0
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
USB 5V-ot lassan elõbb találsz mint 230V konnektort.
Jut eszembe, már kaphatók olyan konnektorok amin vannak usb töltõaljzatok is.
Én mindenesetre maradok a 12V-nál, abból könnyebb mindenfele átalakítgatni.
Aggregátor: készenlétben kell tartani, én elmulasztottam. Igaz nem vészeseti használatra vettem hanem építkezéshez, de már az utóbbi funkció maradt neki.
Másfél éve nem használtam, múltkori vihar után gondoltam ellenõrzöm, hátha lesz hosszabb áramszünet, tudjam etetni a fagyasztókat.
Benne maradt az üzemanyag, a színe, szaga sem volt normális. Lecseréltem, második rántásra indult, de alapjárat hullámzik, ki kell pucolnom valamikor a karburátort is.
Ha újra vennék áramfejlesztõt, olyant vennék ami gázzal is üzemeltethetõ. Kevesebb vele a macera, ha csak évente 1x-2x kell használni.
Sajnos ehhez nem találtam gázos átalakító szettet![]()
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
raktáros!
Az Irma mûködik? A szivargyújtós usb stabil egyenáramból tud csinálni 5 voltot? Ha azt mondod igen, én is megcsinálom!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Igen tud.
Nekem egy kis 700wattos kétütemû motoros aggregátorom van. De még nem használtam, mert nem kellett.
A benzinbe az olajat csak akkor keverem bele, ha kell. Így tovább eláll a benzin. De nem örökké...
Tervezem hogy veszek egy ilyen dízelmotorosat:https://aggregator.arukereso.hu/kraf...22-p370366923/
Mert a gázolaj nem romlik meg, és a hatásfoka is jobb mint a benzinesé.
De hosszabb távon én inkább a napelemekre bízom magam!
| Thumbs Up |
Kínából olcsón tudsz ilyen szivargyújtós töltõt venni, fél dollártól indulnak. De itthon sem lehet túl drága.
| Thumbs Up |
Én is maradok a napelemeknél, csendes, nincs kopó alkatrész, kevés karbantartás, üresjáratban alig fogyaszt.
Akarok csinálni valami kicsi (ha sikerül fagázos) áramfejlesztõt is, amivel szükség esetén tudom tölteni az akkukat.
Készül a végleges áramforrás a hétvégi házhoz, már csak a hûtést kell megcsinálnom:
pow.jpg
Ez még ólom-savas akkuval, de már gyûjtöm az alkatrészeket egy igazi li-ion "Powerwall"-hoz.
Hûtõventilátor lesz benne a dobozban?
Amúgy ügyes! Li-ion akku Powerwall mekkora lesz?
| Thumbs Up |
Igen, még vagdosni kell a dobozt.
Eredetileg nem akartam dobozba rakni, de mivel felügyelet nélkül is üzemelnie kell, nem mertem szabadon hagyni teljesen fa környezetben.
Mostani rendszer is áramtalanítva van ha nem vagyok kint.
Powerwall-ra még nincsenek pontos tervek, akkukapacitása folyamatosan lesz bõvítve.
Töltõ 40A, invertert még nem vettem hozzá, bár még azon is töröm a fejem hogy mekkorát vagy egyáltalán tegyek-e.
Ez hosszú projekt lesz, még nincs szükség rá, próbálom a legjobbat kihozni belõle.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Jó az sla akksi, egyszerûbb tölteni
20170819_120247.jpg
A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!