szóba.![]()
Olyan ez a dolog, hogy mikor még otthon dolgoztam, jól csináltam mindent, de senkit nem érdekelt. Viszont amikor 1 valamit elrontottam, rögtön elszabadult a pokol és mindenki azzal volt elfoglalva hogy beszóljon nekem miatta.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2