Oldala 11 of 22 ElsõElsõ ... 91011121321 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 218

Topic: Fûtés

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Császárfáról van szó, nem bálványfáról.
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Mindkettõ gyorsan nõ, a bálványfa (itt ecetfának hívják) és a császárfa is, talaj függvényében az elsõ néhány évben akár 2-2,5 métert, 5 éves korukra kb. 20 centis átmérõjû 7-8 méter magas állományt kapunk. Ha nem akarjuk a levelet felhasználni, vagyis csak tüzelõnek kell, akkor a bálványfa jobb, nagyon agresszív, magról is kel, a beton réseibõl kicsírázik, nekem van egy 3 törzsû példányom, ezt háromszor kitörtem tõbõl, mindháromszor új hajtást hozott.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    A bálványfát (Ailanthus) nagyon nagy reményekkel tudományos alapon ellen-állóképessége miatt telepítették be Kínából, meddõhányók oldalának megkötésére. Ezt addig a vadszeder oldotta meg... Tájidegen gyommá vált a kontroll nélküli elterjedésével. Kiválóan szaporodik magról (a madarak messzire viszik), hajtás és tõdugványról, sarjról. Szinte kiirthatatlan. Maga körül minden növényt kiirt gyökérnedveivel (alleopatikus). Fûtésre nem jó, mivel nagyon büdös a fa, égéssel a szag fokozódik. Irtják ahol tudják. De nem tudják. Furcsa módon ezt az invazív fát a szakma, a szomszéd, én és a környezetvédõk is ellenségnek tekintik.
    A császárfa (Paulownia tomentosa) lesz a következõ ecetfánk-bálványfánk? Az USA-ban már inváziós fajnak tekintik... Oda úgy jutott el, hogy a szárnyas magjait a porcelán csomagolásához használták Kínában a múlt század elején...

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 90
    Given: 8

0 Not allowed!
    20171105_183716.jpg20171105_183727.jpg20171105_184018.jpg

Ezt vettem vasarnap delutan $100-ert a muhelybe futesnek. Nagyon tetszetos, ontottvas az egesz. Meg par csovet kell venni hozza es uzembe helyezheto. Bar az eso ellenere ma 16 fok volt.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Az erdõnk egy része vegyesen van ültetve. (1-2 % nyárfa van az akácban) A múltkori vihar kidõltött 10-15 nagy nyárfát. (40-50 cm törzsátmérõ) A nyárfák meg mind vittek magukkal 5-15 darab akácot.
    Elõnye: Jövõ télre megvan a tüzelõnk.
    Hátránya: Macerás a félig kidõlt, összeakadt fákat szétszedni. Nehéz lesz a vastag fákat összevágni.
    A szalagfûrészem is szarozik és nincs segítségem. Elég nehéznek tûnik így a feladat.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha láncfûrésszel mindent meg lehet oldani, akkor ezt is meg fogod!

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 90
    Given: 8

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Az erdõnk egy része vegyesen van ültetve. (1-2 % nyárfa van az akácban) A múltkori vihar kidõltött 10-15 nagy nyárfát. (40-50 cm törzsátmérõ) A nyárfák meg mind vittek magukkal 5-15 darab akácot.
    Elõnye: Jövõ télre megvan a tüzelõnk.
    Hátránya: Macerás a félig kidõlt, összeakadt fákat szétszedni. Nehéz lesz a vastag fákat összevágni.
    A szalagfûrészem is szarozik és nincs segítségem. Elég nehéznek tûnik így a feladat.
    En mennek segiteni, mert imadok fat vagni, es regen nem vagtam mar fat, csak sajnos a tavolsag. Jo munkat azert hozza.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nagy komposzthalom megszórva pétisóval, benne csõkígyó, amelyiknek egyik vége a kútban van, csatlakozik egy szivattyúhoz, rá megy a radiátorra, majd vissza a kútba. A rétegvizek állandóan 14 fok körüliek. A talajvizek januárban a legmelegebbek, akkor akár 15,5 fokos is lehet. Alig kell emelni a hõmérsékleten.
    Igenis elõre kell inni a medve bõrére! Késõbb már nem biztos, hogy lesz rá lehetõség.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Nagy komposzthalom megszórva pétisóval, benne csõkígyó, amelyiknek egyik vége a kútban van, csatlakozik egy szivattyúhoz, rá megy a radiátorra, majd vissza a kútba. A rétegvizek állandóan 14 fok körüliek. A talajvizek januárban a legmelegebbek, akkor akár 15,5 fokos is lehet. Alig kell emelni a hõmérsékleten.
    TFH a komposzthalom jó kazánnak. Miért szívnék bele 14-16 fokos vizet, ha csak simán megtehetem, hogy keringetem benne ugyanazt, mintha tényleg egy kazán lenne? A visszatérõ biztos több, mint 16 fok! Amúgy nagyon tetszik az ötlet! A pétisó mit csinál?

Ha tényleg jól fût egy ilyen cucc, akkor a fûtõkör lakáson kívüli részét csak hõszigetelni kell és kész is. Még annyi, hogy gondolom kell oxygén a folyamatokhoz, szóval nem szabad úgy szigetelni, hogy ne kapjon. Más kérdés, hogy hogy oldja meg az ember, lehet, hogy még lehet javítani a hõn, egy praktikus levegõztetõvel!

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 61
    Given: 77

0 Not allowed!
    Most fotóztam egy bringaboltban:
    IMG_20171117_150104.jpg
    IMG_20171117_150054.jpg
    Fáradt olajjal megy, csak be kell önteni.

A topic keresõszavai: