Oldala 22 of 26 ElsõElsõ ... 122021222324 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 211 to 220 of 254

Topic: Önellátás

MPF támogató coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 176
    Given: 352

0 Not allowed!
    Így élt az emberek többsége falun 25-30 évvel ezelõtt. Õk hozzácsaptak még 1-2 megoldást, amivel csökkenthették a költségeiket. Kb. ennyit látok benne.
    Loco en el coco

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Sajna ha a saját lehetõségeimbõl indulok ki(átlagos-NEM átlag fizetés), akkor elérhetetlen álom marad mindez, mivel az alapokhoz elegendõ kezdõtõkét sem tudom megteremteni a létfenntartás mellett.
    Tény, hogy még kb. 30 évet minimum melóznom kell, így a világ szélén lévõ ingatlan nekem sem megoldás.

De keresem a lehetõségeket erre én is.

Mint írták, munka mellett a napi 3-4 óra vállalhatatlan, fõleg ha gyerkõc is van az egyenletben.
    Ne aggódj,az emberek 99%-a így van mint Te...és a videóban szereplõk is egy élet munkáját tudhatják magukénak.
    Szóval csak türelem...elõbb a család,gyerekek ,melóhely és a társadalom által ránk rótt kötelezettségek...aztán/közben el lehet gondolkodni a dolgokon...
    Sokféle lehetõség van..vállalkozás otthon,távmunka,sok gyermek vállalása,korábbi nyugdíjba vonulás..a lényeg,hogy csak annyit vállaljon az ember amit átugrani öröm,nem nyûg(mert azt nem szívesen csinálja senki)...
    A másik ..kicsit az elmúlt hetekben utazgattam..szétnéztem a világban és Magyarországon...ahol volt Eladó tábla,csak úgy kíváncsiságból rákérdeztem mennyi..az annyi...és kicsit a netet is bújtam...
    ..egy átlagos normális városi(nem Komló) lakás árából (5-8 milla) simán meg lehet valósítani a videóban lévõ dolgokat,erõlködés nélkül..
    Tehát csak nyugi..még nincsen pokalipszis..nyugodtan mindenki éljen kényelmesen,járass a gyermekét suliba,rendeljen gyrost ..és közben tervezgesse az életét..néha vegye nyakába a világot,ahogyan én is teszem..és nézze meg ,hol szeretne élni a világban,...ha már nem csörög az óra....az önellátás nem illúzió!

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló coco Hozzászólás megtekintése
    Így élt az emberek többsége falun 25-30 évvel ezelõtt. Õk hozzácsaptak még 1-2 megoldást, amivel csökkenthették a költségeiket. Kb. ennyit látok benne.
    Így van!Voltaképpen Ez a lényeg!Ne legyen valaki kiszolgáltatott,illetve minél kevésbé...
    Hogy meg lehet e valósítani...IGEN!
    Ezt az ingatlant spec.megnéztem kívülrõl és még egy párat(saját megnyugtatásomra,hogy igenis esélyes ,ha úgy érzem és másként akarok élni..https://ingatlan.jofogas.hu/baranya/...y_70663203.htm
    A mellette lévõ telek kb 700/vagy kevesebb...Az legyen költözéssel illetékkel mondjuk 4...és még marad bõven a lakás árából erre-arra...

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Ez igen jó ár ezért a házért
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

MPF támogató coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 176
    Given: 352

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló FreeDoom Hozzászólás megtekintése
    Tehát csak nyugi..még nincsen pokalipszis..nyugodtan mindenki éljen kényelmesen,járass a gyermekét suliba,rendeljen gyrost ..és közben tervezgesse az életét..néha vegye nyakába a világot,ahogyan én is teszem..és nézze meg ,hol szeretne élni a világban,...ha már nem csörög az óra....az önellátás nem illúzió!
    Bocs, ez megihletett

what_do_we_want_4.jpg
    Last edited by coco; 10-23-2017 at 04:08 PM.
    Loco en el coco

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló coco Hozzászólás megtekintése
    Bocs, ez megihletett

what_do_we_want_4.jpg
    Találó!...bár nem ez a mondanivalója a képnek(hanem kis intrika),de belenyúlt a rajzoló! Igen a Jövõ hétfõn....vagy talán az Alkalmas Hétfõn..

