Oldala 10 of 11 ElsõElsõ ... 891011 UtolsóUtolsó
Eredmény 91 to 100 of 105

Topic: Napelemes töltõk

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 57

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ardaxas Hozzászólás megtekintése
    Én jelenleg power bankkal való fõzésen gondolkozok, mert nem tûz gyújtás,és nem jár füsttel mert könnyen észre lehet venni hogy ott tartózkodom meg a tûz fénye miatt is, mert olvastam valahol hogy egy égõ gyufa szálat kb 1 km-rõl is kilehet szúrni nyílt terepen és hát halottam hogy van olyan ellenállás ami feszültség hatására hõt termel pl. Bojler es csak az a kérdés hogy 5 volt hatására is mûködne-e?
    Maradjunk annyiban, hogy az energiamegmaradás törvénye még áll. Tehát, ha beviszel a powerbankodba annyi energiát amin meg lehet fõzni egy tojást kb, akkor abból csak annyi energiát tudsz kivenni ami egy tojás fõzéséhez elegendõ. egy tojás után töltened kell. Ügyi macerás lehet 6 tojás fõzése? Egy nap alatt kész is a reggelid Nem néztem utána, nem számoltam, de kb ezek az arányok. Báááár láttam valami kb 1 nm es napelemeket ami elvitt egy rezsót, de hát azon nem lehet nagyon télen, vagy esõben egy forró teát fõzni. Mondjuk megoldás lehet ha felgyújtod az erdõt, vagy a búzatáblát, vagy egy házat nem veszik észre a kis tüzedet amin fõzöl egy instant bögrés levest.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 211
    Given: 243

0 Not allowed!
    A héten megjelent másik cikkem már inkább prepper vonal. A napelemhez beszereztem egy Nitecore F1 akkutöltõt, mivel a gyártó rá merte írni, hogy napelemmel használható. Mivel ilyennel nem igazán találkoztam eddig, ezért tettem egy próbát, és tényleg bevált, kiváló és ötletes cucc, meglepõ módon nem kerül annyira sokba, mint jellemzõ a gyártó termékeire.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Nem tudom hogy valóban ennyire akciós-e vagy csak felé írták egy árat, de akit érdekel utánanézhet:
    BlitzWolf® 20W 3A BW-L1 Foldable Portable SunPower Solar Charger USB
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez tényleg ennyire akciós. A 60$ környéke valós ár. Most mindkettõ nagy webshop akciózik, szóval érdemes rácsapni

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ardaxas Hozzászólás megtekintése
    Én jelenleg power bankkal való fõzésen gondolkozok, mert nem tûz gyújtás,és nem jár füsttel mert könnyen észre lehet venni hogy ott tartózkodom meg a tûz fénye miatt is, mert olvastam valahol hogy egy égõ gyufa szálat kb 1 km-rõl is kilehet szúrni nyílt terepen és hát halottam hogy van olyan ellenállás ami feszültség hatására hõt termel pl. Bojler es csak az a kérdés hogy 5 volt hatására is mûködne-e?
    Csak egy ötlet...és mûködik.Ha már úgy is süt a nap csinálj(vagy vegyél)kb1-3 literes vastag ,fekete !! kukás zsákot..tegyél bele vizet és amit meg akarsz fõzni ,kösd be a száját úgy hogy egy szívószál vagy valami legyen ahol a gõz távozhat és tedd a napra...megfõ minden..mosakodáshoz is jó...

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló FreeDoom Hozzászólás megtekintése
    Csak egy ötlet...és mûködik.Ha már úgy is süt a nap csinálj(vagy vegyél)kb1-3 literes vastag ,fekete !! kukás zsákot..tegyél bele vizet és amit meg akarsz fõzni ,kösd be a száját úgy hogy egy szívószál vagy valami legyen ahol a gõz távozhat és tedd a napra...megfõ minden..mosakodáshoz is jó...
    Fõzés az ,amikor a nyersanyagot hosszan hõkezeljük forráspontig hevült folyadékban. Amit Te írsz az talán szuvidoláshoz hasonlít. Szerintem veszélyt hordoz magában. Az alapanyagokat alacsony hõfokon kezeled, így a baktériumok nem elpusztulnak, hanem elszaporodnak. Lehet megpuhul benne a zöldség, de attól még nem fõl meg.
    Last edited by Alpha; 09-10-2017 at 04:44 AM.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Nem tudom hogy valóban ennyire akciós-e vagy csak felé írták egy árat, de akit érdekel utánanézhet:
    BlitzWolf® 20W 3A BW-L1 Foldable Portable SunPower Solar Charger USB
    Rendeltem egyet. Kíváncsian várom!

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Rendeltem egyet. Kíváncsian várom!
    Megérkezett a napelemes töltõ. Elégedett vagyok vele. Ajánlanátok hozzá elfogadható áron (10.000 mAh feletti) powebank-ot? Elõre is köszi a segítséget.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az új xiaomi nekem megy napelemmel töltve is, szerintem nézd meg a blogomban van-e épp kupon hozzá. A régivel nem ment a töltés. Tomo DIY -> megy a töltés szintén, neked a 3-4 akkus kivitel érdekes a kapacitás miatt. Nitecore F1 és F2 (itt kisebb az elérhetõ kapacitás mivel két akkus) szintén megy. Ezeket próbáltam és biztosan mûködnek.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Megérkezett a napelemes töltõ. Elégedett vagyok vele. Ajánlanátok hozzá elfogadható áron (10.000 mAh feletti) powebank-ot? Elõre is köszi a segítséget.
    en ezt hasznalom

http://www.techadvisor.co.uk/review/...eview-3625829/

teljesen jo 17 font volt