0
| Thumbs Up |
| Received: 222 Given: 270 |
Nem, itthon vettem a lumeneten. Akcióban volt philips kettesével csomagolt pár éve, illetve az ikeában is vettem már párat. Nem vibrálnak (PWM mentesek) és tartósak, mindemellett kellemes a színhõmérsékletük is.
Kínait kizárólag spotban használunk, ott viszont igen jól teljesítenek és olcsók, abból tudok linkelni kínait itthoni ár kb. fele-harmada. Egy sem gyulladt ki, nem rázott meg (nem is fogdosom mondjuk) és a kb. 10db használatban lévõbõl talán kettõ égett összesen ki, pár éve már mennek ezek is. Félelmetes a fényerejük, pedig 50W feletti spotokat váltottam le velük, ha jól emlékszem 8W lett véve helyette, a megvilágítás mértéke a csökkent teljesítmény ellenére is többszörösére nõtt.
elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Üzemanyag kiadásom csökkentésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
A családunkat két autó szolgálja ki, jobbanmondva a családunkat és a családi méhészetünket. Mind a kettõ dízel. A méhészetben egy összkerkhajtású kisbusz van használatban, egyébként ideális autó szélsõséges körülmények között is. A másik egy családi kombi. Nem igazán tudom csökkenteni az autókkal megtett utak hosszát, ezt eddig is mindig mérlegeltem, hogy feleslegesen ne menjek.
Inkább a költségek csökkentése a cél valahogy, ha lehet ilyet. Ezt részben meg is válaszolom, mert nálunk például van Mobil Petrol kút, ahol éjszaka -10 Ft az üzemanyag kedvezmény. Tudtok még hasonló kedvezményrõl?
..a rokonom szintúgy méhész..és szó szerint ugyan ezt kérdezte...megoldás egy utánfutó lett és egy autó(gázos) elég volt onnantól..
| Thumbs Up |
Most megy a TV-ben az extrém fukarság címû mûsor a TLC-n. Remek ötleteket lehet meríteni belõle. Most nézem elõször. Szerintem a mostani mûsorban szereplõ srác, aki többek között becsomagolta a házat, hogy megõrizze az értékét, túl pazarlóan él. Ezek azt sugallják, hogy valami gáz van velem, pedig nincs.![]()
"A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"
| Thumbs Up |
Gondolkodtam már a dolgon, de elvetettem. Nem tudom, hogy a rokonodnak mennyi méhe van, de nálam az állomány kiszolgálása és szállítása(!) nem megoldható személyautóval. Például a kisbusszal húzom a 4,2 méter rakfelületû futómat amit még egy családi egyterû után sem szívesen kötném.
| Thumbs Up |
Közben ha már így túl vagyunk a napéj egyenlõségen, úgy döntöttem, hogy lecserélem az összes fényforrást a lakásban LED-re, úton is vannak. Ma érkezik az új mosógép is A++, a régi már gyengélkedik.
Egy dolog nincs megoldva az a konyha hagyományos két nagy csöves almatúrája. E helyett van valakinek tapasztalata LED "fénycsõvekrõl"?
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
Mindig azt hittem armatúra
Apumnak a mûhelyében van olyan, miben látszanak sorban a ledek, belenézni szar, meg hideg fényût rakott, amit én nem szeretek. Az viszont biztos, hogy nagyon olcsó volt, és szinte semmit nem fogyaszt. Biztos van jó megoldás megfizethetõ áron, túl egyszerû megoldani technikailag ahhoz, hogy ne legyen, de arra is érdemes figyelni, hogy a régi trafót használod-e, vagy a tápot is cseréled, a hagyományos megoldásnál állítólag a táp relatív sokat fogyaszt.
| Thumbs Up |
| Received: 222 Given: 270 |
Nálunk ugyan nem fénycsõ volt, hanem spot-háló rengeteg rálógatott spot izzóval. Én ezt lecseréltem két 12W-os philips LED "körtére" amiket kb. 1-1,5m-re lógattam le egymástól a plafonról. Elsõre hátast dobtam akkora lett a szórt fény mennyisége, szerintem neked is megfelelõ lehet ez.
A konyhapult kapott pluszban LED-es szalagokat amik alu profilban vannak gyárilag, így jobb a hûtése is és védett fröccsenõ víz ellen. Melegebb színhõmérsékletet vettem, ha jól emlékszem 9-10W/0,5m darabja. Brutál fénye van, én a felsõ szekrény aljára csavaroztam fel, így nem vakít, csak a mukafelületet világítja meg de azt nagyon erõsen. Külön vettem hozzá tápot, azt egy fali kapcsolóra kötöttem, így a táp nincs folyamatosan áram alatt. Legalább két éve mûködik hibátlanul. Most, hogy gondolkozom az "izzók" vannak felszerelve két éve, a pultot már legalább 3 éve csináltam meg.
elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!
| Thumbs Up |