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Ez igen jó ár ezért a házért
    Igen és még van egy pár ilyesmi..bár ritka az olcsó gyöngyszem!..és ha már az ember házakat nézeget összeköti egy kis országjárással is...a turistát mindenhol szeretik és kellõen elmagyaráznak mindent ,mint egy kisgyermeknek.
    Hamar megered az emberek nyelve és a személyes látottakon kívül sok.sok hasznos információt kap az ember a terület etnikai,vallási állapotáról.A lehetséges melóhelyekrõl,az infrasrtukturáról,a mentalitásról..szóval a hely speciális adottságairól.
    mert egyébként az országban bárhová megy valaki szinte mindenhol ugyan azt fogja tapasztalni az emberek terén,alig van különbség.Vannak rossz utcák és vannak jók!vannak kedves és nem kedves emberek.
    Egyértelmûen nem lehet kijelenteni,hogy mondjuk Baranya xar,Tolna pedig jó.Ezek csak a tájékozatlan emberek szlogenjei,nem igazán fedi a valóságot.
    Szóval csak türelem mindenkinek,valóban nem úgy megy,hogy elhatározza magát valaki és holnaptól(Hétfõtõl )önellátó Prepper.
    Be kell járni a lépéseket vagy örökölni,nyerni egy nagyot,de erre kevés az esély.A hitelektõl óva intek mindenkit vagy csak nagyon keveset,mert bármi történhet és oda a birodalom.
    Inkább türelem és tudatos építkezés,közben pedig család,munkahely,hobbi és tervezés,gyûjtögetés,tanulás.
    Akik most kezdik az életüket,azoknak tetszik vagy sem,le kell dolgozniuk az idõt és ha bölcsen keverik a kártyát,pár évtized múlva elérik a célt.
    Az idõsebbek,már sokat tettek,sok mindenük van.Õk már reálisabban álmodozhatnak/tervezgethetnek,összeegyeztetve a mostani életükkel.
    Szóval ésszel,mint a videóban...van idõ!

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Azt azért nem tudhatod hogy jár-e lõni az öreg, vagy van-e nyílpuskája, macsétája az ajtó mögé támasztva. De a videó témája nem az volt, meg valószínûleg nem is akarta volna erre terelni a témát. És hát önellátó, nem prepper. Meg csendes, jó, nyugodt helyen. Egy borsodi faluban bajos lenne a zöldség termesztés és nyugodt élet, meg napkollektor, mert még a tetõt is lelopnák a fejük fölül.

Ezek szerint én nem vagyok épelméjû, mert fontosnak tartom az otthonom biztonságát?

Jó lenne az a napkollektor nekem is, talán tavasszal, ha lesz pénz, ki tudja.
    Nem Rólad szól,mivel Amerikában a fegyvertartás és gyakorlás teljesen természetes/engedélyezett dolog.Magyarországon kevésbé!
    Természetesen bárki Itthon is bármilyen hobbit gyakorolhat az ingatlanjában(amit a törvényi szabályozás megenged).
    Törvények vannak ez tény!Be kell tartani!
    Védekezni is kell ez tény,de azért túlzásokba ne essen senki!
    A napkollektorokról,napelemekrõl annyit,hogy azért mindenki számoljon utána a megtérülési idõnek ,a tartalék alkatrész ellátottságnak,
    Ha csak egy kis telekre kell,nem biztos,hogy megtérül és nem tart örök idõkig,tehát karban kell tartani és néha újat venni.
    ...nagyon igaza van Coco kollégának,hogy úgy élnek a videóban,mint régen az emberek,némi hi-tech cuccal.
    Érdemes megfontolni pár fontos kérdést.
    Érdemes e befektetni rengeteg pénzt technikai eszközökbe azért,hogy adott esetben(talán sosem bekövetkezõ események) fenntartsa a ma megszokott életszínvonalat.Praktikusan,ha az a napelem és más rendszerek a mai életünkben nem hoznak hasznot,nem teszik könnyebbé az életünket,érdemes e vele egyáltalán foglalkozni?!
    Ahogy látom sokak,az önellátásban azt látják,hogy az állam,közmûvek,pénzrendszer összeomlásával is fenn akarják tartani a színvonalat(telefon,laptop,mosógép,vízforgató medence,lapos tévé). Szerintem ez téves út,mert ezek a rendszerek is igénylik a társadalom áldásos tevékenységét.
    Persze rövid idõre lehet megoldás,de rövid idõre(pár napos kimaradás) van olcsóbb megoldás is...persze senki nem hal meg,ha 24 órás kimaradás alatt kézzel a lavórba mosogat.
    Személy szerint én a kulturált visszalépést tartom okosabb ötletnek(ha szükség lesz rá). Ha eltûnne a ma ismert infrastruktúra akkor is lehet az ember és környezete tiszta,tud mosakodni,fõzni és minden mást is.
    Érdekes kérdés...mindenki tegye fel magának...Mit nem tudok megcsinálni villany nélkül?

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Van amire az ember nem számol megtérülést, mondjuk egy horgászbotra, áramfejlesztõre, kerti kiülõre... Ki ezért, ki azért csinálja.
    Ott a villanyoszlop 2m-re a ház sarkától, de inkább napelemezek.
    Tisztában vagyok vele hogy nagyon ráfizetés, de érdekel mint hobbi, megnyugtató hogy az áramellátásom magam biztosítom és a szolgáltató sem szopathat mondjuk egy leszakadt plomba miatt.
    Próbálom megtalálni a középutat villanyhasználatban. Szinte minden megoldható nélküle, de sokkal idõigényesebb és sok esetben bonyolultabb.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Sokat gondolkoztam a napelemes rendszeren és azon, hogy mire kell az áram. Számomra egy sziget üzemû rendszerre van szükség, amivel meghajtok egy hûtõt, tõltöm a kommunikációs eszközöket és némi világosságot csinál este.
    Tavasszal venni is akarok egy ilyen rendszert. 12 V-os minden. Másra nem kellene az áram szerintem.
    Last edited by Alpha; 10-28-2017 at 07:22 PM.