0
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Some days ago I forgot over night a battery on charger connected without BMS(defective) it was on CV stage (set to max 4.2V/cell) and in the middle of night a big explosion woke me instant, lucky I was home and could eliminate the fire otherwise today I would be homeless...
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
Nekem ilyen van : https://www.ebay.com/itm/USB-Bend-Te...fheMf2lxbTkeqQ
Ez , a harmadik , : https://www.ebay.com/itm/USB-Charger...dWrQbvkZQPbToA
Vagy ez a jobb ? : https://www.ebay.com/itm/KCX-017-LCD...EAAOSwGtNXiKV7 Ennél a gombal mit lehet állítani ?
Ezeket az épített akupakkokat milyen töltõvel töltitek ?
Last edited by Laci; 12-12-2017 at 03:57 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 267 Given: 318 |
Ha jól rémlik akkor 9 memóriahely van benne, azzal a gombbal tudsz lépkedni elõre ha új mérést szeretnél. Valami ilyesmi szerepe van. Nem tudom mivel tölti Raktáros, de gyanítom a sorba kötött pakkoknál lesz valami balanszolási lehetõség is, ha tippelnem kellene akkor valami imax B6 vagy fejlettebb modellezõ töltõvel. De meg sem lepõdnék rajta, ha lenne erre is céleszköz már![]()
elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!
| Thumbs Up |
Van rá céleszköz, én pl. ilyent vettem: 7s Cells 24V 20A Li-ion Lithium 18650 Battery BMS Protection Board
Persze van drágább, monitoros, webes, wifis cucc is aki arra izgul
Én szeretném úgy megcsinálni hogy ne kelljen vele foglalkozni, csak tegye a dolgát, nem akarom nézegetni.
Töltõ egy sima napelemes töltõ amin állítható a feszültség és töltõáram.
Imax b6-om is van illetve volt, de kijött a füst belõle, kicseréltem az elfüstölt alkatrészt, de újra úgy járt. Most darabokban hempereg valahol, jó lesz alkatrész forrásnak
U.i:
Ha szétszedsz egy li-ion akkut (pl. laptop, szerszámgép) azokban is benne a bms panel.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
WestBam , milyen teljesítményû a napelem ? Milyen töltõegységgel töltöd a napelemrõl a 18650-es akkukat ? Érdekelne a rendszer , hasonlón gondolkodtam már .
| Thumbs Up |
Telefonról vagyok, szóval kicsit keresned kell, de a blogomban fenn van egy része.
Napelem: allpowers 21W
Töltõ: nitecore f1
Powerbank: tomo m2
Na idén ezt fejlesztem tovább, de írok komplett cikket errõl is csak süssön a nap rendesen és jöjjön meg az új töltõm, a többi már itt figyel![]()
| Thumbs Up |
Köszi a gyors választ . Azon gondolkodom , hogy az opus 3100-at ha napelemrõl táplálom meg egy dc-dc konvrteren keresztül , az mûködhet-e vajon . Vagy napelem-töltésvezérlõ-ólom savas aksi- opus 3100 ?
Last edited by Laci; 01-28-2018 at 03:45 PM. Indoklás: szerk
| Thumbs Up |
Jó kérdés.
Én éppen ezért, hogy az ilyen "agyalásoktól" mentsem magam vettem a Nitecore F1 töltõt. Aztán a nagytesó F2 is úton van.
Ha az utóbbi napelem-töltésvezérlõ-akku-akkutöltõ vonalat építed ki nagyon sok lesz a veszteséged szerintem, egy csomó áramot el fogsz fûteni. Azt nem tudom, hogy az OPUS töltõ mennyire szeretné az ingadozó bemeneti feszültséget, mert napelemnél hacsak nem fullos a napsütés akkor bizony tud szépen ingázni. Esetleg valami egyszerûbb akkutöltõ, pl. a lii-100 amiért nem kár, ha tönkremegy megérhet pár dolcsit a napelem mellé.
| Thumbs Up |