Oldala 7 of 17 ElsõElsõ ... 56789 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 164

Topic: Receptek

  1. #61
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    30,181
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 968
    Given: 990

    0 Not allowed!
    Konyhamûvészkedtem egy kicsit.

    - Néhány krumplit megmosni
    - Felvágva beletenni a kuktába
    - Kell rá 2 evõkanál olaj, kis vaj, só/ételízesítõ
    - Megkeverni az elején, majd megkeverni néha, hogy nehogy odaégjen (félóránként egyszer elég)
    - Közepesen fõztem, 4 óra alatt megpuhult
    - Fagyott húst kiolvasztani, mindkét odalát ételízesítõvel megszórni, rádobni a sütõlapra, ízlés szerint megsütni (én azt szeretem ha nagyon megsül, mert akkor kevésbé zsíros)

    Mellé mehet tea, limonádé, bor, kinek mi tetszik



  2. #62
    Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Hozzászólások
    709
    Thumbs Up
    Received: 58
    Given: 70

    0 Not allowed!
    Izé---40 perc alatt puhult meg.

  3. #63
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    30,181
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 968
    Given: 990

    0 Not allowed!
    Nem, 4 órán át fõztem.

    De ha viccnek szántad, azt úgy értem.

  4. #64
    Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Hozzászólások
    709
    Thumbs Up
    Received: 58
    Given: 70

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Nem, 4 órán át fõztem.

    De ha viccnek szántad, azt úgy értem.
    Nem, a krumpli 40 perc alatt puhára fõ. :O kb 10 perc forrásig utána max 30 perc és kész. Talán, ha egészben fõzöd 50 perc. Tapasztalat. én 30 percig szoktam a pürének fõzni, akkor kis kockákra vágom.

  5. #65
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    30,181
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 968
    Given: 990

    0 Not allowed!
    Akkor nem értem. Nekem 4 óra volt, az asszonynak is 4 óra szokott lenni és receptekben is 4 órát írnak. Bár az lehetséges hogy nyílt láng alatt gyorsabban megfõ, én ilyen elektromosban fõzöm, közepesre állítva.

    Itt 6-8 órát írnak neki, szóval az én 4 órám még gyors is.

    http://damndelicious.net/2014/12/23/...esan-potatoes/

  6. #66
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Hozzászólások
    1,489
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Valami ûrkrumpliból csinálod? 20 perc alatt megfõ a krumpli darabolva, 40 alatt héjában is.
    4 óra alatt egy nem túl fiatal marhából is pörköltet lehet fõzni.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

  7. #67
    Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Hozzászólások
    709
    Thumbs Up
    Received: 58
    Given: 70

    0 Not allowed!
    Ha megnézed a Magyar recepteket akkor átlag 30 perc a krumpli fõzési ideje.
    Hát, mostanában van a krumplik közt ami nem fõ meg a többivel. Nem értem igazán, a bab sem egyformán fõ már kb 2-3 éve. A hétvégén sólet lesz, na abban megfõ, mert 8-10 órát fõzõm. 1-2 órát full gázon, aztán legkisebbre a sütõ lángját, egy kanalat az ajtóhoz, hogy legyen egy kis rés, és mehet reggelig. Egyben marad minden babszem, de fiinom krémes lesz. Van benne libamell, füstölt csülök, meg egy darab marhahús. 10-12 fõtt tojás hámozva, meg libazsírral készül, gerslivel. Ha ettetek már finomat!

  8. #68
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    30,181
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 968
    Given: 990

    0 Not allowed!
    Talán nem is a fõzés volt a helyes szó rá, hanem a párolás. Vizet nem adtam hozzá, csak 2 evõkanál olajat.

  9. #69
    Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Hozzászólások
    1,186
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Kijött belõlem a gasztroblogger: "A konfitálás néhány éve igen felkapott, sokat hangoztatott dolog lett a gasztronómiában."

    Szóval te trendi módon lassú fõzési technikával csináltál ételt!

  10. #70
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    30,181
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 968
    Given: 990

    0 Not allowed!
    Nem tudom, én csak úgy csináltam ahogy az asszony mutatta.

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •