0

Thumbs Up |
Received: 968 Given: 990 |
Konyhamûvészkedtem egy kicsit.
- Néhány krumplit megmosni
- Felvágva beletenni a kuktába
- Kell rá 2 evõkanál olaj, kis vaj, só/ételízesítõ
- Megkeverni az elején, majd megkeverni néha, hogy nehogy odaégjen (félóránként egyszer elég)
- Közepesen fõztem, 4 óra alatt megpuhult
- Fagyott húst kiolvasztani, mindkét odalát ételízesítõvel megszórni, rádobni a sütõlapra, ízlés szerint megsütni (én azt szeretem ha nagyon megsül, mert akkor kevésbé zsíros)
Mellé mehet tea, limonádé, bor, kinek mi tetszik
![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Izé---40 perc alatt puhult meg.![]()
Thumbs Up |
Received: 968 Given: 990 |
Nem, 4 órán át fõztem.
De ha viccnek szántad, azt úgy értem.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 968 Given: 990 |
Akkor nem értem.Nekem 4 óra volt, az asszonynak is 4 óra szokott lenni és receptekben is 4 órát írnak. Bár az lehetséges hogy nyílt láng alatt gyorsabban megfõ, én ilyen elektromosban fõzöm, közepesre állítva.
Itt 6-8 órát írnak neki, szóval az én 4 órám még gyors is.
http://damndelicious.net/2014/12/23/...esan-potatoes/
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Valami ûrkrumpliból csinálod? 20 perc alatt megfõ a krumpli darabolva, 40 alatt héjában is.
4 óra alatt egy nem túl fiatal marhából is pörköltet lehet fõzni.
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Ha megnézed a Magyar recepteket akkor átlag 30 perc a krumpli fõzési ideje.
Hát, mostanában van a krumplik közt ami nem fõ meg a többivel. Nem értem igazán, a bab sem egyformán fõ már kb 2-3 éve. A hétvégén sólet lesz, na abban megfõ, mert 8-10 órát fõzõm. 1-2 órát full gázon, aztán legkisebbre a sütõ lángját, egy kanalat az ajtóhoz, hogy legyen egy kis rés, és mehet reggelig. Egyben marad minden babszem, de fiinom krémes lesz. Van benne libamell, füstölt csülök, meg egy darab marhahús. 10-12 fõtt tojás hámozva, meg libazsírral készül, gerslivel. Ha ettetek már finomat!![]()
Thumbs Up |
Received: 968 Given: 990 |
Talán nem is a fõzés volt a helyes szó rá, hanem a párolás. Vizet nem adtam hozzá, csak 2 evõkanál olajat.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Kijött belõlem a gasztroblogger: "A konfitálás néhány éve igen felkapott, sokat hangoztatott dolog lett a gasztronómiában."
Szóval te trendi módon lassú fõzési technikával csináltál ételt!
Thumbs Up |
Received: 968 Given: 990 |
Nem tudom, én csak úgy csináltam ahogy az asszony mutatta.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2